1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kannattaako halpoja kiinaluureja ostaa?

Viestiketju Uuden puhelimen valitseminen -osiossa. Ketjun avasi krimu 09.07.2013.

 1. krimu

  krimu Member

  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tulipa tuossa surffailtua halpoja luureja ja törmäsin näihin kiinan kopioihin, esim. 5 inch Feiteng H9500. Hinta olisi kohdillaan, mutta onko sitten täysin sutta ja sekundaa? Halvalla tekisi mieli jotain kivaa ostaa, mutta normi 500-600 euroa on vähän liikaa...
   
 2. apek

  apek Regular member

  Viestejä:
  567
  Kiitokset:
  46
  Pisteet:
  38
  Näytöt ei välttämättä yllä Super Amoledin tms. tasolle.

  Kiinassa on kyllä tekniikkaa ja tehtaatkin alkaa olemaan huippuluokkaisia. Halvat kiinan ihmeet häviävät oikeestaan vain markkinoinnin takia suuryrityksille.

  Tuossa mainitsemassasi puhelimessahan on MT6589 piiri, joka kyllä tehojen puolesta kilpailee kalleimpien piirien kanssa.
   
 3. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Suurin ongelma nuissa kiinan luureissa on puuttuva 900Mhz tuki 3g:lle. Jos ei asustele/liiku 2100MHz alueella niin 3g ei pelitä. Takuu ei myöskään pelitä, paypal dispute on ainoa keino koittaa saada rahansa takaisin mikäli saa rikkinäisen puhelimen kiinasta. Kiinan kaveri tarjoaa yleensä 15usd hyvitystä 200usd kännykästä... Puhelimen palautus ei onnistu koska suomesta ei lähde litium akut lentorahtina.
   
 4. Fulca87

  Fulca87 Member

  Viestejä:
  86
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  18
  Itse en ole tilannut kuin Hiiren kiinasta :D oli joku näyte.
  Mutta juuh, jätä puhelin ostot Euroopan alueelle. siinä minun vinkki.
  Mutta tietenkin jos tiedät jonku joka käy Kiinassa niin tuo puhelimen mukana, mutta kannattaa aukaissa paketti ensin, kun sisällä voi olla Tiiliskivi :D hah hah
   
 5. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Riippuu puhelimesta. Osa kiinalaispuhelimista tukee 900 Mhz WCDMA:ta. Tälläinen puhelin on esimerkiksi Huawei U9508.
   
 6. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Joo siis on niitä mutta isosta osasta 900Mhz tuki puuttuu. Mainitsin vain. Parempi huomata tuo seikka ennen kuin ostaa mitään ettei sitten tule pettymyksiä. :)
   
 7. R3DgRu

  R3DgRu Regular member

  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  Eikös niitä akkuja voi lähetellä jos ne pakkaa jotenkin erityisesti? En muista tarkkaan, että miten, mutta muistelisin näin. Google saattaa tietää. :) Tai, no postin sivuilta löytynee.
   
 8. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Ei voi, kaikki läpivalastaan ja tulee bumerangina takasin.
   
  naapurinjorma kiitti tästä.
 9. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Vaikka Itella ei kuljettaisikaan akkuja, joku muu voi kuljettaa.
   
 10. krimu

  krimu Member

  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jaa-a, eipä ole juuri tullutkaan mietittyä noita taajuusjuttuja. Pitää varmaan noihin perehtyä ensin ja sitten vasta tuumailla riskien ottoa puhelimen kanssa :)

  Tuo akkujen lähettäminen onkin mielenkiitoisempi juttu. Harrasteakkuja tulee ainakin suomeen hyvin helposti. Esim. 2kpl 5000mah LiPo akkuja ilman ongelmia ja varmasti onnistuu isompikin määrä. Onko noissa muka sitten eroa toiseen suuntaan? Itella tarkistaa paremmin lähtevät kuin tulevat?
   
 11. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Kerro toki sitten kun löydät järkevän tavan lähettää akun kiinaan. Järkevä tarkottaa sitä että lähetys ei maksa uuden kännykän verran...

  Tulee ne suomeen mutta eivät lähde suomesta järkevään hintaan.
   
 12. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Lainaus osta ulkomailta foorumilta:
  Litium-akut kun luokitellaan vaaralliseksi aineeksi, ei niiden postitus ulkomaille onnistu. Myös kotimaan sisällä on rajoituksia. Kielto perustuu vaarallisten aineiden kuljetuksta määrääviin lakipykäliin. Näin ollet Posti / Itella ei ota kuljetettavaksi Litium-akkuja sisältäviä lähetyksiä, koska Finnair ei semmoisia paketteja koneeseen ota.

  Tämä voi monelle tulla yllätyksenä, sillä onhan laite saatu suomeen, joten miksei sitä täältä saisi takaisin. Kyse on siitä, että jokaisessa maassa on omat säädöksensä ja kaikki ei noudata Kansainvälisen Postiliiton määräyksiä. Nettiä selatessa löytyy ristiriitaista tietoa eri kuriirien käytännöistä. Voi olla että maakohtaisia eroja on, mutta sitten ei olekkaan.

  Foorumillakin on asiaa ihmetelty kun on tullut vastaan ettei Litium-akkuja sisältäviä lähetyksiä ole otettu lentorahtiin. Tuo vaarallisten aineiden kuljettamisen kielto määrää tiukasti mitä saa kuljettaa koneessa jossa on myös henkilökuljetusta. Lentoposti kulkee noissa henkilökuljetuskoneissa, kun taas lentorahdissa on toisenlaiset pelisäännöt. Sielläkin akkujen kuljettaminen on tarkkaan määritelty.

  Pykälät ja lakiteksti on sen verran sekavaa etten ala niitä tähän nyt lainailemaan. Katsotaan sitten kun ne itse on jotenkin sisäistänyt.

  Asiaan jos haluaa perehtyä, löytyy Itellan sivuilta PDF-tiedostko koskien Litium-akkujen postittamista:
  http://www.itella.fi/liitteet/palvelutj ... kut_fi.pdf

  Tämä jos jokin voi olla isompi ongelma verkkoshoppaajalle mikäli laite pitäisi palauttaa / lähettää takuuhuoltoon ulkomaille. Kuriirin kautta tosiaan voi lähetyksen arvoksi muodostua suurempi summa mitä tuotteen arvo on. Meri- ja maarahtina lähetykset kulkevat kyllä normaalisti, mutta jos tiedossa on pienikin lentomatka, voi ongemia olla edessä.

  Jos eteen tulee tilanne, että ulkomaita tilattu tuote onkin viallinen, kannattaa kysyä myyjältä sopiiko esim. valokuvilla lisätty vikaseloste riittää jotta lähettävät uuden osan / hyvittävät kauppahinnasta / antavatko hyvityksiä käytettäväksi verkkokauppaansa.
   
  Taeco kiitti tästä.
 13. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Itsekin tilaisin puhelimen mieluummin joko suomesta tai EU maasta. Tällöin voi säästyä monelta harmilta. Ja myös katsoisin tunnettuja merkkejä.
   
 14. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Peku123, laitatko viitteet lakiteksteihin, niin niitä voi tarkastella. Palstalla lienee yksi tai useampi oikeustieteilijä.
   
 15. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  No voi helvetti.. Kokeile laittaa litium akku lentopostina. Muuten kuin lentopostina sen akun saat toimitettua, mutta hinta on melko varmasti yli sen kännykän arvon. Jokanen päättää itse mihin uskoo.

  En missään nimessä väitä että kaikki kiinan kamppeet olisivat paskoja. Muutaman kuukauden olen ihan tyytyväisenä Ainolin tablettia käyttänyt. Kannattaa vaan tiedostaa mahdolliset ongelmat.

  E: http://www.dhl.fi/fi/express/lahettaminen/ohjeita_lahettamiseen/litium_akut.html
   
 16. apek

  apek Regular member

  Viestejä:
  567
  Kiitokset:
  46
  Pisteet:
  38
  Riippuen kaupasta, niin takuuasioissa riittää pelkän tuotteen palauttaminen postilla. Akkua ei tarvitse palauttaa. On siis ihan kauppakohtainen. Ja eriasia onko edes mitään takuuta olemassa.
   
 17. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Dealextremen asiakaspalvelu on ainakin ollut ihan kiitettävää. Nyt voi vieläpä live chatissa sydäntään purkaa sille aspan tyypille. Toimitusaika saattaa olla parikin kuukautta mikäli heillä ei tuotetta ole. Itse opin muutaman tilauksen jälkeen tiedustelemaan aspasta että onko kyseistä tuotetta varastossa vai ei. :) Parhaillaan paketti tuli kahessa viikossa ja in worst case meni se kaks kuukautta. Hinnat vähän korkeammat kuin muilla kiinanpuljuilla mutta suosittelen lämpimästi. Koskaan ei ole jäänyt paketti tulliin.

  Buyincoinssista olen kerran tilannut. Erittäin kilpailukykyset hinnat ja toimitus pirun nopeaa airmaililla (ilmanen toimitustapa). Romppeet tuli viikossa, hyvin pakattu eikä jäänyt tulliin. Asiakaspalvelusta ei kokemusta. Mikäli kyseisestä puljusta aikoo jotain tilata niin kannattaa kuuklata alennuskoodeja, eka kerralla saa -5% alennuksen kun syöttää recommender kohtaan DISCOUNTER.
   
 18. opserver

  opserver Newbie

  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 19. Kalle12

  Kalle12 Newbie

  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Itse ostin täältä http://www.ideaostos.fi/ Xiaomin uuden Noten (Xiaomi on siis Applen uusi haastaja) ja ei yhtään valituksen sanaa. Huomattavasti parempi kuin vanha iPhone vitoseni ja rutkasti halvempi kuin iPhone 6 plussa. Katselin just äsken vaimolleni puhelinta ideaostoksesta kanssa ja sieltä löytyy iso liuta Xiaomeja alle 200 jotka laadultaan ohittaa helposti ylikalliit Samsungit jne.
   
 20. Maxmil

  Maxmil Member

  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  18
  Muutama vastaus antaa aiheen epäillä vastaajalla olevan "oma lehmä ojassa". Noiden Kiinaluurien ominaisuudet ja mahdollinen taajuuspuute malleittain löytyy spekseistä. Tehoja ja ominaisuuksia niistä alkaa löytyä kalliiden merkkipuhelinten verran - puoleen hintaan. Takuu niissä on normaali 1 vuosi. Mitä tulee litiumakkujen lähettämiseen, huoltoon lähtevään ei tarvitse eikä voi laittaa akkua mukaan Suomesta päin. Uuden lisäakun saa kympillä parilla palautuvaan tarvittaessa, pyynnöstä. Ainut ongelmaksi katsottava oikea asia on aikaviive huollon ollessa Kiinassa saakka!
   

Jaa tämä sivu