Vilkaisunäyttö puuttuu Nokian uusimmista Lumia-malleista

Manu Pitkänen

Vilkaisunäyttö puuttuu Nokian uusimmista Lumia-malleista
Vaikka Nokian tällä viikolla esittelemä Lumia 930 onkin teknisesti huippuluokan puhelin, on silläkin omat puutteensa. Yksi niistä on vilkaisunäytön eli Glance Screenin uupuminen. Ominaisuus näyttää lepotilassa olevan puhelimen näytöllä kellonajan sekä muita tietoja, joten niiden tarkistamiseksi puhelinta ei tarvitse herättää.

Glance Screen löytyy useimmista Nokian Windows Phone 8 -puhelimista, ainoastaan Lumia 520 -sarjan puhelimet ja Lumia 625 ovat jääneet ilman Glance Screeniä. Nokia on ujuttanut ominaisuuden myös kaikkein edullisimpiin älypuhelimiinsa, eli Nokia Asha 230:een ja Nokia Asha 500 -sarjalaisiin. Koska Glance Screeniä hyödynnetään näin laajasti Nokian puhelimissa, on outoa ettei sitä ole saatu Lumia 930:een. Ominaisuus puuttuu Nokian teknisten tietojen luettelon perusteella myös Lumia 630:stä ja 635:stä.



Windows Phone Centralin tietojen mukaan Glance Screenin uupuminen Lumia 930:ssä johtuu siitä, ettei puhelimessa ole näyttömuistia. Sivuston mukaan Nokia joutui karsimaan muistin viiden tuuman AMOLED-näytöstä (1080p) kustannussyistä.

Glance Screen -kysymyksestä on ilmeisesti käyty keskustelua Nokian sisällä ja voi olla, että yhtiö keksii ratkaisun, jolla ominaisuus saadaan uuteen lippulaivaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.