Näin Galaxy S6 ja HTC One M9 pärjäävät suorituskyvyssä iPhone 6:ta vastaan

1
Manu Pitkänen

Näin Galaxy S6 ja HTC One M9 pärjäävät suorituskyvyssä iPhone 6:ta vastaan
Saksalainen ComputerBase.de-sivusto on testannut viime sunnuntaina Barcelonassa julkaistujen HTC One M9- ja Samsung Galaxy S6 -älypuhelimien suorituskykyä yleisimmillä testausohjelmistoilla. Tulokset antavat osviittaa miten Exynos 7420 -pohjainen Galaxy S6 suoriutuu Snapdragon 810 -pohjaista HTC One M9:ää ja A8-pohjaista iPhone 6:ta vastaan.

Useimmissa ComputerBasen suorittamissa testeissä Galaxy S6 on noin 5–25 prosenttia nopeampi kuin HTC One M9. Parissa testissä (esim. 3DMark Ice Strom Unlimiter) Snapdragon 810 kuitenkin päihitti Samsungin Exynos-piirin.

Galaxy S6 päihittää Applen iPhone 6:n monisäikeisissä tehtävissä – mikä ei ehkä ole mikään yllätys, kun A8:ssa on kaksi ja Exynos 7420:ssä yhteensä kahdeksan ydintä (4+4, big.LITTLE-konfiguraatio). Reaalitilanteissa monisäikeinen suorituskyky ei kuitenkaan paljoa lämmitä jos käytettäviä ohjelmia ei ole säikeistetty. Applen A8-piiri näyttää arkkitehtuurilliset kyntensä yksisäikeisissä tehtävissä, joissa se voittaa Exynos 7420:n. A8:n kellotaajuus on 1,4 GHz:ä, kun taas Exynoksessa tehokkaimmat ytimet toimivat rasituksessa 2,1 gigahertsin kellotaajuudella.



3DMark- ja GFXBench-grafiikkatesteissä Galaxy S6 osoittautui vauhdikkaammaksi kuin iPhone 6.

Miten tämä kaikki sitten vaikuttaa voin hintaan? Ei välttämättä juuri mitenkään, sillä loppujen lopuksi ohjelmistojen sulavuus on kiinni ohjelmistokehittäjistä ja sovellusten optimoinnista. Keskinkertaisesta raudasta voidaan saada paljon irti hyvällä optimoinnilla ja hyvänkin suorittimen resurssit voivat valua hukkaan optimoinnin puutteen takia.

Täytyy tietysti myös muistaa, että Galaxy S6:n ja HTC Onen suorituskyvyt on mitattu MWC:n esittelymalleilla. Niissä käytetty ohjelmisto voi poiketa myöhemmin myyntiin tulevista malleista.

Single Core











Multi Core










Grafiikkatestit







Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
kekkerkee-12 (vahvistamaton)

1

Hämmentävän pienet erot kaikilla noilla. loppujenlopuksi ei taida oikeasti olla mistään muusta kiinni kuin alustoista ja materiaaleista ja muotoiluista (ehkäpä jotaa kiinnostaa kaikki extra teknohärpäkkeet) mitkä noi nyky älyvehkeet erottaa :D.

Suorituskyvyllä mitää virkaa enää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.