Sony julkaisi uusia Xperia-puhelimia Motion Eye -kameralla

Matti Robinson

Sony julkaisi uusia Xperia-puhelimia Motion Eye -kameralla
Sony järjesti tänään Berliinin IFA-kuluttajaelektroniikkamessuilla lehdistötilaisuuden, jossa esiteltiin uusia Xperia-älypuhelimia. Sonyn uusi malli Xperia XZ1 sai kaverikseen myös pienemmän Xperia XZ1 Compactin.

Xperia XZ1 sisältää mm. OnePlus 5:stä ja muista huippulaitteista tutun Snapdragon 835 -piirin, 5,2 tuuman Full HD -kosketusnäytön, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua microSD-muistikortilla laajennettavan tallennustilan sekä 19 megapikselin taka- ja 13 megapikselin etukamerat. Laitteella on kokoa 14 x 73 x 7,4 mm ja painoa 156 grammaa. Kyseessä on siis varsin ohut, mutta painonsa perusteella jämerä laite.

Sony ei ole panostanut tässä mallissa näytön resoluutioon, mutta tarjoaa sen sijaan HDR-tekniikan (High Dynamic Range), joka parantaa värientoistoa. Muihin laitteen erikoisominaisuuksiin lukeutuu Motion Eye -kameratekniikka ja sitä hyödyntävä kasvojen ja pään mallinnuksen mahdollistava 3D Creator -toiminto.

Motion Eye tallentaa Sonyn mukaan "elämän ja liikkeen paremmin kuin mikään muu älypuhelin", joka tarkoittanee käytännössä liikkuvien kohteiden hyvää tallennusta. Kamera tukee myös 960 kuvan sekuntinopeudella tallennettavaa hidastuskuvausta.



Ominaisuuksien puolesta Compact -malli on lähes identtinen, mutta on pienempikokoinen ja varustettu 4,6 tuuman HD-näytöllä. Molemmat ovat aiemmin tänä vuonna julkaistun Xperia XZ Premium -mallin sisarmalleja. Yhtiö kutsuu ZX1-mallia lippulaivamalliksi, vaikka se on ominaisuuksien puolesta Premium-mallia heikompi.

Xperia XZ1:n suositushinta on 699 euroa ja Xperia XZ1 Compactin puolestaan 599 euroa. Kummankin mallin myynti alkaa 6. lokakuuta.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.