Applen iPhonesta tuttu 64-bittinen tekniikka pian halpisälypuhelimiin

Matti Robinson

Applen iPhonesta tuttu 64-bittinen tekniikka pian halpisälypuhelimiin
Pääasiassa edullisimpien ja keskihintaluokan puhelinten piirejä aiemmin valmistanut MediaTek on nostanut erityisesti viimeisen vuoden aikana profiiliaan merkittävästi. Kovasti Qualcommin vanaveteen pyrkivä kiinalaisyhtiö on julkaisemassa pian omia 64-bittisiä järjestelmäpiirejä.

Neliytiminen MT6732 ja kahdeksanytiminen MT6752 on bongattu kiinalaisen MyDrivers-sivuston toimesta. Piirit sisältävät sekä 64-bittisen ja ARMv8-A-arkkitehtuuriin perustuvan ARM Cortex-A53 -suorittimen että globaalisti toimivan ja FDD/TDD-standardeja tukevan LTE:n.

Vaikka kyse on ARMin 64-bittisestä ARMv8-A-piiristä, kuten Applen iPhone 5s:ssä käyttämä A7, niin MediaTekin piirit eivät ole tarkoitettu huippupuhelimiin. Erityisesti neliytiminen MT6732 löytää tiensä todennäköisesti edullisempiin älypuhelimiin, joissa aiemmin on nähty esimerkiksi Cortex-A7-piirejä. Kahdeksanytiminen versio saattaa löytyä hieman arvokkaammistakin laitteista, mutta tuskin aivan hintahaitarin yläpäästä.



Vielä ei ole tietoa mitä grafiikkapiiriä MediaTek käyttää, mutta edellisissä A17-piireissä oli PowerVR:n Rogue-piirit, joita saatetaan käyttää myös tässä tapauksessa. Tosin aiemmin MediaTek on käyttänyt edullisemmissa piireissään ARMin Mali-ohjaimia.

Toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa milloin tänä vuonna MediaTekin uudet piirit saapuvat markkinoille, mutta kilpailua varmasti riittää tänä vuonna entistä enemmän Qualcommille, Nvidialle sekä muille piirivalmistajille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.