Oulun yliopisto avaa 5G-verkon yritysten testikäyttöön

Manu Pitkänen

Oulun yliopisto avaa 5G-verkon yritysten testikäyttöön
Oulun yliopiston ja VTT:n yhteistyössä rakentama 5G-matkapuhelinteknologian testiverkko avataan yritysten ja yhteisöjen käyttöön. 5GTN-nimisen testiverkon avajaiset pidetään 11. joulukuuta Oulun yliopiston Saalastinsalissa.

5GTN:n ympärille luotavan yhteisön tarkoituksena on edistää 5G:n mahdollistamaa uudenlaisen liiketoiminnan muodostumista. Tulevaisuuden langattoman teknologian päälle on mahdollista rakentaa täysin uudenlaisia palveluita, joiden toteuttaminen esimerkiksi kolmannen tai neljännen sukupolven matkapuhelinverkkojen tiedonsiirtoyhteyksillä ei ole ollut mahdollista. Yhteisön kautta luodaan kanava lähteä toteuttamaan uusiin palveluihin liittyviä visioita.

"Osana testiverkkomme palvelutarjontaa avaamme kauan odotetun mobiilipohjaisen NB-IoT-verkon, joka mahdollista esineiden internetin testaamisen mobiililaitteilla, mikä antaa monelle kovan etumatkan. Jatkossa 5GTN-ympäristön testaustukea järjestelmä- ja laitetasolta sovelluksiin voi tilata räätälöitynä palvelutuotteina liittymällä 5GTN-yhteisöön", kertoo 5GTN-koordinaattori Atso Hekkala Teknologian Tutkimuskeskus VTT:ltä.



Avajaisissa yrityksille esitellään 5GTN-yhteisön käytännön hyötyjä, julkistetaan palvelut ja yhteiskehittely-workshopin ohella tarjotaan mahdollisuus luottamuksellisiin keskusteluihin 5G-testiverkon asiantuntijoiden kanssa. Valtakunnallisen näkökulman videotervehdyksenä esittää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.