Apple murtaa Samsungin valta-aseman – Rahoittaa kilpailijaa

Manu Pitkänen

Apple murtaa Samsungin valta-aseman – Rahoittaa kilpailijaa
Apple aloittaa tänä syksynä massiivisen teknologiasiirtymän LCD-näytöistä OLED-pohjaisiin paneeleihin iPhoneissa. Kyseessä on niin valtava muutos, että se pakottaa komponenttitoimittajat tekemään isolla rahalla investointeja, jotta Applen tarpeet tulevat täytetyksi. LG Display kärkkyy muiden joukossa tämän muutoksen suomia mahdollisuuksia.

OLED-paneeleiden markkinajohtaja on ollut alusta lähtien Samsung, jolle Apple ei ymmärrettävistä syistä haluaisi antaa iPhonien näyttötuotantoa ainakaan kokonaisuudessaan. Tämän takia Apple on neuvotellut muidenkin tuottajien kanssa OLED-paneeleiden valmistuksen kasvattamisesta. Korealainen LG on yksi vahvimmista kandidaateista ja The Korea Heraldin tietojen mukaan kaksikko olisi käynyt neuvotteluita lisäkapasiteetin rakentamisen rahoittamisesta.

LG Display on suunnitellut jopa 3,5 miljardin dollarin investointia OLED-tuotannon kasvattamiseksi. Apple olisi valmis osallistumaan tuotannon kasvattamiseen 1,75-2,62 miljardilla dollarilla. Apple tuskin haluaa omistaa tuotantoa, vaan rahoitus hoidetaan todennäköisesti lainana, jota vastaan Apple saa yksinoikeuden uusien tuotantolinjojen kapasiteettiin.



Strategisesti tämä lienee Applelta järkevä liike, sillä LG:n avulla se voisi vähentää riippuvuuttaan Samsungin tuotannosta. Tämä pitäisi ainakin hinnat kohtuullisina kun kysyntä OLED-paneeleita kohtaan kasvaa äkisti. Kovin nopeasti uutta kapasiteettia ei saada käyttöön, vaan E6-laitos saataneen käyttöön vasta vuoden 2019 aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.