HTC 10:n hyvä vastaanotto tuli tositarpeeseen, tulos sukelsi

1
Matti Robinson

HTC 10:n hyvä vastaanotto tuli tositarpeeseen, tulos sukelsi
HTC:n vuodet ovat olleet vaikeita ja yhtiöstä on odotettu Nokian jälkeen seuraavaa uhria älypuhelinsodan alttarilla. Vuosi vuodelta taiwanilaisyhtiön tilanne on vaikuttanut synkemmältä, mutta tilanne on onnistuttu pitämään hyppysissä leikkauksilla.

Uusimmat tulostiedot kertovat, että ongelmat jatkuivat vähintäänkin entisenkaltaisina, joka jälleen nostaa katseet lippulaivamalliin. HTC on jälleen tilanteessa, jossa uusitun huippumallin on tärkeätä onnistua. Viimeiset muutaman sukupolvea eivät ole onnistuneet vastaamaan haasteeseen, mutta nyt siihen on todella mahdollisuus.

HTC 10:n (kuvassa) vastaanotto on ollut hyvä. Laite vaikuttaa olevan varustettu kaikella tarvittavalla teknologialla, eikä yhtiö ole tehnyt riskivalintoja esimerkiksi kameran suhteen. Näin ollen arvostelut ovat olleet pääosin varsin positiivisia ja paikoittain laite on valittu jopa Galaxy S7:ää paremmaksi.

On hyvin epätodennäköistä, että HTC 10 kuitenkaan päihittää oikeastaan millään myyntimittarilla Samsungin ykköslaitetta, mutta HTC:lle hyvä tulos on nousta Android-lippulaivojen kakkosvaihtoehdoksi. Tällä nostetaan yhtiö takaisin noususuhdanteeseen ja ensimmäisen neljänneksen lehmänhännän kaltaiset romahdukset jätetään unholaan.



HTC:n ensimmäisen neljänneksen liikevaihto tippui edellisvuodesta yli 60 prosenttia n. 400 miljoonaan euroon. Mukana eivät tosin ole uusi lippulaivamalli HTC 10 tai virtuaalitodellisuuslaite Vive.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

HTC:n kuukausiliikevaihto on laskenut liki poikkeuksetta jo vuoden 2011 lopusta lähtien. Poikkeus oli noin puolen vuoden jakso plussalla vuosien 2014-2015 taitteessa.

Tämän vuoden julkaistut kuukausimyynnit ovat olleet aika masentavia, noin vuoden 2005 tasolla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.