Galaxy S7:n kamera uudistuu täysin – Luopuiko Samsung megapikselikisasta?

2
Manu Pitkänen

Galaxy S7:n kamera uudistuu täysin – Luopuiko Samsung megapikselikisasta?
Samsungin odotetaan julkistavan seuraavan kahden kuukauden sisällä Galaxy S7:n ja S7 edgen, joten spekulaatiot niiden teknisistä ominaisuuksista alkavat hiljalleen voimistua. VentureBeat kertoo uudessa jutussaan tähän mennessä yksityiskohtaisimmat tiedot tulevien mallien tekniikasta.

VentureBeatin lähteet vahvistavat jo aiemmin liikkeellä olleet huhupuheet siitä, että Samsung käyttäisi tavallisessa Galaxy S7:ssä ja sen edge-versiossa erikokoisia näyttöjä. Galaxy S7:n näytön koko on ilmeisesti pysymässä 5,1 tuumassa, kun taas edge-versiota venytetään 5,5 tuumaan. Galaxy S7 edge näyttäisi siis laajenevan Galaxy S6 edge+:n tontille. Kahden erikokoisen high-end-mallin samanaikaisessa julkaisussa voi nähdä yhtymäkohtia Applen nykyiseen strategiaan.

Näyttöjen resoluutio pysyy VentureBeatin mukaan QHD:ssä (1440x2560 pikseliä), mutta näyttötekniikka on kehittynyt muilta osin: puhelimet nimittäin tukevat Always-on-tekniikkaa, joka mahdollistaa Lumioista tutun vilkaisunäytön sisällyttämisen uusiin Galaxy-puhelimiin. Lumia 950:ssä ja 950 XL:ssä on AMOLED-näyttö ja ne tukevat kyseistä ominaisuutta.



Puhelimien akkuihin tulee myös mukava päivitys: kapasiteetti kasvaa 3000 ja 3600 milliampeerituntiin (Galaxy S6 -sukupolvessa 2550 ja 2600 mAh).

Järjestelmäpiirivalinnoissa Samsung on päätynyt Venturebeatin mukaan omaan Exynos 8 Octa 8890 -malliin, joskin Snapdragon 820 -version tulo markkinoille on myös mahdollista. Puhelimiin on kuitenkin tulossa neljä gigatavua keskusmuistia. Tallennustilavaihtoehtoja on ainakin kaksi (32 ja 64 GB), mutta muistia voi laajentaa muistikorttipaikan avulla.

Kameratekniikan osalta Samsung on ehkä hieman yllättäen päätynyt vain 12 megapikselin kennoon – edellisissä malleissa sensorista 16 miljoonaa pikseliä. Optiikka on parantanut jälleen huomattavasti, sillä Galaxy S7:n kameran aukkoluvun kerrotaan olevan jopa f/1,7, mikä parantaa olennaisesti mahdollisuuksia kuvata hämärässä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (2)

Nikotiko
Nikotiko

1

Eikö yleensä uutisartikkelin rakenne ole tärkein -> vähemmän tärkeä? Otsikossa mainittu asia kerrotaan artikkelissa vasta viimeisessä kappaleessa. Ehkä pientä, mutta jos se on otsikossa niin voisitte edes aloittaa sillä?

Vastaa
rj72
rj72

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Eikö yleensä uutisartikkelin rakenne ole tärkein -> vähemmän tärkeä? Otsikossa mainittu asia kerrotaan artikkelissa vasta viimeisessä kappaleessa. Ehkä pientä, mutta jos se on otsikossa niin voisitte edes aloittaa sillä?

Samaa mieltä. Eiköhän otsikko vois olla jotain: S7 tulevia ominaisuuksia..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.