Tutkimus selvitti: iPhonessa ongelmia Androidia useammin

3
Matti Robinson

Tutkimus selvitti: iPhonessa ongelmia Androidia useammin
Applen mobiilialustaa on pidetty pitkään toimintavakauden esikuvana, johon Android ja muut alustat vain pyrkivät. Asian laita ei kuitenkaan välttämättä ole – ainakaan enää – aivan näin.

BGR:n siteeraama uusi tutkimus kertoo, että Applen älypuhelimen käyttäjät kohtaavat ongelmia Android-käyttäjiä useammin. Blancco Technology Groupin tutkimus vuoden kolmannelta neljännekseltä kertoo, että peräti 62 prosenttia tutkimuksen iOS-laitteista kohtasi vian tai useita vikoja viimeisen kolmen kuukauden aikana. Samainen luku oli Android-puolella 47%.

Vika luokiteltiin kyselyssä esimerkiksi sovelluksen kaatumiseksi, ylikuumenemiseksi tai yhteysongelmiksi. Androidilla ongelmat olivat useimmiten USB:n (15%), signaalin (12%) tai kameran kanssa (8%) ja iOS:llä puolestaan lämmön (17%), sovellusten (15%) ja kuulokkeiden (11%) kanssa. Prosentit ovat prosenttiosuuksia vikojen kokonaismäärästä.

Kaatuneet sovellukset vaihtelivat kovasti alustasta riippuen ja Androidilla ongelmia tuli eteen useammin käyttöjärjestelmän mukana tulevissa sovelluksissa ja iOS:llä puolestaan kolmannen osapuolen sovelluksissa. Kaikkiaan iOS:llä sovellusten kaatuminen oli kuitenkin liki 3 kertaa yleisempää.



Selkeästi eniten Android-valmistajista vikoja havaittiin odotetusti Samsungilla, joka hallitsee myyntitilastoja. Kymmenen vikaherkimmän puhelimen joukossa oli 3 Samsungia, 2 Xiaomia, 2 Lenovoa, 2 Le Ecoa ja yksi Motorola. Heikoiten iOS-laitteista pärjäsi yllättäen iPhone 6 ja paremmin vanhemmat iPhone-mallit sekä iPadit.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

veeman07
veeman07

1

Tämä tutkimus vastaa hyvin omakohtaisia kokemuksia käyttöjärjestelmistä. Käytän sekä ios:a ja androidia (molemmista viimeisintä versiota) ja useammin esim. nettiselain on kaatunut ios:ssa kuin androidissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ip (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti veeman07:

Tämä tutkimus vastaa hyvin omakohtaisia kokemuksia käyttöjärjestelmistä. Käytän sekä ios:a ja androidia (molemmista viimeisintä versiota) ja useammin esim. nettiselain on kaatunut ios:ssa kuin androidissa.

Mitä puhelinta mahdat käyttää? Itselläni ei meinaan iosllä ole ikinä kaatunut sovellusta. Ei ole kyllä ikinä ollut muitakaan tuossa listattuja ongelmia, lukuunottamatta toimimatonta kuulokeporttia joka loppupeleissä johtui vain reikään kerääntyneestä "taskunöyhtästä". Ongelma ratkesikin kaivamalla nöyhtä hammastikulla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.