Lumioiden suurin heikkous poistumassa? Ovat saamassa tuen Android-ohjelmille

4
Manu Pitkänen

Lumioiden suurin heikkous poistumassa? Ovat saamassa tuen Android-ohjelmille
Microsoft aikoo mahdollistaa Android-sovellusten suorittamisen Windows 10 -laitteissa, kertoo intohimoisena Microsoft-toimittajana tunnettu Paul Thurrott. Asiasta saattaa tulla virallinen tiedoksianto vielä tällä viikolla BUILD-kehittäjätapahtuman yhteydessä.

Windows 10:ssä toimivat Android-sovellukset lopettaisivat todennäköisesti vuosia kestäneen valituksen Windows Phone -sovellusten puutteesta (tai niiden heikosta laadusta). Vaikka Windows Phonen niin sanottu "app gap" -ongelma onkin kaventunut alkuaikoihin nähden, on historia kuitenkin osoittanut selvästi, ettei sovelluskehittäjiltä löydy suurta innostusta tukea kolmatta ekosysteemiä Androidin ja iOS:n lisäksi – varsinkin kun rahan tekeminen Windows Phone -sovelluksilla on pienen ja halpoihin Lumia-laitteisiin kallistunee käyttäjäkunnan takia.

Microsoftin sovellusstrategiaa on haitannut myös käyttöjärjestelmien kirjavuus ja niiden keskinäinen epäyhteensopivuus: puhelimiin tarjottiin Windows Phonea, tietokoneisiin Windows 8:aa ja tableteille Windows RT:tä. Windows 10:n kohdalla käyttöjärjestelmät sulautetaan toisiinsa ja niille esiteltiin eri laitetyypeillä toimivat universaalit sovellukset.



Järjestelmien yhtenäistämisen voisi luulla olevan jo yksistään riittävä virike saada sovelluskehittäjät innostumaan Windowsista, kun ohjelman voisi luoda "samalla kertaa" Windows-tietokoneille, -puhelimille, -tableteilla sekä Xboxille. Microsoftilla on siitä huolimatta ilmeisesti haluttu mahdollistaa Android-ohjelmien suorittaminen Windows 10:ssä.

Uhkakuvana on kuitenkin, että Android-sovellusten tuki vie sovelluskehittäjien kiinnostuksen pois todellisista Windows-sovelluksista. Thurrottin mielestä strategisesti fiksumpi vaihtoehto olisikin ollut yrittää tuoda Windowsin universaalit sovellukset Androidille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (4)

muppis
muppis

1

Tämä sama ongelma on myös Jollalla. Kun tuetaan Androidia, niin ei kenelläkään kiinnosta alkaa tekeen natiivia softaa ja kiinnostus ei oikeasti nouse.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wele (vahvistamaton)

2

Rahan tekeminen on mitä ?
Itse uutisesta , niin tuotahan on jo vuosia huhuttu ja itse toivon ettei tule toteutumaan. Siunä menisi wp oma muotokieli sovelluksissa hukkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wele (vahvistamaton)

3

Ja jälleen, onko tämä windows puhelimissa vain Lumioiden heikkous ? Vaiko kaikkien wp laitteiden, voisi otsikoistakin tehdä vähän parempia

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wele:

Ja jälleen, onko tämä windows puhelimissa vain Lumioiden heikkous ? Vaiko kaikkien wp laitteiden, voisi otsikoistakin tehdä vähän parempia

Itse uutisessa sentäs puhuttiin otsikoon liittyvästä ja Windows 10 laajemmin, eli moneen muuhun sivuston otsikointiin verrattuna ei niin paha.

Uutistakin oli kirjoitettu vähän enemmän ja ilmeisesti vähän paneuduttukin, sinänsä vain harmi että uutinen osoittautui ankaksi. (No windows 10 x86 laitteisiin varmaan jatkossakin saa Android "emulaattoreita").

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.