Älykellot ei kiinnosta: Isot merkit pitävät toistaiseksi taukoa

Manu Pitkänen

Älykellot ei kiinnosta: Isot merkit pitävät toistaiseksi taukoa
Älykelloista povattiin isoa megatrendiä, vaikka hyvin harva pystyi kuvittelemaan selvää käyttötarkoitusta niille. Kaikki isot älypuhelinmerkit esittelivät tiuhaan tahtiin uusia malleja, mutta tänä vuonna uutisia on kuulunut vähemmän.

CNETin mukaan muun muassa Motorola, LG:llä ja Huaweilla ei ole aikomusta julkaista enää tänä vuonna uusia älykelloja. Aiemmin tänä vuonna LG toi myyntiin LTE-tuella varustetun Urbane 2nd Edition -kellon, mutta kyseinen laite esiteltiin jo vuoden 2015 syksyllä ja sitä ehdittiin markkinoida viikon verran. Ilmitulleiden laitteisto-ongelmien takia kellon myynti keskeytettiin ja aloitettiin uudelleen vasta tämän vuoden keväällä.

Motorola lähti älykellobuumiin mukaan ensimmäisten joukossa, mutta Lenovon omistamalla yhtiöllä ei vaikuta olevan enää mielenkiintoa julkaista Android Wear -kelloja. Huaweiltakaan älykelloja ei ole pahemmin näkynyt tänä vuonna, mutta TalkBand-aktiivisuusrannekemallistoa on kuitenkin päivitelty.



IFA-messuilla Asus oli käytännössä ainoa yritys, jolla oli esiteltävänä Android Wear -pohjainen älykello. Samsung ei ole myöskään hylännyt laitekategoriaa, mutta se käyttää kelloissaan omaa Tizen-alustaa. Älykästä tietokonetta ranteeseen rakentaa tietysti myös Apple, joka esitteli vähän aika sitten Apple Watch Series 2:n.

Motorola ja Huawei kuitenkin toteavat, etteivät ne unohtaneet tyystin älykelloja. Yhtiöiden mielestä teknologia ei ole kuitenkaan vielä valmis puristettavaksi kellojen vaatimaan pieneen tilaan, joten ne odottavat nyt mitä tulevaisuus tullessaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.