Google tehnyt Androidilla yli 20 miljardia voittoa, taskuraha Applen rinnalla

2
Matti Robinson

Google tehnyt Androidilla yli 20 miljardia voittoa, taskuraha Applen rinnalla
Googlen ja Oraclen välinen oikeusjuttu on johtanut paljastuksiin, jotka kertovat mielenkiintoisia lukuja Googlen liiketoiminnasta. Googlen mukaan luvut ovat salaisia, mutta tässä vaiheessa se on jo myöhäistä.

Kuten kerroimme aiemmin, Apple saa huiman määrän rahaa Googlelta pelkästä oletushakukoneen paikasta. Dokumenteista paljastuu myös lukuja Androidin liikevaihdon suuruudesta, kertoo Bloomberg.

Dokumenttien mukaan Android on tuottanut liikevaihtoa Googlelle 31 miljardin dollarin verran. Tästä yli kaksi kolmannesta eli noin 22 miljardia on voittoa. Luvut ovat huimia, mutta Appleen verratessa käy selväksi kuka on monetisoinut mobiilialustansa kunnolla.

Quartzin esittämien lukujen mukaan Applen neljännevuosittainen liikevaihto iPhonesta on enemmän kuin mitä Googlen tähän mennessä Androidilla kasaama 31 miljardin dollarin potti. Viime vuonna jokainen vuosineljännes ylitti iPhonen osalta 30 miljardia. Tähän ei edes lasketa niin ikään iOS-mobiilialustaa käyttävää iPadiä.



Selvää ei ole kuinka paljon Applen liikevaihdosta kertyy voittoa, mutta yhtiön keskimääräinen voitto on noin viidennes liikevaihdosta. Mobiililaitteissa voittoa on merkittävästi suurempi osa, joten huoletta voi sanoa, että Applelle 22 miljardiakin on pikkurahoja. Cupertinolaisjätillä on rahavarantojakin kolmatta sataa miljardia.

Luonnollisesti Apple omistaa iOS-myynnistä ja laitemyynnistä sata prosenttia, kun taas Androidin puolella merkittävän osan rahasta tekevät Samsung ja muut valmistajat. Androidin osuus mobiililaitteista on moninkertainen, mutta rahaliikenteessä roolit vaihtuvat.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

uustolli
uustolli

1

Viimeksi kun kvartaalipalaverissa olin niin sain sen käsityksen että VOITOLLA ja LIIKEVAIHDOLLA on vissii ero. Mutta enivei kovat on liikevaihdot applella vertasi mihin tahansa..

Vastaa
perhana
perhana

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uustolli:

Viimeksi kun kvartaalipalaverissa olin niin sain sen käsityksen että VOITOLLA ja LIIKEVAIHDOLLA on vissii ero. Mutta enivei kovat on liikevaihdot applella vertasi mihin tahansa..

Toivottavasti niissä kvartaalipalavereissa mielenkiintosi ja keskittymisesi riittää palaverin loppuun asti, toisin kuin uutista lukiessasi koska ilmeisesti jätit uutisen loppuosan lukematta, sen osan missä juurikin kerrottiin tuosta VOITOSTA ja sen erosta liikevaihtoon ;-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.