Applen ensi viikon julkistukset nähdään suorana verkkolähetyksenä

Manu Pitkänen

Applen ensi viikon julkistukset nähdään suorana verkkolähetyksenä
Apple yllätti tänään teknologiajulkaisut paljastamalla aikeensa tarjota WWDC:n avajaisesityksestä suoran verkkolähetyksen.

Yhtiön innokkuus tarjota julkistustilaisuuksista verkkolähetyksiä on vaihdellut melko paljon, mutta ennakkoon sellaisen tarjoaminen WWDC:n avajaisista tuntui kuitenkin erittäin todennäköiseltä. Useiden sovelluskehittäjien kohdalla arpaonni ei suosinut keväällä, minkä takia he eivät näe avajaistilaisuutta paikanpäältä. Applen puolelta on kuitenkin reilua tarjota "epäonnisille" mahdollisuus nähdä tilaisuus verkon kautta.

Syksyn kuluttajille suunnatuista julkistustilaisuuksista ei kuitenkaan välttämättä tule tarjolle verkkolähetyksiä ja liveblogit voivat jälleen nousta arvoon arvaamattomaan.

Poikkeuksellista WWDC:n verkkolähetysilmoituksessa on kuitenkin se, että asiasta kerrottiin näin varhaisessa vaiheessa. Applella on ollut tapana kertoa siitä vasta muutamaa tuntia ennen H-hetkeä.



WWDC:n verkkolähetyksen katsomiseen tarvitaan OS X 10.6 tai uudempi (selaimena Safari 4 tai uudempi), iOS 4.2 tai uudempi (Safari) tai QuickTime 7:llä varustettu Windows-kone. Katsominen onnistuu myös Apple TV:llä (toinen tai kolmas sukupolvi, ohjelmistoversio vähintään 5.0.2).

Applen uskotaan esittelevän WWDC:n avajaisissa nahkansa luoneen OS X 10.10:n (iOS 7:ää muistuttava ulkonäkö), iOS 8 -käyttöjärjestelmän sekä näihin liittyviä oheispalveluita, kuten esimerkiksi Healthbookin ja kodin älykkäiden laitteiden ohjaamiseen tarkoitetun ohjelmistoalustan. Viime vuoden yritysostojen perusteella Applen karttapalveluihinkin voi olla luvassa parannuksia. Vaikka tapahtumassa keskitytään ensisijaisesti ohjelmistoihin, saatetaan siellä nähdä myös rautajulkaisuja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.