Samsung päivitti Galaxy Note 4:n supernopeaa nettiä varten

Manu Pitkänen

Samsung päivitti Galaxy Note 4:n supernopeaa nettiä varten
Galaxy Note 4 on ollut alusta lähtien ollut saatavilla niin Exynos- kuin Snapdragon-versiollisenakin. Tuotepalettiin on julkaistu kolmaskin versio, Qualcommin uutta Snadragon 810 -piiriä käyttävä malli.

Snapdragon 810 sisältää uusia huomattavia teknisiä parannuksia aiemmassa Note 4:ssä nähtyyn Snapdragon 805:een verrattuna. Uudessa järjestelmäpiirissä on kahden 64-bittiseen laskentaan kykenevää suoritinydintä (neljä Cortex-A57-ydintä ja neljä Cortex-A53-ydintä), tuki LPDDR4-muistille, tuki videoiden HEVC-pakkaukselle ja yhteensopivuus kolmea taajuusaluetta yhdistäville 450 Mbps:n matkapuhelinyhteyksille.

Edellä mainituista uudistuksista Samsung nostaa tikun nokkaan nopeammat matkapuhelinverkkoyhteydet. Puhelimessa käytettävä käyttöjärjestelmä on vielä 32-bittinen Android 4.4 KitKat. Keskusmuistia on kolme gigatavua, mutta sen tyyppiä ei kerrottu.



450 Mbps:n verkkoyhteydet ovat vielä maailmanlaajuisestikin vasta alkutekijöissä, joten useimmissa käytössä olevissa verkoissa on tyytyminen hitaampiin verkkoyhteyksiin. Samsung uskoo nopeiden matkapuhelinverkkojen kaupallisen käytön alkavan ensi vuoden lopulla. Suomessa operaattorit ovat aloittaneet 300 Mbps:n verkkojen kaupallisen testaamisen pienillä alueilla.

Qualcommin tarkoitus oli käyttää Snapdragon 810:ssä LTE Category 6 -tason mobiiliyhteyksiä (max. 300 Mbps), mutta yhtiö kertoi joulukuussa vaihtaneensa piirin modeemin uudempaan malliin.

Samsung ei kertonut missä 450 Mbps:n mobiiliyhteyksillä varustettua Note 4:ää aiottaisiin myydä. Yhtiö ei kertonut myöskään sitä koska puhelin tulee markkinoille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.