WhatsApp lisäsi reaaliaikaisen paikannuksen pikaviestimeensä

Matti Robinson

WhatsApp lisäsi reaaliaikaisen paikannuksen pikaviestimeensä
WhatsApp kertoi pari päivää sitten lisänneensä uuden ominasuuden viestisovellukseensa. Maailman suosituimman pikaviestimen uusin ominaisuus ei kuitenkaan koske sinänsä itse viestejä paljoakaan, vaan kyseessä on pikemminkin oheisominaisuus.

Yhtiö kutsuu ominaisuutta nimellä Live Location, joka tarkoittaa reaaliaikaista paikannusta. Ominaisuuden avulla käyttäjä voi ilmoittaa oman paikkansa, GPS:n ja verkkopaikannuksen avulla, muille WhatsApp-käyttäjille.

Heti luonnollisesti herää kysymys kenelle kaikille tätä tietoa jaetaan, mutta WhatsApp on tunnetusti tarkka yksityisyydestä ja tämä ominaisuus ei poikkea tästä tavasta. Nk end-to-end-salaus tarkoittaa, ettei tietoa pääse keräämään kukaan muu kuin oma WhatsApp-kontakti, jolle tieto on jaettu.

Tämän lisäksi jakamiseen asetetaan aikaraja, jonka jälkeen paikkaa ei enää päivitetä kontaktille, ja mikäli jakamisen haluaa pois päältä ennenaikaisesti niin sekin onnistuu helposti.

Live-paikan jakaminen onnistuu avaamalla halutun kontaktin/ryhmän keskustelu ja valitsemalla Liitä-nappi (paperiliitin), sieltä Location-valinnan alta löytyy uusi vaihtoehto Share Live Location. Mikäli useat ryhmän jäsenet jakavat paikkansa, niin ne näkyvät samassa kartassa.



Tässä vaiheessa ominaisuus ei löydy vielä kaikista WhatsApp-laitteista, vaan julkaisu on tapahtunut porrastetusti. Ominaisuus saapuu Android- ja iPhone-laitteisiin tulevien viikkojen aikana.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.