Toisen sukupolven Apple Watchin ominaisuuksia paljastui

1
Manu Pitkänen

Toisen sukupolven Apple Watchin ominaisuuksia paljastui
Apple Watch -älykellon myynti alkoi vasta pari kuukautta sitten, mutta jo nyt on alkanut huhumylly pyöriä laitteen seuraavan sukupolven version ominaisuuksista. Apple Watch 2:n kehitteillä olevista ominaisuuksista kertoi luotettavaksi osoittautunut 9to5macin Mark Gurman, mutta koska laitteen varsinainen julkaisu on oletettavasti noin vuoden päässä, ehtii yhtä sun toista vielä tapahtua tuotekehityksessä.

Suunnitteilla olevista ominaisuuksista ehkä eniten ihmetystä aiheuttaa tuki FaceTime-videopuheluille ja tätä kautta myös kameran lisääminen kellon näytön yläpuolelle. Yleensä on ajateltu, että älykelloa käytetään vain lyhyisiin askereisiin, kuten vaikkapa avaimena (ja kotiutomaation kauko-ohjaimena), ilmoitusten lukemisessa ja henkilön aktiivisuuden mittaamisessa. Pidempien tehtävien, kuten juuri videopuhelut, sujuvat luontevammin älypuhelimella, kun kättä ei tarvitse pitää pitkiä aikoja luonnottomassa asennossa.



Kameran sijaan useimmat todennäköisesti kaipaavat kipeämmin kelloonsa esimerkiksi lenkkeilymatkojen seuraamiseen käytettävää GPS-sensoria. Rivien välistä voidaan päätellä, ettei GPS:ää ole tulossa, sillä seuraavaan Apple Watchiin tuleva Etsi Watchini -hakutoiminto aiotaan toteuttaa Wi-Fi-kolmiomittauksella. Ominaisuuden mahdollistamiseksi Apple aikoo vaihtaa kellossa käytetyn Wi-Fi-piirin, joka mahdollistaisi myös aiempaa laajemmin iPhonesta riippumattoman käytön.

Applen tekemien kuluttajatutkimusten mukaan useimmat Apple Watchin omistajat ovat tyytyväisiä kellon nykyiseen akkukestoon, eikä siihen aiota tehdä oleellisia parannuksia.

Gurman paljasti jutussaan myös, että Apple suunnittelee uusien kellomallistojen lanseeraamista Apple Watchin ja kultaisten Apple Watch Edition -kellojen väliin, eli käytännössä 1 000–10 000 dollarin välimaastoon.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.