Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin tyhjennät Lumian tiedoista ennen myyntiä

1
Matti Vähäkainu

Näin tyhjennät Lumian tiedoista ennen myyntiä
Puhelinten myyntiä varten on selvää, että myyjä haluaa poistaa puhelimestaan kaiken henkilökohtaisen tiedon eli käytännössä palauttaa laitteen takaisin samaan tilaan, kuin se oli tehtaalta ulos lähtiessä.

Onneksi puhelinvalmistajat tiedostavat myyntiaspektin ongelmat ja näin ollen siihen on lähes puhelimessa kuin puhelimessa oma toiminto. Myös tietojen varmuuskopiointi on hyvä tehdä ennen laitteen tyhjentämistä, jotta esimerkiksi valokuvasi eivät poistu lopullisesti.
Tämä opas koskee Windows 8 -puhelimia, joihin kuuluvat muun muassa kaikki noin kahden vuoden aikana markkinoille saapuneet Lumia-puhelimet (Tiedon ohjelmistoversiosta löydät kohdasta Asetukset->tietoja->Ohjelmisto). Käydäänpä läpi toimenpiteet yksityskohtaisesti kohta kohdalta. Siirry kohtaan 4, jos et halua tehdä varmuuskopiointia.

Mikäli puhelimesi on kadonnut tai olet vaikkapa sen myynyt, mutta jotain jäi puhelimeesi, niin voit tyhjentää sen myös etänä täältä saatavien tietojen avulla (kohta Puhelimen tietojen poistaminen).

HUOM! Varmuuskopioit ja poistat tietosi omalla vastuulla. Lopputuloksena on tyhjennetty laite, josta ei löyty sähköpostejasi, tekstiviestejäsi, sovelluksiasi tai valokuviasi.

1. Avaa puhelin ja valitse Asetukset joko aloitusruudusta tai sovellusvalikosta.


2. Tarvittaessa kirjaudu sisään Microsoft-tilillesi. Jos et omista jo tunnusta, rekisteröidy. Voit hallita tilejä Asetusten kohdasta Sähköposti + tilit.


3. Valitse mitkä kohteet haluat varmuuskopioida. Varmuuskoiointi tapahtuu tämän jälkeen automaattisesti OneDrive-palveluun, johon olet kirjautunut Microsoft-tunnuksella.

4. Varmuuskopioituasi laitteen siirry Asetuksiin aloitusnäkymästä tai sovellusvalikosta.


5. Mene kohtaan Tietoja.


6. Tietoja-sivun alalaidasta löydät painikkeen Palauta puhelimen oletusasetukset. Paina tätä painiketta


7. Paina varoituksesta vaihtoehtoa Kyllä, joka poistaa kaikki henkilökohtaiset tietosi.


8. Mikäli kaikki meni, kuten oli tarkoitus, niin puhelimesi käynnistyy puhdistuksen jälkeen uudelleen ja on valmis uudelle käyttäjälle.

Kommentit (1)

saamu
saamu

1

Onko kyseessä ylikirjoitus vai merkitäänkö muistipaikat ainoastaan vapaaksi? Eli onko tuollaisen jälkeen tiedot vielä helposti palautettavissa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja