Galaxy Note 4:ään tulossa optinen kuvanvakain ja läjä uusia kuvausominaisuuksia

2
Manu Pitkänen

Galaxy Note 4:ään tulossa optinen kuvanvakain ja läjä uusia kuvausominaisuuksia
Syyskuun alussa Samsungin on määrä esitellä maailmalle uusi puhlettiluokan Galaxy Note 4, jonka kameraominaisuuksista SamMobile on jo saanut vihiä.

SamMobilen tietojen mukaan puhelimessa käytettäisiin Galaxy S5:n tapaan 16 megapikselin kameraa, mutta Samsungin oman ISOCELL-tekniikan sijaan Galaxy Note 4:ssä on Sonyn kehittämä IMX240-kenno. Puhelimen kameraa on ehostettu optisella kuvanvakaimella, joka puuttui vielä Note III:sta. Puhelimen etupuolelle on laitettu 3,7 megapikselin kamera. Etukameralla onnistuu WQHD-videoiden (2560x1440 pikseliä) kuvaaminen, kun taas pääkameralla videoita voi taltioida 4K-tarkkuudella.

Galaxy S5:n kohdalla Samsungin oli tarkoitus ottaa käyttöön niin sanottu Slide Touch -ominaisuus, joka mahdollistaa valokuvien ottamisen "näkymättömällä kamerapainikkeella". Käytännössä ominaisuus perustuu puhelimen oikean kyljen alaosaan (kohtaan, jossa oikea kamerapainike yleensä on) sijoitettuun sensoriin, joka aistii koska kohtaa painetaan sormella. Slide Touch ollaan nyt ottamassa käyttöön Galaxy Note 4:ssä. Ominaisuus ei toimi pystyasennossa.



Note 4:stä löytyy myös uusi elekomento, jossa kamerasovelluksen saa aktivoitua nipistämällä lepotilassa olevan puhelimen näyttöä ulospäin (zoom out).

Samsungin puhelimissa on jo nyt yllin kyllin erilaisia kuvaustiloja, mutta Note 4:n myötä niitä tulee neljä lisää: Wide Selfie (laajakuvaselfie), Selfie (ottaa kuvan hymyn tai silmäniskun perusteella), Selfie Alarm (pääkamera automaattisesti kasvoihisi) ja Create A GIF File (animaatiokuvaus).

Note 4:ssä huhutaan olevan 5,7 tuuman WQHD-näyttö ja Qualcommin Snapdragon 805 -järjestelmäpiiri (toisessa versiossa on Samsungin oma Exynos 5433 -piiri).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (2)

Boss93
Boss93

1

Ihan mielenkiintoinen toteutus tuo "hipaisulaukaisin" kameralle... Tosin itse suosin enemmän fyysistä, kaksivaiheista painiketta ^^

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.