1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Apple paras ikäihmiselle?

Viestiketju Apple -osiossa. Ketjun avasi Pikku-Lempi 01.07.2013.

 1. Pikku-Lempi

  Pikku-Lempi Newbie

  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Omena päivässä pitää lääkärin loitolla!
  Mutta miksi Apple olisi paras puhelin vanhukselle?
   
 2. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Tosin monet vanhukset eivät tarvitse älypuhelimien ominaisuuksia. ( Hankaluus voi olla tämä kun toimintoja on rutkasti enemmän kun peruspuhelimissa).
   
  Pikku-Lempi kiitti tästä.
 3. Zimzin

  Zimzin Member

  Viestejä:
  60
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tykkään tästä ratkaisusta laittaa kaikille os-laudoille langat ja katsoa mikä myy parhaiten :D
  Mutta asiaan. Androidiin oon tosi vähän käyttäjänä tutustunut joten siitä en sano mitään mut Windowsia ja iOS voin verrata keskenään. Vaikka Windowsilla ei ole samaa määrää appeja kuin Applen App-storella ja Googlen play-kaupalla on siellä kaikki oleellinen. Vajaan 100 000 apin joukosta varmasti löytää mitä etsiikin ;). Käyttöliittymä on käyttäjästä kiinni. iPhonen suosio vanhempien ihmisten parissa on juuri helpon käyttöliittymän ansiota. (ja ehkä mahdollisesti hieman brändäyksen?) Youtubessa on kaikenlaisia esittelyitä eri käyttiksistä mutta parhaiten niihin saa makua kokeilemalla itse kaupoissa. Käyttöliittymällä pitäisi loppujen lopuksi olla suurin merkitys ostopäätöstä tehdessä, koska se vaikuttaa eniten päivittäiseen käyttöön.
  Summa summarum kaikesta muusta: kaikissa on hyvä kamera, kaikissa on perussovellukset jo olemassa, kaikissa on toimiva kosketusnäyttö ja pikseleitä vaikka kuinka, Apple on pieni, Samsung on iso, Nokia on painava ja jokaiselle on lisälaitteita ja pusseja/kuoria/yms. Kokeile kaupassa mikä tuntuu parhaimmalta käyttää ja siitä parhaimman tuntuinen ostoon.
   
 4. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Kirjotitelinkin jo tuonne toiseen ketjuun, mutta laitanpa nyt sitten tähänkin. Applen iOS on yksinkertainen ja helppo oppia. iPhonesta voi kuitenkin löytyä niin paljon senioreille tarpeettomia ominaisuuksia, että käytöstä tulee vain monimutkaisempaa, kuin on tarpeellista. Lisäksi iPhonejen näytön ja tekstin koko on melko pientä (en tiedä, pystyykö kokoa kasvattamaan asetuksista), joka saattaa heikentää lukemuskokemusta näön heiketessä.

  Kuten nuoremmillakin käyttäjillä, ikäihmistenkin kannattaa kertoa, mitä puhelimeltaan kaipaa. Silloin on helpompi kertoa, millaisen puhelimen ostoa kannattaa harkita. Kaikkien merkkien "huippumalleista" löytyy melkein kaikki samat ominaisuudet vähän erilaisissa paketeissa erilaisen käyttökokemuksen kera.
   
 5. delic

  delic Regular member

  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Kyllä iPhonen tekstin kokoa voi muuttaa:

  Samoin tuolta käyttöapu valikosta löytyy mm ominaisuus jolla koko luuria voi zoomailla. Eli koko käyttis muuttuu kerralla isommaksi.

  Apple panostaa tähän myös iOS7:ssä jossa tulee ohjelmakohtainen fontin kasvattimen, vai vaihtaako se kerralla kaikkiin, paha sanoa.
  http://cdn.iphonehacks.com/wp-content/uploads/2013/06/ios-7-dynamic-type.jpg
   
 6. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Selvä, hieno juttu sitten. :) En vain millään jaksanut lähtemään selvittämään asiaa. Sitten sen ei pitäisi suurimmissa osassa tapauksista sitten olla ongelma. Kumma ettei. esim kotinäytön tekstit suurentunu. Mutta jos kuvakkeista saa selvää, niin mikäs siinä sitten.
   
 7. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Ongelmia voi tosin muodostua siitä, kun aloitusnäytöllä on niin paljon erilaisia kuvakkeita ja vahinkopainalluksia ja vastaavia saattaa tulla.
   
 8. delic

  delic Regular member

  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Tässä videolla on toi mainitsemani koko käyttiksen zoomi, eli kyse ei ole mistään bugista kuten videon tyyppi luulee vaan ominaisuus jolla saa tilanteessa kuin tilanteessa zoomattua koko käyttistä. Kolmen sormen napautus ruutuun laittaa zoom tilan päälle ja ja 3 sormen napautus poistaa taas zoom tilan. (Mikäli zoom ominaisuuden on siis asetuksista päälle laittanut)
   
  Pikku-Lempi kiitti tästä.
 9. delic

  delic Regular member

  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Applehan on tosi paljon panostanut siihen, että ihmiset joilla on jotain rajoitteita voisivat myös käyttää iPhonea, esim sokeille iPhone on loistava, nyt iOS7 lisää myös tuonne käyttöapu valikkoon ominaisuuden jolla päätään kääntelemällä voi ohjata luuria/iPAdia

   
 10. Pikku-Lempi

  Pikku-Lempi Newbie

  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Eli siis saa jotenkin tekstit isommaksi.
  voiko sen zoomin eli suurennoksen jättää päälle?
  Pysyykö se päällä vaikka puhelimen sulkee?

  Eikö niissä Applen puhelimissa ole toivottoman pieni näyttö?
  Entä jos sellaisen pikkuruisen pudottaa niin eikös ole heti kohta rikki?
  saako niitä punaisella ja vihreällä luuri napeilla?
   
 11. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  iPhonet eivät ole erityisen tunnettuja kestävyydestään, koska ovat niin hentoja. Pienempi näyttö voi kuitenkin myötävaikuttaa näytön kestämiseen.

  Näytön halkaisija on uusimmassa (ja kalleimmassa) mallissa 4" ja muissa 3,5", eli kyllä se varsin pieni on. iPhoneja ei saa isompana.

  Luurinapit on näytöllä kapasitiivisina. iPhonea ei saa fyysisillä luurinäppäimillä.
   
 12. delic

  delic Regular member

  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Kyllä zoomi taitaa pysyä jos luurin käynnistää uusiksi. En ole koskaan koittanut ja zoomi on siis päällä niin kauan kun kolmoiskosketuksella sen itse pienennät.

  Uusin iPhone 5 on markkinoiden kestävämpiä älyluureja, toki jos minkä vaan luurin pudottaa ja huono tuuri käy niin näyttö voi mennä rikki heti ekasta pudotuksesta. Melkein kaikissa uusimmissa hi-end luureissa taitaa olla sama gorilla lasi, joten periaatteessa siis kaikki ovat yhtä kestäviä tai yhtä helposti rikkimeneviä tuurista riippuen. Eihän noita älyluureja muuten kovin helpolla rikki saa pudottamalla, toki voi pieniä kolhuja tulla mutta luuri on toimintakuntoinen.

  puhuit tuolla toisaalla tällaisesta.
  "Muuten vaikuttaa parhaimmalta kun saa ne tutut kasvot näkyviin kun puhelimen avaa"

  Tämä onnistuu myös iPhonella. Tässä mm kyseiseen tarkoitukseen sovellus: https://itunes.apple.com/us/app/contact-speed-dials-for-your/id322453515?mt=8 Tuolla voi siis lisätä erilaisia pikakuvakkeita, mm skype kontakteille, puhelinnumeroille jne.

  En tiedä miten vanhemmilla ihmisillä sitten on sen näön kanssa, että miten se vaikuttaa, onko pieni teksti huonoa siksi, että se on epäselvää vai onko pieni teksti täysin lukukelvotonta vaikka se olisi kuinka tarkkaa se teksti. Nykyäänhän noissa älyluureissa/tableteissakin on sen verran tarkat näytöt, että vaikka teksti olisi kuinka pientä niin se on täysin terävää joten sitä on sen puolesta helpompi lukea kuin esim mitä tietokoneen näyttöä jossa tekstissä hyppii pikselit silmille ja teksti tuntuu aina jotenkin vähän epäselvältä.
   

Jaa tämä sivu