1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lumia 920 käyttökokemukset ja muu keskustelu (esim. kamerakuvia)

Viestiketju Windows Phone -osiossa. Ketjun avasi _eemeli- 26.06.2013.

 1. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Kylhän Nokian ensimmäisen WP8-puhelimen pitää saada oma viestiketju, joten avataan se tästä.

  Mitä mieltä ovat olleet foorumin Lumia 920 omistajat luuristaan. Onko lunastanut odotukset, onko vikoja löytynyt, mitä toivoisit puhelimeen lisää? Vai onko puhelin täydellinen paketti?

  Olisi myös kiva jos käyttäjät laittaisivat omia ottamiaan kuvia tähän ketjuun, niinsaataisiin niitä vertailla. :)
   
 2. Hate029

  Hate029 Member

  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  18
  Puhelin on älypuhelimena todella hyvä ja kaikki toimii lähes moitteetta. Nopea, ja mukavantuntuinen käyttöliittymä. Tykkään tosin käyttää tiiliä jo peeceelläkin, puhelimessa vielä enemmän. Ainoa ongelma on muodostunut liian pienestä näytöstä. Se tosin on käyttäjäkohtaista. Huomasin vain tarvitsevani älytabletin, en älypuhelinta!

  Kamera on todella erinomainen, mutta en nyt jaksa laitella kuvia tähän. Jopa pimeässä huoneessa otetut kuvat tuntuvat onnistuvan, mikä on ihme. Zoomi toisaalta on täysin hyödytön.
   
  _eemeli- kiitti tästä.
 3. Mysticiza

  Mysticiza Regular member

  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  28
  Pisteet:
  38
  Tuleeko ihan pimeässäkin otetuista kuvista teräviä? Lumia 900:n kanssa ei tarvita kuin pieni hämäryys ja heihei terävyys.
   
  _eemeli- kiitti tästä.
 4. jokojo

  jokojo Member

  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Siirryin C6:sta suoraan Lumia 920:een. Hyppy on hirveä. Täytyy totutella kosketuseleisiin. Jotkut merkit näytöllä ovat varsin pieniä. C6:ssa oli valikoita. Onhan tässäkin, mutta MS on päässyt pilaamaan tunnelmaa pakko-otteillaan. E-selaimessa voi mennä aluksi lankaan, kun rivillä on valmiiksi Liven rekisteröityminen ja se vie XBOXin rekisteröitymiseen. En pelaa enkä tarvitse sitä. Kamera on todella hyvä. Vaikka pikseleitä ei ole hirvittävästi, kamerasta on saatu kaikki irti. Jään odottamaan Amber-päivitystä ja FM-radiota. Se olisi mukavampi kävelylenkeillä. Se taitaa olla tulossa syksyllä. Officen käyttö eroaa paljon Win 7:sta. Siinäkin riittää opettelemista.
   
 5. Mysticiza

  Mysticiza Regular member

  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  28
  Pisteet:
  38
  Mitä tarkoitat Microsoftin pakko-otteilla?
  Itse Symbianista WP:hen vuosi sitten hypänneenä sanoisin että Symbianin valikkosotkua ei tule ikävä. Ei se kyllä käytön aikana sotkulta tuntunut, mutta nyt jälkeenpäin ajatellen.
   
 6. 7520G

  7520G Regular member

  Viestejä:
  521
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Lumia 920 on paljon parempi monessakin suhteessa edelliseen puhelimeeni, SGS2:een, verrattuna. Perustoiminnot toimivat sulavasti ja puhelimen sovellukset eivät kaadu, eivätkä lagita. Ensivaikutelma laitteesta oli aivan jotakin muuta kuin olin lukemani perusteella odottanut. Puhelin ei tunnu painavalta. Ei edes silloin, kun ensi kertaa otin tämän käteeni. Paksuus on positiivinen asia. Pyöreä tausta tekee käyttömukavuudesta vieläkin paremman, vaikka speksifriikit huutelevatkin, kuinka tämä on paksuimmalta kohdaltaan jopa 12mm paksu! Totuus on, että television kaukosäätimet sopivat käteen paljon paremmin kuin joku Galaxy S4. Lumia 920 ei ole yhtään liian painava tai iso. Ainoa epämiellyttävä asia on terävät kulmat ja reunat puhelimen päissä, jotka huomaa erityisesti pitkiä tekstejä kirjoittaessa, kuten nyt.

  Näyttö on mielestäni erinomainen. Tarkkuus on hyvä, näkyvyys auringon valossa on markkinoiden parhainta, kosketusherkkyys on hyvä, värit ovat luonnolliset ja liike selkeää (jonka huomaa parhaiten esim. videota katsellessa.). Mustan laatu on melko kehno verrattuna OLED näyttöihin, mutta ei sitä ikinä varsinaisesti ajattele tai huomaa käytössä. Toinen harmillinen asia on katselukulma. Näyttöä pitää katsoa täysin kohtisuoraan, että värit ja kontrasti säilyvät, kiitos polarisaatio filtterin. Se kyllä auttaa auringonvalossa.

  Laitteen akunkesto yllätti myös positiivisesti. NFC pois, yhteys XBOXiin pois, yhteys musiikkipalveluun pois, bluetooth pois, taustaohjelmat pois ja kaikki muukin, jota ei tarvitse, niin akku kestää huomattavasti paremmin, kuin S2:ssa. Itselläni on yksi sähköposti päivittymässä tunnin välein, yksi kerran päivässä, WhatsApp onlinessä, FaceBook onlinessa jaWiFi päällä ja akkua kuluu alle 1% tunnissa, kun näyttö sulettu. Virrankäyttö ei huomattavasti kasva, vaikka jokin sovellus olisikin päällä, kunhan se ei paikannusta tai internetiä juuri käytä. Nettiselailua akku kestää tunteja.

  Kamerassa ei ole oikeastaan moitittavaa. Kuvanlaatu on erinomaista, tarkennus toimii ja optinen kuvanvakain on oikeasti avuksi. Metsässä auringonpaisteessa videota kuvatessa puhelin muuttaa valkotasapainoa liikaa. Video on välillä yli värikästä ja välillä vaihtuu luonnollisemmaksi. Tietysti sen voi manuaalisestikin vaihtaa, jos siltä tuntuu. Pimeässä kamera on aivan loistava. Salamaa tarvitsee oikeastaan vain hyvin hämärässä. Valotusarvon kasvaessa hämärässä kuvatessa puhelinta pitää pitää hyvin vakaana, muuten tulee suttua. Kuvista saa selkeitä ja teräviä pimeässäkin, kun asetuksia vaihtaa manuaalisesti. Automaattisesti kuvista tulee yksinkertaisesti liian pimeitä. Erillisestä kameranapista pidän kovasti.

  Vaikka puhelimessa on paljon hyviä ja hyödyllisiä ominaisuuksia, on sen paras puoli kaikkien WP luurien tapaan käytettävyys ja käytännöllisyys. Aloitusnäyttö on selkeä, sähköpostisovellukset ovat helppoja ja selkeitä, sekä tottakai valikotkin. Androidissa ei ikinä ollut yhtään selkeää Gmail sovellusta, jolla sähköpostin olisi voinut lähettää helposti ja vaivatta.

  Internet selaimeen olen tyytyväinen. Joku jossakin tokaisi, että "Eikö oikeasti WP:lle ole saatavilla kuin yksi selain?!". Koska en kahta selainta voi yhtäaikaa käyttää, eikä siitä hyötyäkään olisikaan, se on ihan sama. Selain on helppo käyttää, eikä jumita. Yksi suuri asia minulle oli myös se, että netissä tekstiä kirjoittaessa tämä kohta, jossa teksti näkyy, pysyy hyvin tekstin mukana. Androidissa ärsytti se, että ei nähnyt mitä kirjoitti kun se hyppi aina jonnekin ja sitten tuli tehtyä virheitä ja ärsytti vielä enemmän. Näppäimistö on hyvä. Piste, sekä pilkku ovat heti saatavilla, toisin kuin Androidissa. Sanaehdotukset ovat erinomainen tapa korjata kirjoitusvirheitä.

  Vaikka joitakin mainitsemisen arvoisia asioita saattoikin jäädä mainitsematta, on se varmaa, etten Androidiin enää palaa.
   
  Taeco ja _eemeli- kiittävät tästä.
 7. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Polarisaatiofillteristä tämä ei johdu. Minun E7:ää pystyy katsomaan melkein vaakasuunnassa ilman, että värit tai kirkkaus kärsii. Tässä tosin on AMOLED - käsittääkseni LCD:issä on yleensä heikommat katselukulmat.
   
 8. 7520G

  7520G Regular member

  Viestejä:
  521
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  LCD:ssä on kyllä huonommat katselukulmat yleensä, mutta minun käsittääkseni katselukulma on huono juuri tämän polarisaatio jutskan takia... Voin olla kyllä myös väärässä.
   
 9. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Nokun siinä E7:ssäni on vallan mainiot katselukulmat ja siitä löytyy kyllä polarointi-filtteri. Olen asiaa polaroiduilla aurinkolaseillakin kokeillut, joten kyllä se filtteri sieltä löytyy, ja katselukulmat hyvät, usko pois. :)
   
 10. 7520G

  7520G Regular member

  Viestejä:
  521
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Okei. Monessa videossa youtubessa on mainittu se polarisaatio filtteri ja sanottu, että se aiheuttaa tämän ongelman, mutta jollakin tavalla sen luulisi liittyvän näihin näkyvyyden parannus tekniikoihin.
   
 11. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Eli pidät siis IE:stä? Minä en, sillä se on www-sovelluskehittäjän painajainen. Se ei edes noudata standardeja, paitsi Microsoftin omia.
   
 12. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  IE10 ja 11 tukevat standardeja kelvollisesti. Monet css-tyylit pärjäävät jopa ilman -ie-perfixiä. IE11:ssä on jopa WebGL-tuki. Toki ei pärjää vieläkään muille selaimille, mutten ole kohdannut suuriin ongelmiin nettisivuja suunnitellessani.
   
 13. 7520G

  7520G Regular member

  Viestejä:
  521
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  En tiedä mitä se noudattaa ja mitä ei. Tähän asti se on hoitanut tehtävänsä erinomaisesti jokaisella sivulla ja muulla ei ole väliä.
   
 14. Mysticiza

  Mysticiza Regular member

  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  28
  Pisteet:
  38
  Mikä tuo ie-perfix on, tarkalleen ottaen?
  Onko tuo joku IE:n oma juttu että kaiken saa sillä toimimaan, kun muilla selaimilla toimii ilmankin..
   
 15. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Firefox: -moz-
  Chrome, Safari, Opera Next: -webkit-
  Vanha Opera: -o-
  Internet Explorer -ms-

  Esim. transform:rotate(90deg); toimii Firefoxissa ja IE:ssä, mutta ei webkitissä, vaan webkitissä joutuu käyttämään perfixiä: -webkit-transform:rotate(90deg);
  Jotkin ominaisuudet eivät toimi kaikissa selaimissa ilman perfixiä. Toisaalta esim -webkit-filter:(jotain); toimii vain webkit-selaimissa ja muilla selaimilla tähän ei ole tukea missään muodossa.

  Perfixit hidastavat nettisivujen tekemistä merkittävästi. Joudut usein kirjoittamaan:
  transition:all 1s linear;
  -moz-transition:all 1s linear;
  -webkit-transition:all 1s linear;
  -ms-transition:all 1s linear;
  -o-transition:all 1s linear;
  vain varmistaaksesi, että se toimii uusilla ja vanhoilla selaimilla. Vanhoilla IE:illä nämä operaatiot tosin ovat vielä hankalempia.

  JS:n parissa homma on vielä kauhempaa.
  element.style.transition="all 1s linear";
  element.syle.mozTransition="all 1s linear";
  element.syle.webkitTransition="all 1s linear";
  element.syle.msTransition="all 1s linear";
  element.syle.oTransition="all 1s linear";

  Jostain syystä Chrome tuntuu vaativan paljon enemmän näitä -webkit- perfixejä, kuin Firefox ja IE omia perfixejään.

  P.S. Tuli typo. Siis prefix
   
  Mysticiza kiitti tästä.
 16. Mysticiza

  Mysticiza Regular member

  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  28
  Pisteet:
  38
  Okei, kiitos selvennyksestä :)

  Onkohan tuo IE11 muuten tulossa millä aikataululla WP8-puhelimiin.. voisiko olla jo seuraavassa päivityksissä? Meillä WP7-käyttäjillä tosin tuskin on asiasta mitään hyödyttävää.
   
 17. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  WP 8.1 "Blue" mukana pitäisi tulla.
   
 18. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
 19. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Kannattaako ostaa jos kerta meinaat EOS:in ostaa. Tietysti jos 41mp ja parempi kamera ei oo välttämättömyys niin sitten kannattaa ostaa. On kyllä jo aika edullinen. Ei taida Nokialle tolla hintaa paljo jäädä katetta.
   
 20. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Jotain reilun 200€ luokkaa ne L920 osat Nokialle maksaa, ellen nyt ihan pahasti väärin muista. Eli siis pari kymppiä enemmän, kuin iPhonen osat. Sen lisäksi pois jälleenmyyjille menevä osuus... Ei jää paljon, ei.
   

Jaa tämä sivu