Microsoftin Nadella: "Unohda markkinaosuudet"

Puhelinvertailu

Microsoftin Nadella: Unohda markkinaosuudet
Microsoftin matkapuhelinliiketoiminta ei ole koskaan ottanut tuulta alleen. Toistaalta, Microsoftilla on käteistä tehdä tappiota useissa eri projekteissa vielä vuosikausia. Mitä mieltä yhtiön toimitusjohtaja on tilanteesta?

BuzzFeed haastatteli Microsoftilla pian kolmannnen vuoden toimitusjohtajana aloittavaa Satya Nadellaa. Ledengaarisen Steve Ballmerin korvannut Nadella joutui vastaamaan kiperiin kysymyksiin, joista kenties vaikein oli matkapuhelintoiminnan heikko tila.

Yhtiön Nokialta ostamat Lumia-puhelimet eivät ole saaneet kasvatettua Windowsin markkinaosuutta puhelinrintamalla – päinvastoin. Nyt markkinaosuus on alta 2 prosenttia, joten tilanne on lukujen valossa kaikkea muuta kuin optimaalinen.

Nadella kuitenkin vastaan, että teemme itsellemme karhunpalveluksen jos tarkastelemme vain markkinaosuuksia olipa kyseessä HoloLens, Xbox tai Windows-puhelimet. Hänen mukaansa on tärkeämpää luoda yhtenäinen alusta ja kokemus, josta pääsee nauttimaan olipa Microsoftin laitteita yksi tai useampia.



Selvää kuitenkin on, että markkinaosuus puhelimissa on kipeä paikka Microsoftille, jonka tarkoituksena on ollut jo pitkään saada Windowsin suosio tuotua työpöydältä puhelimille ja tableteihin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.