1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Android vs. ios

Viestiketju Android -osiossa. Ketjun avasi hanki 21.06.2013.

 1. hanki

  hanki Regular member

  Viestejä:
  216
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
  Eli tämän postauksen tarkoituksena olisi herättää keskustelua, kumpi on parempi android vai ios? Ja miksi?

  omat perustelut miksi olen Androidin puolella.
  iossissa ei ole mitään ominaisuutta mitä androidiin ei saisi, sekä androidiin on enemmän sovelluksenkehittäjiä/sovelluksia + romeja (eli saa muokattua androidin haluamakseen) you know :D

  Kertokaa kumman puolella olette, ja perustelkaa.
   
 2. jakkeman

  jakkeman Regular member

  Viestejä:
  354
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itsellä on ollut Androidi käytössä jo kolmatta vuotta, oli aika mukava tapaus vaihtaa Symbianista Androidiin.

  Tällä hetkellä s3, ja eipä androidissa oikeen ole sellasta mitä sillä EI pystyisi tehdä :)

  Muokattavuus ihan huippuluokkaa, ja kuten nuo romit mainitsit. On ollut muutama customi käytössä ja ovat kyllä tehneet tuosta ihan eri kapistuksen kun mitä oli ostaessa. Eipä mulla ole oikeen valittamista Androidista :)

  Olen myöskin iossia käyttäny muutaman viikon, emännän kanssa tehtiin hetkeks pieni vaihtokauppa :D

  iossista muutama sananen, simppeli (koen huonona, olen enemmän monimutkasuuden puolella) muokattavuutta ei juuri yhtään, oman soittoäänenki saa laitettua, miljoonan mutkan kautta (siis jos haluaa jonku biisin). Reagoi jotenkin hieman nopeammin kun tuo oma s3. Toki joo, onhan tuo s3 täynnä vaikka ja mitä :D Ei massamuistia iossissa, mikäli jotain haluaa puhelimeen tai pois puhelimesta nii pitää ladata erikseen softwarea jotta se onnistuu, ei hyvä. Oli tuo ip5 peruskäytössä letkeä kapistus.

  Tulee pysymään Androidi myös tulevina vuosina, ellei tuo Jolla nyt sit jollain tapaa sytytä mielenkiintoa :)
   
 3. tonttila

  tonttila Regular member

  Viestejä:
  248
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Android.

  Applen tuotteet turhan suljettuja ja toimivat yhteen vain keskenään. Ei onnistu edes bt yhteys muihin merkkeihin. Ostat yhden niin pakko olla muutkin(tabletit yms) samaa merkkiä.

  Mutta toki jos iphone irtoisi yli halvalla, voisin joskus ostaa. Ovat sen verran pahasti ylihinnoiteltuja ettei kävisi mielessäkään ostaa muutoin. En ole merkkiuskollinen mutta kun oma htc käy vanhaksi niin tuskin jaksan opetella uutta käyttistä vaan androidin pidän. Muutoinkaan tuskin yli 4.3" vaihdan kun käytän puhelintani pääasiassa soitteluun ja nykyinenkin on isohko taskuun.

  Sovellutustarjonta on aivan varmasti riittävä joka alustalla. Mitä tekee miljoonalla paskalla sovellutuksella kun 1 hyvä riittää. Ei se määrä vaan laatu.

  Toki tämä keskustelu räjäyttää fanipojat sotaan mutta hauskahan näitä on lukea :)
   
 4. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Samaa mieltä että Android. Applen IOS on turhan suljettu ja rajoitettu. Toki se on helppokäyttöinen mutta siihen se jääkin. Myöskin IP puhelimet ovat hieman jälkeenjääneitä mm näytön koolla ja tarkkuudella jos verrataan esim S3 ja S4 malleihin.

  Mutta piakkoin on tulossa Ubuntu ja Jolla luureja jotka voivat hyvinkin olla Androidille vaihtoehtoja.
   
 5. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  Meikäläinen seisoo tukevasti molemmilla puolilla aitaa Galaxy S-kakkosen ja iPad kakkosen kanssa. iOS sopii itselleni tabletin käyttöjärjestelmäksi loistavasti, kaikki toimii simppelisti ja käyttöjärjestelmä ei tule käytettävyyden tielle, eikä sohvatietokoneena toimivaa tablettia juurikaan tarvitse, tai tee mieli alkaa customoimaan. Puhelimessa muokattava Android taas on melkeinpä ainoa vaihtoehto, en varmaan tulisi enää toimeen ilman taskeria ja omia tarpeita vastaavaksi muokattua käyttöliittymää.

  Näistä asioista voi tietenkin vääntää peistä maailmantappiin asti ja lopulta on jokaisen oman harkinnan varassa, mikä käyttöjärjestelmä sopii omiin tarpeisiin.
   
 6. temple69

  temple69 Regular member

  Viestejä:
  751
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Androidin puolella olen laajemman muokattavuuden takia.
   
 7. hanki

  hanki Regular member

  Viestejä:
  216
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28

  En kyllä yhtään applea puolustele, mutta eikös andriodissakin se pidä tehdä aiko ison mutkan kautta? En tiedä uusimmista androideistä mutta ainakin tuossa 2.3 se on aika monimutkaista? :/ (Tosin se ei ole ongelma eikä mikään)
   
 8. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  En nyt ihan varma ole mutta muistaakseni hoituu ainakin niin että nakkaa sen soittoäänen sdcardille Ringtones kansioon ja sitten vain normaalisti valittee sen soittoäänen asetuksista.
   
 9. hanki

  hanki Regular member

  Viestejä:
  216
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
  Kyllä se niin menee mutta kun neuvoin sen äitille, piti ne kaikki kansiotkin tehdä ite sinne. No ei se niin hirveän monimutkaista ole mutta vaikka vanhoissa puhelimissa sehän oli selkeästi laitettu siihen jos halus eri soittoäänen :cool:
   
 10. temple69

  temple69 Regular member

  Viestejä:
  751
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Mitä ihmettä? Ainakin s3:lla saa haluamansa biisin soittoääneksi menemällä esim soittimeen biisilistaan, pitkä painallus biisin kohdalla -> aseta -> puh. soittoääni. Sitä minnekkään kansioon ole pakko siirtää ellei välttämättä halua sen näkyvän siellä asetuksien soittoäänilistassa.
   
  hanki kiitti tästä.
 11. hanki

  hanki Regular member

  Viestejä:
  216
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
  Ohhoh, niimpäs onkin :D En ole huomannut ollenkaan :/ Mutta kun laittaa sinne soittoäänilistaan voi laittaa pelkästään tietyille henkilöille sen soittoäänen.
   
 12. temple69

  temple69 Regular member

  Viestejä:
  751
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  En tiedä onko malli/android versiokohtaista, mutta aseta valinnan takaa multa löytyy myös ''Soittajan soittoääni'' josta sen saa laitettua vain tietylle kntaktille.
   
 13. jakkeman

  jakkeman Regular member

  Viestejä:
  354
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26

  malli kohtanen tapaus, itellä s3 saa laittaa mille vaa (puhelin, herätys, kontakti), ja sama hienous oli huawei sonic u8650, 2.3.3, eikä tarvinnu kansioitten kanssa pulata :) ja mitä tohon aikasempaa kommenttiini tulee, nii iOs:ssa jouduin leikkaa viisun about 30sec pitkäks, muuntaa sen m4r formaattii ja itunesil sisää, sit toimi :)
   
 14. JussiFX

  JussiFX Member

  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  16
  Pisteet:
  18
  Itsehän kuljeskelen tällä hetkellä WP-leirin riveissä ainakin toistaiseksi, mutta näistä kaksikosta kyllä ottaisin mieluumin Androidin kuin iPhonen. En erityisesti tykkää iOS:n graafisesta ilmeestä (joskin sehän on muuttumassa - saapi nähdä), se on hyvin rajoitettu käyttis (niin on tosin myös WP) ja itselle appit eivät ole ihan kaikki kaikessa. Itselle tosin jäi vanhan Galaxy S myötä hieman huono maku suuhun androidista, koska lagi. Ja tarkoitan aivan järkyttävää lagia sillä että ainakun jotain olisi pitänyt saada nopeasti tehtyä, se ei suostunut tekemään oikein mitään - saattoi jopa koko käyttis kaatua. Joskus taas puhelin toimi todella sulavasti. Vika saattaa olla myös liialla custom romien kanssa säätämisellä, mutta eipä ole kaverienkaan Galaxyt paljoa paremmin toiminut mitä olen katsellut vierestä. Pitäisi joskus kokeilla uutta Droidia kun kerta 4.1 kuulemma pitäisi pahimmat lagiongelmat poistaa, mutta tuollaiset 400-600€ kokeilut on ehkä hieman liikaa mulle. Kaverin LG Nexus on tosin toiminut aika hyvin, ja jos jonkun Droidin otan, niin se on kyllä Nexus.

  Valitin aika paljon äsken Androidista mutta silti sanoin heti alkuunsa että ottaisin kyseisen käyttiksen omaavan puhelimen taskuuni mieluummin. Syynähän tähän on se että iOS käyttöjärjestelmänä on varsin Tylsä isolla T:llä. Se kotinäkymä ei tarjoa oikein mitään muuta kuin hienon ikonien "gridihelvetin" josta etsiä mitä haluaa. Esim. WP:ssä on sentään live tilet ja facebook hyvin integroituna käyttikseen, ja androidissa on sitten Widgetit. Android houkuttelee myös pitkälti juurikin suuren kustomointimahdollisuuksiensa takia - oli hauskaa pystyä tekemään omia teemoja vanhalle Galaxylle ja ladata kaikennäköisiä modeja. Ilman roottisäätämisiäkään käyttis tarjoaa paljon enemmän kustomointia kuin iOS tai WP. iTunes on kanssa yksi kirosana itselle ja todella suuri syy miksi en ole valmis lähtemään iOS-kelkkaan mukaan. Niin kauan kuin kyseinen softa on pakkopullaa, ei kyllä tule iPhoneen koskettua. En olisi lähtenyt WP8-leiriin mukaan jos sen käyttämiseen olisi vielä vaadittu Zunea. Onneksi Microsoftilla tajuttiin sentään poistaa tämä kauhistus.

  Tulipa taas vähän pitkästi kirjoiteltua, kun antaa ajatusvirran vain virrata. Toivottavasti ei tullut mitään kämäsiä virheitä tekstiin näin aamusti :)

  Edit: Soittoäänikeskustelusta: iOS vaatii soittoäänen laittamisen mielestäni iTunesin kautta, Androidissa ainakin Samsungin musasoitin antaa asettaa soittoääniä omasta musiikkikokoelmasta. WP:ssä taas on Nokialta Ringtone Maker, eli homman voi hoitaa puhelimen kautta siinäkin.
   
 15. temple69

  temple69 Regular member

  Viestejä:
  751
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Tosiaan Galaxy S1 oli välillä meleko laginen (Oli mun ensimmäinen älypuhelin.) Mutta kyllähä tolla pärjäsi pari vuotta. Kakkos mallin päätin muinoin skipata mutta kolmonen oli jo jotain paljon parempaa niin oli aivan pakko päivittää. Nyt aattelin skipata nelosen ja katella ens vuonna tulisiko silloin jotain muuta uutta ja mullistavaa joko sampalta tai muilta valmistajilta.
   
  JussiFX kiitti tästä.
 16. häbödiskäbödi

  häbödiskäbödi Newbie

  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  3
  Androidissa varmaan ei oo paljoa mitä sillä ei voi tehä mutta jos haluaa sellasta käyttöpuhelinta, eikä mitään koristepuhelimia, niin iOS ja WP pesee Lagdroidin siinä. On androidissakii omat hyvät puolesa mutta ei sitä jaksa montaa vuotta. Ikävähän siinä tulee selkeää ja hyvin toimivaa puhelinta :confused:

  Siis juuri näitä:
  Ja tämäkii:
  Puhelin ostetaan se ntakia että saa jonkun vitun romin siihen ängättyä? Ja tosiaan jos känny o koriste ni sit Androidiin vaan.


  Tottahan se on että sitten ärsyttää ku jotakin (esim. BT siirtoa) ei voi WP:llä tai iPhonella tehdä minkä androidilla ois voinu.
   
 17. R3DgRu

  R3DgRu Regular member

  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  Mulla on näin. Jos ei ole tekemistä, niin nykäsee uutta custom romia sisään ja taas on tekemistä. Wp: llä varmaan kuolisin. "Ai että kun on tylsää, siirretäänpäs muutama tiili."
   
 18. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Onkos häbödiskäpödi tutustunut android puhelimiin jotka painivat samoissa hinnoissa iphone 5 tai lumia 920 kanssa? :) Nexus sarja lienee hyvä esimerkki siitä miten puhelimen tulee toimia. Ei tartte säätää jos ei halua, mutta jos haluaa niin se on mahollista. Jokainen käyttis vaatii pientä tutustumista. Android on loppujen lopuksi aika simppeli.
   
 19. senokkio

  senokkio Newbie

  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Androidi on tosiaan kiva, koska sillä voi leikkiä ja saada vanhaankin puhelimeen uutta eloa, vaikka valmistaja olisi päättänyt toisin.
   
 20. hanki

  hanki Regular member

  Viestejä:
  216
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
  Moni laittaa romin sen takia että ne ovat nopeampia kuin vakio käyttis droidissa.
   

Jaa tämä sivu