Huawei esitteli kaksoiskameralla varustetut P9- ja P9 Plus -puhelimet

Manu Pitkänen

Huawei esitteli kaksoiskameralla varustetut P9- ja P9 Plus -puhelimet
Huawei esitteli tänään Lontossa P-mallistoonsa kaksi uutta huippupuhelinta. P9- ja P9 Plus -älypuhelimien kehityksen kaksi kantavaa teemaa ovat olleet tyylikäs muotoilu ja laadukasta jälkeä piirtävä kamera.

Perusteiltaan metallikuorinen P9 muistuttaa varsin paljon Huawein edellisiä huippuälypuhelimia, joten mitään massiivista design-uudistusta yhtiöltä ei tällä kertaa tullut. Yksityiskohtiin on kuitenkin kiinnitetty huomiota: puhelimen 5,2 tuuman Full HD -näyttöä ympäröivän kehyksen leveys on vain 1,7 millimetriä, kun kilpailevissa puhelimissa levys on kolmesta neljään millimetriä.

Paksuutta P9:llä on vain 6,95 millimetriä eli se on niukasti ohkaisempi kuin iPhone 6s. Huawei P9:n etuna on kuitenkin se, että kamera ei työnny lainkaan ulos takakuoren tasosta, eli takapuolelta ei löydy minkäänlaista "kyttyrää". Kameramoduulin paksuutta on saatu ohennettua käyttämällä puhelimessa Leican kanssa yhteistyössä kehitettyä kaksoiskameratekniikkaa, jossa hyödynnetään normaalin RGB-kuvakennon lisäksi monokromaattista kennoa.



Kaksoiskameran sanotaan parantavan erityisesti hämärässä otettuja kuvia: tausta valottuu paremmin ja kuvien kontrastista tulee parempi. Tekniikasta on hyötyä muutenkin, sillä kahden kennon avulla P9 pystyy keräämään jopa kolminkertaisen määrän valoa esimerkiksi iPhone 6s:ään verrattuna. Kamera on rakennettu Sonyn 12 megapikselin RGB-sensorin ympärille.

Huawei 9:ssä on 3000 milliampeeritunnin akku, kun taas isompaan P9 Plus -malliin on saatu mahdutettua 3400 milliampeeritunnin akku.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.