Microsoft vähentämässä työpaikkoja rajulla otteella Nokian matkapuhelimien oston seurauksena

Manu Pitkänen

Microsoft vähentämässä työpaikkoja rajulla otteella Nokian matkapuhelimien oston seurauksena
Microsoft aikoo kertoa pian suurimmista työvoimaan kohdistuvista vähennyksistä viiteen vuoteen, uutisoi Bloomberg. Tarkoituksena on poistaa päällekkäisyyksiä Microsoftin ja keväällä yhtiön omistukseen tulleen Nokian matkapuhelinliiketoimintojen välillä.

Uutinen ei tule kovin suurena yllätyksenä, sillä Puhelinvertailu arveli Microsoftin laittavan Nokian laiteyksikön säästökuurille jo tammikuussa. On melko selvää, ettei Microsoft voi ottaa vastaan noin 30 000 työntekijästä koostuvaa ja tappiota tuottavaa yksikköä ilman että isoja muutoksia pitäisi tehdä. GigaOm kertoi kaksi viikkoa sitten, että Microsoft suunnittelee väenvähennyksiä.



Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella petasi tulevaa uutispommia viime viikolla julkistetun avoimen sähköpostin muodossa. Nadellan mukaan koulutuksen tarpeen lisääntyvän yhtiön sisällä lähitulevaisuudessa, mikä tarkoittaa käytännössä, että työntekijöiden työnkuvia muokataan voimakkaasti.

Nokian laiteyksikön ja Microsoftin muiden toimintojen päällekkäisyyksien poiston lisäksi vähennyksiä voi tulla tuotekehitykseen tehtävien uudelleenjärjestelyiden seurauksena. Bloombergin mukaan leikkuri kohdistunee ainakin ohjelmistotestaukseen. Lisäksi markkinointitoiminnot saattavat joutua säästökuurille.

Bloombergin mukaan leikkauksista voidaan kertoa jo tällä viikolla. Microsoft julkaisee tuloksensa 22. heinäkuuta, jolloin asiasta saataneen viimeistään lisää tietoa.

Päivitys. Microsoftilla on tällä hetkellä 127 104 työntekijää. Googlelle töitä tekee 49 829 työntekijää ja Applelle 80 300 työntekijää.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.