Samsungin valtalinnake murenemassa: Halvoissa älypuhelimissa on uusi kuningas

3
Manu Pitkänen

Samsungin valtalinnake murenemassa: Halvoissa älypuhelimissa on uusi kuningas
Markkinatutkimusyhtiö Strategy Analyticsin julkaisemien tietojen mukaan kiinalainen Lenovo olisi noussut toisella neljänneksellä toimitusmäärillä mitattuna maailman suurimmaksi puhelinmerkiksi kaikkein edullisimmissa älypuhelimissa (noin 100 euron hintaluokassa). Aiempi markkinajohtaja tässä segmentissä oli korealainen Samsung.

Strategy Analyticsin tutkimuksessa ei kerrota toimitusvolyymejä merkeittäin, mutta sen mukaan suurin osa Lenovon edullisista älypuhelimista myytiin Kiinassa. Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan toinen neljännes oli Lenovolle ennätyksellisen hyvä Kiinassa ja se toimitti puhelimia kvartaalin aikana hieman enemmän kuin LG (14,5 miljoonaa kappaletta). IDC nimesi Lenovon myynnin vauhdittajiksi sadan euron molemmin puolin myytävät A788T:n ja A388T:n.



Muutkin kiinalaisvalmistajat aiheuttavat Samsungille painetta hintahaitarin alapään lisäksi keskihintaisissa älypuhelimissa. Esimerkiksi Xiaomi on nyt Kiinan suurin älypuhelinmerkki. Kalliimmissa puhelimissa Apple haastaa korealaisjätin uusilla kookkaammilla näytöillä varustetuilla iPhone 6:lla ja iPhone 6 Plussalla. Samsung tietää tilanteen hyvin ja siksi yhtiö kuvailikin loppuvuotta erittäin vaikeaksi, mikä johtuu ensisijaisesti kovenevasta kilpailusta.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

1

Milloin nuo lenovon ja xianomin puhelimet tulevat myyntiin Suomeen? Miksei Samsung julkaise puhtaalla androidilla varustettuja puhelimia niin myisi kuin häkä

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaakopsoni:

Milloin nuo lenovon ja xianomin puhelimet tulevat myyntiin Suomeen? Miksei Samsung julkaise puhtaalla androidilla varustettuja puhelimia niin myisi kuin häkä

Samsung (ja muut isot) yrittää rakentaa omista sovelluksistaan niin tärkeitä kuluttajille, että he valitsisivat nimenomaan Samsungin eivätkä kilpailevaa Androidia. Ja se lieneekin about ainoa tapa, jolla Samsung, HTC & co pystyvät mahdollisesti pitämään hinnat ja katteet nykytasossa.

Xiaomi on ainakin pikkuhiljaa tunkemassa länsimaiden markkinoille -- isoin haaste lienee operaattoripartnereiden löytäminen, koska lähes kaikissa muissa maissa valtaosa puhelimista myydään juurikin operaattoreiden kautta, kytkyinä.

Vastaa
Caliber
Caliber

3

Saa nähdä millainen patenttisota siitä syntyy jos/kun kiinalaiset uskaltaa länsimarkkinoille. Kotimaassaanhan ne nyt saa perseillä kuinka tykkäävät eikä kukaan ole valvomassa menoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.