DisplayMate: "Paras näyttö löytyy Samsung Galaxy S5:stä"

Manu Pitkänen

DisplayMate: Paras näyttö löytyy Samsung Galaxy S5:stä
Näyttötutkimuksistaan tunnetun DisplayMaten mukaan Samsung Galaxy S5:ssä käytetty näyttö on parhain älypuhelimessa käytettävä näyttö, jonka he ovat testanneet. Erityisesti puhelimen Cinema Mode -näyttötilan kehutaan toistavan värit tarkasti.

Artikkelissa ei vertailla Galaxy S5:tä edellisiin Galaxy S -malleihin tai iPhone-puhelimiin, mutta tulosvertailun Galaxy S4:ään ja iPhone 5:een voi tehdä itse. Sen sijaan artikkelissa vertaillaan näyttötilojen välisiä tuloksia. Paras kuvanlaatu saadaan aikaan Professional Photo- ja Cinema Mode -tiloilla

Samsung on parantanut näyttöjään panostamalla näyttötilojen kalibrointiasetuksiin, mutta yhtiö on myös onnistunut selättämään Galaxy S4:ssä havaitut puutteet näytön kirkkaudessa. Kirkkausmittauksissa Galaxy S5:n AMOLED-näyttö ei kuitenkaan yllä samalle tasolle kuin mitä parhaimmilla LCD-näytöillä päästään.



DisplayMaten mukaan vielä muutama vuosi sitten AMOLED oli LCD:hen verrattuna selvästi heikompi tekniikka, mutta nykypäivänä tekniikoiden väliset erot ovat tasoittuneet. Yhtiön arvion mukaan tulevaisuudessa kiinnitetään entistä enemmän huomiota näyttöasetusten dynaamiseen hallintaan, joka pitää huolen siitä, että näytöllä oleva kuva toistuu mahdollisimman tarkasti vaihtelevista valaistusolosuhteista huolimatta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.