Huhu: Apple aikoo kehittää oman kantataajuuspiirin iPhonea varten

Manu Pitkänen

Huhu: Apple aikoo kehittää oman kantataajuuspiirin iPhonea varten
Taiwanilainen teknologiajulkaisu DigiTimes kertoo tiedoista, joiden mukaan Apple aikoisi perustaa uuden tutkimus- ja kehitystiimin oman kantataajuuspiirin kehittämiseksi. Applen kehittämä piiri korvaisi Qualcommin modeemit iPadeissä ja iPhone-puhelimissa.

Raportin mukaan Apple aikoisi valmistuttaa kantataajuuspiirinsä Samsungin ja Globalfoundriesin tehtailla. Ensimmäiset Applen modeemiin perustuvat laitteet voisivat tulla markkinoille jo vuonna 2015. Aikataulu vaikuttaa melko aggressiiviselta, varsinkin kun Apple ei ole tiettävästi ostanut alalla jo toimivaa yritystä, jolla olisi kaikki tarvittava tietotaito sekä patentit valmiina. Toisaalta oman kantataajuuspiirin mahdollistavaa yrityskauppaa saatetaan hieroa parhaillaan.

DigiTimesin raportoimien huhujen paikkansapitävyydestä ei ole ikinä varmuutta, mutta sivusto on aina silloin tällöin osunut nappiinkin.



Apple on aiemmilla yrityskaupoilla osoittanut, että se haluaa olla kiinni ohjaksissa käyttämänsä teknologian suhteen. PA Semin, Intrisityn, Anobitin, AuthenTecin ja Passif Semiconductorin ostojen myötä Apple on varmistanut, etteivät kilpailevat yritykset pääse hyötymään niiden osaamisesta. Kantataajuuspiiri on älypuhelimien keskeisimpiä komponentteja, joten sen kehittäminen talon sisällä voisi olla järkevää Applen kokoiselle yritykselle.

Oman modeemin kehittäminen voi tuoda kustannushyötyjä, minkä lisäksi Apple voisi kehittää piiriä omien ehtojen pohjalta, eikä se olisi enää riippuvainen Qualcommin kehittämistä tuotteista. Oma kantataajuuspiiri voisi olla myös neuvotteluvaltti operaattoreiden suuntaan.

Applen kilpailijat (mobiililaitteiden järjestelmämikropiireissä) kehittävät jo omia modeemeja. Qualcomm kehittää järjestelmä- ja kantataajuuspiirejä, Intel osti vuonna 2011 Infineonin langattoman teknologian yksikön kehittääkseen omia modeemeja ja Nvidia laajeni kantataajuuspiirimarkkinoille ostamalla Iceran.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.