Tässä se on – Samsung paljasti Galaxy S9:n salat

4
Manu Pitkänen

Tässä se on – Samsung paljasti Galaxy S9:n salat
Samsung esitteli tänään uudet Galaxy S9 ja S9+ -lippulaivapuhelimensa. Muotoilullisesti uutukaiset eivät sisällä mitään järisyttävää, mutta siitä huolimatta yhtiö lupaa puhelimien mullistavan tavan, jolla ihmiset kommunikoivat, jakavat ja kokevat maailmaa. Puhelimien keihäänkärkiominaisuus on pääkameraan lisätty Dual Aperture -optiikka.

Ulkonäöllisesti Galaxy S9 ja Galaxy S9+ ovat siis kuin viime vuonna julkaistut Galaxy S8 ja S8+, mutta yhdestä yksityiskohdasta puhelinmallit erottaa toisistaan. Uusissa S9-sukupolven Galaxyissä sormenjälkilukija on nimittäin sijoitettu kameran alapuolelle eikä oikealle puolelle. Sivulla olleeseen sormenjälkilukilukijaan oli hankala ulottaa, minkä takia sormenjälkilukija jäi helposti vähälle käytölle.

Suorituskyvystä pitää huolen Samsungin itse kehittämä uuden sukupolven kahdeksanytiminen Exynos-piiri, jonka ytimet toimivat maksimissaan 2,7 tai 1,7 gigahertsin kellotaajuudella. Käyttömuistia on tarjolla neljä gigatavua (Plus-mallissa 6 gigatavua) ja sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavua, jota voi kuitenkin tarvittaessa laajentaa 400 gigatavun microSD-muistikortilla. Galaxy S9:n AMOLED-näytöllä on kokoa 5,8 tuumaa (tarkkuus 2960×1440 pikseliä) ja Galaxy S9+:n näytöllä on kokoa 6,2 tuumaa.



Galaxy S9:n akun kapasiteetti on 3000 milliampeerituntia ja Plus-version akku on 500 milliampeerituntia suurempi. Molemmissa on kahdeksan megapikselin (f/1,7) etukamera. Takakamera koostuu Galaxy S9:ssä yhdestä 12 megapikselin kennosta, jonka edessä on uusi aukon kokoa muuttava optiikka (f/1,5 tai 2,4). Galaxy S9+:ssa on vuorostaan kaksi 12 megapikselin kennoa, joista toisen optiikka on niin ikään muuttuva (f/1,5 tai 2,4) ja optisen zoomauksen mahdollistavassa tele-linssissä aukkoluku on f/2,4. Kamerat on optisesti vakautettuja.

Uusi Galaxy S9 -puhelimien kuvausominaisuus on AR Emoji, jonka avulla voi luoda omista kasvokuvista emoji-hahmoja. Ominaisuus tunnistaa yli 100 erilaista kasvonpiirrettä. Lisäksi Galaxy S9:llä voi kuvata Super Slo-Mo -videota, joka kaappaa sekunnin aikana peräti 960 kuvaa.

Galaxy S9:n ja 9+:n myynti alkaa Suomessa 16. maaliskuuta 2018. Ennakkomyynti alkaa heti. Värivaihtoehdot ovat Midnight Black, Coral Blue ja uusi Lilac Purple -väri. Galaxy S9:n suositushinta on 899 euroa ja Galaxy S9+:n suositushinta on 999 euroa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (4)

arivesa
arivesa

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Lainaus:

Super Slo-Mo -videota, joka kaappaa sekunnin aikana peräti 960 kuvaa.

AKA = 720p 960FPS videota

Väitettiinkö artikkelissa jotain muuta? Tallentanee luodin lennonkin?
Joku jo ennakoi, että enää ei tarvita kenkälaatikon kokoisia hi-speed erikoiskameroita. Jää nähtäväksi tuo.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:


Väitettiinkö artikkelissa jotain muuta?

Uutisessa väitettiin ", joka kaappaa sekunnin aikana peräti 960 kuvaa.", joka ei muun uutisoinnin perusteella pidä paikkansa, eli kovasti yläkanttiin
Laite kyllä talenntaa pienen hetken 720p 960FPS videota, mutta jos haluaa sekunnin, niin luket ovat paljon pienemmät. Käyttöä joissain tilanteissa auttaa automatiikka mikä yrittää tunnistaa sen hetken milloin halutaan ko ominaisuustta hyödyntää.

Vastaa
pentsu
pentsu

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:


Joku jo ennakoi, että enää ei tarvita kenkälaatikon kokoisia hi-speed erikoiskameroita. Jää nähtäväksi tuo.

Parhaimmat suurnopeuskamerat ottaa luokkaa 5000000 kuvaa sekunnissa. Ihan pikku ero...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.