Tällainen on iPhonen uusi ohjelmisto – iOS 11

Manu Pitkänen

Tällainen on iPhonen uusi ohjelmisto – iOS 11
Apple esitteli tänään WWDC-kehittäjätapahtumassa päivitetyn version iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä. Versionumeroa 11 kantavassa ohjelmistossa on keskitytty taustalla oleviin teknologioihin sekä uusiin käyttäjälle näkyviin ominaisuuksiin.

Apple on lisännyt esimerkiksi iOS 11:n Viestit-sovellukseen iCloud-synkronoinnin, minkä ansiosta viestipalvelussa käydyt keskustelut ja niihin tulleet muutokset synkronoituvat aiempaa paremmin useiden eri laitteiden välillä. Sovellus tukee myös Apple Pay -maksujärjestelmä P2P-rahasiirtoa, joten voit siirtää rahaa toiselle iPhone-käyttäjälle yksinkertaisesti "tekstiviestillä".

Sirin kehityksessä on otettu käyttöön aimo annos koneoppimisen tarjoamia hyötyjä, mikä sekä näkyy että kuuluu. Sirin ääntämistä on kehitetty luonnollisempaan suuntaan juuri koneoppimisen avulla, minkä lisäksi avustaja on oppinut kääntämään kieliä (käännöstuki yhteensä viidelle eri kielelle). SiriKitin kattavuusaluetta on laajennettu, minkä ansiosta sovelluskehittäjät voivat hyödyntää puheohjausta aiempaa useammassa sovelluksessa.



Kuvauksessa on niin ikään otettu isoja edistysakeleita. Yksi oleellinen muutos on tuki HEVC-koodekille, minkä ansiosta videot kuluttavat puolet vähemmän tallennustilaa. Lisäksi Apple on korvannut perinteisen JPEG-formaatin uudella ja tehokkaammalla HEIF:llä, jonka luvataan myös pienentävän kuvien kokoa puoleen. Kuvien laatu paranee kamerasovellukseen tehtyjen algoritmipäivitysten ansiosta.

Metal 2.0 -rajapinta tulee macOS High Sierran tavoin iOS 11:een. Lisäksi Apple tarjoaa sovelluskehittäjille uusia koneoppimista hyödyntäviä rajapintoja, joita voidaan käyttää puhe- ja konenäkösovelluksissa. Näiden päälle Apple tuo saataville ARKitin, jota nimensä mukaisesti on tarkoitus hyödyntää laajennettua todellisuutta (AR) sovelluksissa, kuten vaikkapa Pokemon Gossa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.