1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

iPad - Riittääkö pelkkä WiFi vai tarviiko 3G/4G:n?

Viestiketju iPad -osiossa. Ketjun avasi dRD 16.01.2014.

?

Riittääkö pelkkä WLAN iPadin nettiyhteydeksi?

 1. Kyllä riittää

  8 ääntä
  66.7%
 2. Ei riitä, pakko olla 3G / 4G-malli

  4 ääntä
  33.3%
 1. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Viestejä:
  8,854
  Kiitokset:
  188
  Pisteet:
  143
  Eli miten on, iPadin omistajat, oletteko päätyneet ostamaan pelkällä WLAN-yhteydellä varustetun version vai uhranneet vielä satkun verran tms lisää 3G / 4G-malliin?
   
 2. rick79

  rick79 Senior member

  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Kyllä ite kun ostin ipad 2:n aikoinaan niin otin 3g + wifi mallin. Onhan se kätevä reissun päällä katella netflixistä leffoja, kuunnella spotifytä, tsekata naamakirja, jne... Ei tarvi olla riippuvainen wifistä.
  Jotkut perustelee ettei tarvitse 3g:tä kun käyttävät laitetta vain kotona. Minä perustelen asian niin että tarvitsen 3g:n koska haluan käyttää laitetta siellä missä ikinä haluan.
   
 3. delic

  delic Regular member

  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  ^ Kommentistasi voisi päätellä, että ei wifi versioon saa mitenkään nettiä. Kyllähän tänäpäivänä kännykästä on erittäin helppo jakaa tabletille nettiyhteys.

  Itsellä oli iPad 3 ja nyt iPad Air, molemmat on olleet wifimalleja. Mulla tabletti on enimmäkseen kotona, väliin kun tarvin sitä reissussa jaan netin kännykästä ja näin voi katsoa sitä netflixiä, kuunnella spotifyta, katsoa naamakirjaa vaikka ei iPadissa 3/4g:tä olekkaan :)

  Yleensä kuitenkin lähtökohtaisesti henkilö joka ostaa tabletin omistaa jo älyluurin niin tosiaan se että ottaa vain wifimallin ei loppujenlopuksi ole niin iso menetys. Mutta se riippuu ihan siitä käyttääkö sitä enemmän kotona vai enemmän liikkuessa. Jos enemmän liikkuessa niin kannattaa harkita muuta kun wifimallia. Kannattaa myös miettiä että onko paikoissa mihin tabletin mahdollisesti viät saatavilla wlan yhteys, nykyäänhän todella monesta paikkaa löytyy joten wifimallikin on usein netissä ilman että tarvii edes omaa puhelinnettiä jakaa.
   
 4. Jojjeli89

  Jojjeli89 Member

  Viestejä:
  76
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  18
  Itelläki Air "vain" wifiversiona. Jos tarvinnut muualla kuin kotona tai koulussa jaan puhelimesta verkon. :)
   
 5. joohu

  joohu Member

  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itellä on ipad 4th wifi + cellular 16gb, mulla tuli mukana dna dataprepaid kortti käytin sen loppuun silloin aikoinaan.
  Tässä lähiaikoina tilasin saunalahdelta mobiililaajakaista tablet liittymän, joka maksaa 0,99€/vrk silloinkun käyttää sitä,
  • Hinta 0,99 eur/vuorokausi veloitetaan, kun datasiirto vuorokauden aikana ylittää 50 kt.
  Tosin tähänasti en ole sitä vielä tarvinnut, joten se ei ole tehnyt laskua vielä yhtään.
  Tilasin sentakia, että voi tarvittaessa laittaa mobiilidatan päälle silloinkun on jossain reissussa ja missä ei ole wlania käytettävissä.

  Kännykästäkin saisi jaettua nettiä myös, mutta se syö sitte puhelimen akkua entistä enemmän.
   
 6. Pessimisti ei pety

  Pessimisti ei pety Newbie

  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  1
  Sehän riippuu. Itsellä on wifi-malli ja hyvin riittää, kotona ja monissa julkisissa paikoissa on kuitenkin wifi-yhteys. Tarvittaessa voi jakaa netin puhelimesta.
   
 7. miiu74

  miiu74 Member

  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jos haluaa sulavampaa ja nopeampaa nettiyhteyttä niin kyllä suosittelen ihan sitä omaa yhteyttä. Nettiyhteys kännykästä otan vain jos todella on pakko.
   
 8. Pessimisti ei pety

  Pessimisti ei pety Newbie

  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  1
  Toisaalta jos iPadissa joutuu maksamaan jonkun satasen saadakseen SIM-korttipaikan, onko niin paljoa järkeä maksaa?
   
 9. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Viestejä:
  4,373
  Kiitokset:
  209
  Pisteet:
  93
  Voisi vaikka esittää vastakysymyksen: Kuinka moni tänä päivänä jaksaisi tehdä jonkun toimenpiteen jotta saa kännykkäänsä netin päälle? Aika harva. Jos ostaa kalliin tabletin niin kannattaa maksaa vielä vähän extraa että sen käytöstä tulee kätevää.
   
 10. kjns

  kjns Newbie

  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Joku on potkinut kuolleen hevosen ylös, joten annan itsekin 2 senttiäni keskusteluun.

  Ensimmäisen tablettini (ipad 2) ostin 3g-versiona, mutta sen jälkeen seuranneet, viimeisimpänä ipad airin ostin vain wlan-versiona. Syynä se, että käytän itse laitetta 99,99% kotona ja muualla missä on langaton verkko käytettävissä. Ne harvat kerrat kun tarvitsen siihen yhteyttä mobiilisti, käytän joko luurin hotspottia tai 3g-wlan-mokkulaa. Eipä tarvitse pitää omaa liittymääkään ipadissa jatkuvasti.

  Etenkin iphonesta voi nykyään ottaa hotspotin todella helposti suoraan ipadilla käyttöön ja laitteet osaavat aikakatkaista yhteyden kun sitä ei käytä. En kyllä näe android luurin hotspotin käynnistämistäkään suurena vaivana.

  Kaikki toki riippuu omasta käytöstä, jos käyttäisin padia jatkuvasti reissun päällä niin olisin varmasti ottanut 3/4G mallin ja sille oman liittymän. Nykyään mukana kulkee suurimman osan ajasta vain isonäyttöinen kännykkä, jolla surffaaminen on jo aika miellyttävää.
   

Jaa tämä sivu