Esittelyssä Androidin parhaat launcher-sovellukset

5
Sami Koivunen

Esittelyssä Androidin parhaat launcher-sovellukset
Puhelinvertailu tutustui käytetyimpiin ja suosituimpiin Google Play -kaupasta saatavilla oleviin launchereihin.

Launcherin vaihto on eräs tehokkaimmista keinoista vaikuttaa käyttökokemukseen roottaamatta älypuhelinta tai tablettia. Launcherin vaihtamisella tarkoitetaan käytännössä Androidin näkymien korvaamista erilaisia toimintoja ja tyylejä tarjoavilla uudenlaisilla näkymillä. Pidemmälle vietynä jotkin launcherit mahdollistavat täysin uudenlaisen käyttökokemuksen muuttamalla käyttöliittymän täysin perinteisestä poikkeavaksi.

Tarjolla on kaikenhintaisia vaihtoehtoja ja useimmat launcherit tarjoavat vähintään ominaisuuksiltaan rajoitetun ilmaisen version kokeiltavaksi. Esittelemme sekä hillitympiä yksinkertaisuuteen pyrkiviä vaihtoehtoja että myös erityisesti näyttävyyteen ja erottautumiseen panostavan launcherin.

Google Now Launcher




Helmikuussa saataville ilmestynyt Google Now Launcher on asennettavissa kaikille Nexus-laitteiden omistajille Google Playn kautta. Muiden Android-laitteiden omistajille launcherin asentaminen on mahdollista pienen kikkailun kautta asentamalla GNL suoraan apk-tiedostona ja lataamalla viimeisin versio Googlen haku-sovelluksesta. GNL integroi Googlen haku-sovelluksen suoraan kotinäkymään samoin kuin Googlen Nyt -kortit. Äänihaun Google Now Launcherilla voi tehdä sanomalla yksinkertaisesti "Okay Google", jolloin haku aktivoituu. Toiminto voi osoittautuu joissain tilanteissa käytännölliseksi, mikäli englanti sujuu Googlelle ymmärrettävästi. Tyyliltään GNL on nyky-Googlen tyylin mukaisesti yksinkertainen ja sisältää kätevästi erityisesti Googlen omia toimintoja ja palveluja.

Google Now Launcher Google Playssä.

Nova Launcher



Nova Launcer on eräs tunnetuimmista Android-launchereista. Pitkän kehitystyön seurauksena Nova tarjoaa modernin ulkonäön ja hyödyntää esimerkiksi KitKatin rajapintaa hyödyntäviä ominaisuuksia, kuten läpinäkyviä järjestelmäpalkkeja. Nova on myös kattavasti kustomoitavissa, eli käyttäjä voi esimerkiksi vaihdella väriteemoja, kuvakkeita, kansioasetuksia ja asettaa vaikkapa jatkuvan vierityksen. Launcherin Prime-versiolla on hintaa kolme euroa ja se tuo mukanaan mm. eleitä, efektejä ja kansionhallintaelementtejä.

Nova Launcher Google Playssä.

Apex Launcher




Apex yhdistää Novan tavoin helppokäyttöisyyden hyvään suorituskykyyn. Myös hyvä muokattavuus ja ulkonäöllisesti erottautuminen muista launchereista tekee Apexista varteenotettavan vaihtoehdon. Apex on tunnettu erityisesti tablet-tilastaan ja Pro-versiosta löytyvästä Apex Notifier -palvelusta. Hintaa Pro-versiolla on 3,99 euroa. Pro-versio tarjoaa lisäksi eleitä ja joustavan teemavalikoiman mm. LauncherPro- ja Go Launcher-teemoja hyödyntäen. Apexin käyttö edellyttää vähintään Android 4.0 -käyttöjärjestelmää.

Apex Launcher Google Playssä.

Buzz Launcher



Buzz Launcher sisältää launchereista yleensä löytyvät tavanomaiset muokattavuusominaisuudet, mutta erottuu kilpailijoistaan erityisesti käyttäjäyhteisön luomalla valtavalla teema- ja widget-kirjastolla. Buzz ei välttämättä ole suorituskykyoptimoinniltaan launchereiden kärkipäätä, mutta kompensoi tätä tarjoamalla valtavan valikoiman yleisestä tyylisuunnasta poikkeavia teemoja. Buzz Launcher tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden valita persoonaan ja vaikkapa kenkien väriin sopivan teeman.

Buzz Launcher Google Playssä.

Next Launcher 3D Shell



Next Launcherin kolmiulotteisuus varmasti jakaa mielipiteitä. Listalle launcherin oikeuttaa kuitenkin täysin normaalista tyylisuunnasta poikkeava käyttöliittymä. Launcherin 12 euron hinta karkottaa varmasti lopulta monet, mutta sovellus tarjoaa kokeilunhaluisille ilmaisen kokeiluajan. Kolmiulotteisuuden voi myös arvata melkoiseksi akun kuluttajaksi, eli aivan mille tahansa laitteelle sovellus ei sovellu. Next Launcherin kehittänyt Go Launcher Dev Team tunnetaan myös yhdestä Google Playn ladatuimmista launchereista eli Go Launcher Ex:stä.


Next Launcher 3D Shell Google Playssä.

Facebook Home



Sosiaalisen median äärimmäisyyksiin vievä Home on suunniteltu lähinnä Facebookin suurkuluttajille. Viime vuonna julkaistu launcher ei ole saanut erityisen lämmintä vastaanottoa, vaikka launcher on tarjolla ilmaiseksi ja tarjoaa suhteellisen tyylikkään ja massasta poikkeavan käyttöliittymän. Tyylikkyydestään huolimatta Homen voisi kuitenkin sanoa tekevän Facebookin käytöstä liiankin helppoa ja sitouttavaa tavalliselle peruskäyttäjälle. Sosiaalisen median suurkuluttajille Home on kuitenkin kokeilun arvoinen, jos omassa Android-laitteessa vain riittää tehoja launcherin pyörittämiseen.

Facebook Home Google Playssä.

GO Launcher EX



Go Launcherin suurimpia vahvuuksia ovat valtavan suosion tuomat kustomointivaihtoehdot ja yhteensopivuus Android 2.0 -käyttöjärjestelmää ja sitä uudempia järjestelmiä käyttäviin puhelimiin. Go Launcher on perusasetuksillaan hyvin perinteinen launcher, joka on toiminut jo yli sadalle miljoonalle käyttäjille kehittyneempänä ja muokattavampana vaihtoehtona valmiiksi asennetulle launcherille. Go Launcher tarjoaa käyttäjälleen uniikkeja widgettejä, teemoja ja erikoistehosteita, mutta launcherin mainokset voivat olla ärsyttäviä ja useista lisätoiminnoista joutuu maksamaan erikseen. Ilmaisversio tarjoaa peruskäyttäjälle kuitenkin jo kattavasti ominaisuuksia.

GO Launcher EX Google Playssä.

Jäikö jokin launcher mainitsematta? Osallistu keskusteluun kommentoimalla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (5)

Bazilli
Bazilli

2

Nova ehdottomasti paras. Ikävän rajoittunut tuo ilmainen versio, mutta Prime on kyllä joka sentin arvoinen jos tuosta tykkää. En voisi kuvitella käyttäväni esimerkiksi Touchwiz luuria, jos en voisi korvata kotia tuolla. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

4

Itse luotan solo launcheriin. Se on ilmainen ja siinä on paljon kustomointi varaa. Solo kaupasta pystyy lataamaan paljon teemoja sun muuta ja eleetkin löytyy. Tässä on noiden kaikkien maksullisten hyvät puolet ILMAISEKSI. Lisäksi tämä on tosi nopea ja sulava. Kokeilkaa. Lupaan ettette pety. =)

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

5

Minä olen tykännyt kovasti tuosta Next Launcher 3D: stä, vaikka tulee muitakin käytettyä aina kun kyllästyminen iskee. Nyt käytössä onkin Go Launcher EX kun oli Prime-versio saatavilla ilmaiseksi. Tai saattaahan tuo olla vieläkin, en tiedä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.