Google yrittää suojautua Applen johtaman ryhmän uusilta patenttisyytteiltä

4
Manu Pitkänen

Google yrittää suojautua Applen johtaman ryhmän uusilta patenttisyytteiltä
Muiden muassa Applen, Microsoftin, Ericssonin ja BlackBerryn muodostama Rockstar-konsortio haastoi syksyllä Android-valmistajia oikeuteen, koska niiden tuotteissa käytetyn käyttöjärjestelmän epäiltiin loukkaavan konkurssiin menneen Nortelin patentteja. Nyt Google on jättänyt oikeuteen hakemuksen, jossa pyydetään syytteiden eväämistä.

Rockstar-konsortio muodostettiin patenttien huutokaupan takia ja se hallinnoi nykyään Nortelin konkurssipesästä 4,5 miljardilla dollarilla ostamiaan patentteja. Bloombergin aiemmin julkaiseman raportin perusteella Rockstar ei olisi onnistunut solmimaan isoja lisensointisopimuksia, minkä takia Nortelin patentit eivät ole olleet kovin hyvä bisnes konsortiolle. Apple rahoitti patenttien ostoa 2,6 miljardilla dollarilla, joten sillä on huomattava vaikutusvalta yhtiössä.

Google pyytää hakemuksessa oikeutta toteamaan, ettei Android loukkaa tapaukseen liittyviä patentteja. Hakukonejätti hakee suojaa erityisesti Nexus-laitteilleen. Riitaa aiheuttavat patentit käsittelevät muun muassa mobiilinettiyhteyden jakamista, VPN:n hallintaan sekä viestittämistä ja ilmoituksia.



Hakemuksessaan Google huomauttaa, ettei Rockstar tuota markkinoille mitään tuotteita, vaan sen tehtävänä on vain rahastaa muita omistamillaan patenteilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (4)

tataka
tataka

1

Lainaus: Hakemuksessaan Google huomauttaa, ettei Rockstar tuota markkinoille mitään tuotteita, vaan sen tehtävänä on vain rahastaa muita omistamillaan patenteilla.

Tämä on pätevä perustelu, patenttitrollit eli yhtiöt jotka eivät tuota mitään teknologiaa käyttäviä laitteita vaan pelkästään rahastaa ei ole moraalista, toivonmukaan nokia ei rupea patenttitrolliksi joka vaatii miljardeja tai muuten oikeuteen.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

"Tämä on pätevä perustelu, patenttitrollit eli yhtiöt jotka eivät tuota mitään teknologiaa käyttäviä laitteita vaan pelkästään rahastaa ei ole moraalista."

Moraaliselta näkökulmalta juurikin näin. En tosin tiedä riittääkö se miksikään perusteeksi itse oikeudessa.
Eihän teknologian kehittämisessä ja sen rahastamisessa mitään vikaa ole, mutta viimeaikoina on tullut tavaksi ostaa vanhoja konkurssipesiä, joka suojautuakseen taikka hyökätäkseen toista yhtiötä vastaan patenteilla.
Samalla monet yhtiöt (esimerkiksi Nokia) ulkoistavat patenttiensa hallinnan/vartioinnin ulkopuolisille yrityksille, jotka sitten taas ovat Rockstarin kaltaisia.

Ei ole helppoa.

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

3

Eikös se Kiina menettänyt valta-asemansa siellä noin 1000-luvulla kun kaikki uudet ja hienot keksinnöt olivat vain eliitin käytössä? Patenteissa on vähän samaa ominaisuutta, eli vain se "eliitti" voi käyttää patenttien alla olevia asioita länsimaissa joko estojen tai patenttien rojaltimaksujen aiheuttaman hinnankorotuksen vuoksi jolloin teknologinen kehitys hidastuu tai jopa pysähtyy täällä kun taas Kiinassa ja muissa Aasian maissa ei noista tarvitse niin tarkasti välittää ja teknologiselle kehitykselle ei ainakaan periaatteessa ole esteitä.

Vastaa
Leksa_92
Leksa_92

4

Ei omien patenttien suojelemisessa ole mitään vikaa omasta mielestä. Tietty jos joku patentoi esim. jotain käden liikkeitä tai muita typeriä juttuja nii siitä olen toista mieltä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.