Microsoftin Pre-Touch mullistaa kosketuskäyttöliittymät?

4
Puhelinvertailu

Microsoftin Pre-Touch mullistaa kosketuskäyttöliittymät?
Microsoftin tutkimus- ja kehitysosasto tunnetaan yhtenä Yhdysvaltain tuotteliammista ja innovatiivisimmista paikoista. Tietysti HoloLensin kaltaiset laitteet ovat hyvä esimerkki futuristisista tuotteista, mutta monet erikoiset ideat eivät päädy konferenssien vetonauloiksi.

Nyt Microsoft Research esittelee YouTubessa konseptia jota se kutsuu nimellä Pre-Touch, kertoo TNW. Erityisesti mobiililaitteiden käyttöliittymiä varten suunniteltu "esikosketus" mahdollistaa laitteen kontrolloimisen koskematta näyttöön.

Yhtiön demoissa älypuhelin tunnistaa kosketuksen, kun käyttäjä tuo sormensä lähemmäksi näyttöä tai puristaa laitetta kämmenellä. Kuten oheisesta videosta käy ilmi, niin Microsoftin teknologia mahdollistaa mukautuvan käyttöliittymän muun muassa mediasoittimeen tai verkkoselaimeen.

Luonnollisesti teknologia tarjoaa rajattomasti huippumuokkautuvaa käyttöliittymäsuunnittelua, joten toivoa sopii, että tämä projekti etenee nopeasti Redmondin Research-siiven hämyisistä käytävistä aina kuluttajasektorille asti.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (4)

lettas
lettas

1

Näyttää hienolta, mutta kosketuspalautteen puuttuminen tekee eleistä hankalaa ja kun käsi ei lepää ruudun lasin päällä, raskasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Eikös sumsangilla jo tämäntapainen ole ollut jonkin aikaa?

Samsungilla jotain kameralla tehtävää kuraa, jota kukaan ei käytä. Tämä vaikuttaa yhtä hyvältä jutulta kuin resistiivisistä kapasitiivisiin hyppäys.

Vastaa
sanzebs
sanzebs

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Eikös sumsangilla jo tämäntapainen ole ollut jonkin aikaa?

Jep. Jo S4 piti sisällään "kosketusherkkyys"-ominaisuuden, joka käyttää näytön alla olevaa infrapunapaneelia esimerkiksi hanskallisen sormen tunnistamiseen. Ei se järisyttävän hyvin toiminut tai ollut kauhean hyödyllinen, mutta sielä se oli.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.