Kiinalaisvalmistaja kopioi Samsungilta räjähtävän akun?

Puhelinvertailu

Kiinalaisvalmistaja kopioi Samsungilta räjähtävän akun?
Viimeisten vuosien aikana vähemmän tunnetut kiinalaisvalmistajat ovat kasvattaneet suosiotaan niin Aasiassa kuin Euroopassa ja Yhdysvalloissakin. Yhtiöt tuottivat halvemmalla laadukkaita puhelimia kopioimalla pitkälti kärkivalmistajien puhelimia.

Ensimmäisenä iPhone-kopioistaan tunnetuksi tulleen Meizun lisäksi nykyisin maailman yksi suurimmista valmistajista, Xiaomi, on kopioinut tuotteissaan näennäisesti niin Applea kuin Samsungia. Nyt Digitimes kertoo, että Xiaomin kaksi eri mallia on syttynyt palamaan itsestään Kiinassa.

Räjähtäviä puhelimia on nähty niin kauan kuin akkuja on käytetty mobiililaitteissa, joten tilanne ei ole uusi näiden puhelinten tai Samsungin ongelmien kanssa, mutta ei ole täysi mahdottomuus, että kiinalaisyhtiössä on kopioitu Samsungin tekniikkaa ja mukaan on ujuttautunut myös ongelmallisia komponentteja.

Samsungin tapauksessa ongelma ei ole välttämättä varsinaisesti akussa, vaan sitä ohjaavissa ja sen turvallisuutta säätelevissä komponenteissa. Tässä vaiheessa ei ole virallista tietoa mikä tarkalleen on aiheuttanut Samsungin tai Xiaomin Mi 4C ja Mi Max (kuvassa) laitteiden räjähtämisen.



Vaikka ongelma ei ole uusi, niin se on nykylaitteissa harvinainen, sillä useimmista laitteista löytyy useita turvamekanismeja jo ennen itse akkuun sijoitettua turvamekanismia. Ehkäpä Samsungin Note7:stä löytyvä ongelmallinen ratkaisu on kopioitu sellaisenaan Xiaomin laitteisiin.

Xiaomin räjähtäviä puhelimia on palkattu tutkimaan yhtiön toimesta kolmannen osapuolen järjestö.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.