Neptune Pinen itsenäisesti toimiva älykello - kuin älypuhelin ranteessasi?

1
Juha Tuppi

Neptune Pinen itsenäisesti toimiva älykello - kuin älypuhelin ranteessasi?
Kickstarter-rahoituskampanjansa tavoitteen saavuttanut Neptune Pine esittelee omien sanojensa mukaan "maailman ensimmäisen" itsenäisesti toimivan älykellon prototyypin CES-messuilla.

PhoneArena raportoi tänään Neptune Pinen älykellosta, joka on sen kehittäjien mukaan ensimmäinen itsenäisesti toimiva Android-älykello (mitä tapahtui Omatelle?). Älykello ei siis tarvitse paritettua älypuhelinta toimiakseen, vaan laite itse sisältää älypuhelinten tärkeimmät ominaisuudet, kuten esimerkiksi kameran, puhelu- ja tekstiviestitoiminnot.

Laite tulee varustettuna Qualcommin Cortex A5-pohjaisella 1,2 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinprosessorilla, 2,4 tuuman 320 x 240 -resoluutioisella kapasitiivisella kosketusnäytöllä sekä viiden megapikselin kameralla. Älykellosta löytyy myös paikka SIM-kortille, joten sitä voidaan käyttää normaalisti älypuhelimena. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.1 Jelly Bean. Laite tukee 2G/3G-verkkoja ja langattomat yhteydet syntyvät Wi-Fin tai Bluetoothin avulla. Yrityksen sivuilla luvataan myös Google Now -tuki Googlen virtuaaliassistentille.



Neptune Pinen älykello vaikuttaa siis olevan käytännössä ranteeseen kiinnitettävä älypuhelin - myös pahassa: sen jykevä koko ei tee laitteesta kovinkaan eleganttia tai huomaamatonta. Lisäksi sen suurehko näyttö tarkoittaa suurempaa virrankulutusta, joten laitteen 810 milliampeeritunnin akku vaatinee vähintäänkin päivittäistä latausta.

Mikäli laite kuitenkin herätti mielenkiintosi, se on ennakkotilattavissa yrityksen sivustolta 335 dollarin hintaan.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (1)

tataka
tataka

1

Kiinalaiset tehneet tälläisiä jo kauan eikä ole kauhean moni innostunut kun puhelin ja älykello jossa mikrofoni, kaiutin ja kamera on parempi monin tavoin: halvempi, parempi akkukesto, sirompi ja sitten kun esim selaa nettiä toimii isompiruutuinen puhelin paremmin.

Ehkä jos sitä älykelloa saisi tulevaisuudessa hologrammilla tai näyttöä saisi venyteltyä/taitettua niin sitten. Plus että ei ne sirit, google now yms vielä lähellekkään täydellisiä ovat: äänentunnistus toimii vaihtelevasti ja toimintoja joita voi tehdä vähän sekä älykkyys puuttuu vaikka valmistajat yrittävät sellaista kuvaa mainoksissa ja myyntipuheissa antaakin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.