Ei enää Nexus-laitteita – Google panostaa Pixeleihin

1
Manu Pitkänen

Ei enää Nexus-laitteita – Google panostaa Pixeleihin
Google vahvisti Pixel-puhelimien esittelyn jälkeen, ettei sillä ole enää suunnitelmia Nexus-malliston jatkamiseksi. Internetjätti on näin ollen ottamassa vahvemman roolin puhelimiensa suunnittelussa.

Kuluttajien näkökulmasta Nexus- ja Pixel-mallistot eivät välttämättä eroa toisistaan juuri yhtään, sillä molemman malliston puhelimia on kehitetty Googlen alaisuudessa ja laitteet on lopulta valmistettu ulkopuolisella valmistajalla. Pääasiallinen myyntikanava Yhdysvalloissa on edelleen Google Store, mutta uusia Pixel-puhelimia alkaa myydä myös Verizon.

Teknisesti Nexus- ja Pixel-puhelimet eroavat toisistaan siinä, että Pixel-puhelimet ovat selvemmin integroitu Googlen tarjoamiin palveluihin. Nexus-laitteiden kohdalla Googlella oli kaksoisrooli Android-valmistajien yhteistyökumppanina ja Android-käyttöjärjestelmän kehittäjänä, minkä takia Google joutui tasapainoilemaan omien tavoitteiden ja laitevalmistajasuhteiden välillä. Pixel-malliston kohdalla Google rakentaa juuri sellaisia laitteita kuin se itse haluaa. Kääntöpuolella on se, että Google joutuu myös kantamaan vastuun puhelimien kysynnästä kokonaan itse.



Android-valmistajia Pixel-mallisto voi huolettaa, koska Google alkaa selvemmin kilpailemaan myös niiden kanssa. Huolia yritetään kuitenkin vähentää sillä, että Androidia kehitetään Pixel-puhelimista täysin erillään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Masteri123 (vahvistamaton)

1

Suurin ero Nexus ja Pixel brändissä on että hinta on paisunut iPhonen tasolle. Suunta toki hieman oli jo tämä Nexus 6:sta lähtien.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.