Samsung Galaxy S5 paloiteltiin, korjaajalla vaikeampaa kuin iPhonen kanssa

1
Matti Robinson

Samsung Galaxy S5 paloiteltiin, korjaajalla vaikeampaa kuin iPhonen kanssa
Elektroniikan korjaamiseen erikoistuva iFixit on paloitellut jälleen uutta kuluttajaelektroniikkaa. Tällä kertaa kohteeksi on joutunut Puhelinvertailunkin juuri testiin saama Galaxy S5, kertoo Engadget. Aivan huippuarvosanaa ei ole luvassa.

Viime vuoden malli eli Galaxy S4 sai arvosanakseen suhteellisen hyvän kahdeksikon, kiitos akun helpon vaihdettavuuden, helposta avattavuudesta ja vähäisestä ruuvimäärästä. Näin helpolla ei pääse enää Galaxy S5:n korjaaja, jos kyseessä ei ole akkuvika.

Ongelmallista iFixitin mukaan Galaxy S5:ssä on, että lähes kaikki korjaaminen vaatii näytön irrottaimista, joka puolestaan saattaa rikkoa laitetta tai hankaloittaa korjaamista entisestään. Kun lopulta laitteen saa palasiksi niin komponenttien vaihtaminen on kuitenkin helppoa. Loppuarvosanana Galaxy S5 saa ainoastaan vitosen. Apple iPhone 5s sai iFixitiltä kuusi pistettä ja HTC One (M8) vain kaksi pistettä.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Kiedis
Kiedis

1

S5 on sinänsä ongelmallinen laite itse korjata, että laitteeseen täytyy sen vesi- ja pölytiiviyden vuoksi tosiaan useimmiten mennä näytön kautta, kun vuosien ajan on riittänyt muutaman ruuvin irroitus takakannen alta. Nyt laitteesta täytyy valmistajan ohjeiden mukaan uusia käytännössä kaikki ruuvit ja teipit, jos niihin kerran koskee - ja periaatteessa hyvä niin. Kuten jutussakin kerrottiin, laitteen korjaus avaamisen jälkeen on helppoa toisin kuin vaikkapa HTC:n tai Nokian laitteissa, jotka ovat yhtä sotkua kaikkine liittimineen ja teippiviritelmineen. Videot kaikista löytyy YouTubesta.

Vesitiiviyden vuoksi ei tosin itselläni ainakaan tulisi mieleenkään lähteä korjaamaan laitetta omin käsin, mutta toki ammattilainen tietää huollossa mitä tekee, eikä korjaus ole ongelma. Toki akun saa edelleen laitteesta vaihdettua itse suoraan lennosta kuten ennenkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.