1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nexus -sarjan outo suosio

Viestiketju Yleistä puhelinkeskustelua -osiossa. Ketjun avasi arvokm 23.01.2014.

 1. arvokm

  arvokm Newbie

  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  En valitettavasti todellakaan tajua, miksi kaikki ympäri Suomen mobiilifoorumeja hehkuttaa Nexus -luureja. "Osta Nexus" , "tilaa Nexus Saksasta" jne. kommentteja näkyy joka ketjussa, jossa joku harkitsee uutta puhelinta.

  Tuntuu olevan enemmänkin "kapinointia" Samsungin markkinajohtajuutta vastaan...

  Nexus - mallisto = KOMPROMISSEJA, joilla hinta poljetaan alas. (Suomessa muutenkin hävytön). Tiettyjä ominaisuuksia saadaan näin laitteeseen toisten kustannuksella.

  Nexus EI tee kuluttajasta "Android -gurua", kuten esim. N900 leimasi käyttäjänsä pääosin linux-säätäjiksi. Omassa Note 3ssa on tällä hetkellä custom vanilla 4.3 , josta on bloatware ja TW poissa, mutta S-pen -ominaisuudet ja "rauta" ovat tallessa.

  Nexus- laitteiden kuoret ovat muovia. Kuten Samsunginkin. Ja silti LG nexus 5 on tökerön ja vielä halvemman näköinen kuin esim. oma laitteeni (oma ja lähipiirin mielipide).

  Miksi niin harva suosittelee Samsungia? Hyvä on, touchwiz on täynnä turhuuksia, mutta samalla se on omasta mielestäni uudelle käyttäjälle helpoin oppia.

  Ehdottakaa nyt edes Sonya tai HTCn laitteita jotka hakkaavat samsungin galaxyt viimeistelyllä, elleivät raudalla. En vain käsitä yhtä muovisten kuin samsungin galaxy -mallisto, vajavaisten eikä mitenkään innovatiivisten (heikot kamerat kautta malliston, myös samsungin valmistamissa, koska hinta täytyi saada alas; ei muistikorttipaikkaa jne. ) Nexusten tyrkyttämistä, varsinkaan jostain Saksan Ebaysta.

  Lisäksi tavallinen Pekka Perusmies hakee luurinsa Gigantista tms. Eikä luota "tilaa nexus saksasta halvalla" -mantraan... Suomessa nexus 5 on 450 - 500e eli ominaisuuksinsa nähden niukin naukin mukiinmenevä...

  Vasta - argumentteja voi, ja on suotavaakin laittaa. Ei holywaria / trollaamista, vaan perusteltua tietoa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2014
 2. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  Monelle se tärkein juttu Nexuksessa on varmasti tuo vanilla Androidi ja hyvä päivitystuki. Kummallakaan asialla ei välttämättä ole mitään merkitystä, jos tykkää pelata custom romien kanssa, mutta omasta mielestäni Nexus sarja on lähimpänä iPhonea, mitä Android puolella pääsee, eli virtaviivainen ja nopea käyttöliittymä pakattuna kohtalaisen nätteihin kuoriin. Ulkonäkö ja materiaalivalinnat ovat tietysti henkilökohtaisia makuasioita, mutta itse ainakin tykkään varsinkin Nexus vitosen ulkonäöstä. Sitten on vielä tietenkin se hinta, joka kieltämättä on täällä kotosuomessa aikas naurettava, mutta juurikin Saksasta sitä taitaa saada melko kilpailukykyiseen hintaan. Ulkomailta tilaamista ei tietenkään voi kaikille suositella.

  Ihan mielenkiinnosta, mikä romi mahtaa olla käytössä tuossa Notessasi?
   
  arvokm, dRD ja Pihlis12 kiittävät tästä.
 3. Siggy

  Siggy Sähköpäätoimittaja Ylläpitäjä

  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  18
  Nexus-sarjassa omasta mielestäni on saanut parasta, puhdasta Androidia ilman säätöä. Ulkomailla tätä herkkua on tarjolla vieläpä huokeaan hintaan. Optimi olisi saada esim. Nexus 5 jenkeistä ostettua, mutta silloin ei valitettavasti LTE toimi. Hintaa nykykurssilla on noin 250 euroa.

  Mitä Samsungin TouchWiziin tulee, niin se ei mielestäni ole helppoa nähnytkään ensikäyttäjän perspektiivistä. Täynnä tauhkaa, jota ei tule koskaan käytettyä, asetuksetkin ovat äärettömän monimutkaiset, joskin myös monipuoliset.

  Nexus-mallistossa on tietysti puutteensa. Markkinoiden parhailla spekseillä varustettua laitetta ei ole tarjolla, mutta tuo Lauzin vertauskuva iPhoneen ei ole kyllä kovinkaan huono -- päinvastoin. Vaikka puhelinten kanssa säättäminen on suhteellisen tuttua, niin osaan silti antaa paljon arvoa Nexus-laitteiden loistavalle out-of-the-box-ratkaisulle.

  Enkä näe mitään ongelmaa kyllä tässä Nexus-laitteiden suosimisessa, sillä 9x% ihmisistä ostaa sokeana Samsungia Gigantista kuitenkin. Hyvä, että joku kyseenalaistaa Samsungin paremmuuden, ainoastaan näin saadaan puristettua myös Samsungista se kaikkein paras irti.
   
  rockknee kiitti tästä.
 4. rockknee

  rockknee Newbie

  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  3
  Kyllä se itseä koko nexus sarjan laitteissa kiehtoo puhdas vanilla android, nopeat päivitykset ja käytännössä 100% todennäköisyys kaikenmaailman custom romeihin ja kerneleihin ymsyms. Tällä hetkellä itsellä luurina S3mini Maclaw Studion Cyanogenmod 10.2:lla höystettynä ja kyllähän se hakkaa tuon samsungin stock romin 100-0. Samsungin virallinen tuki päättyi android 4.1.2:een ja vain muutama romi portattuna (monet bugisia). Tablettina löytyy vanhempi nexus 7 ja käytännössä sellaista custom romia ei ole jota siihen ei olisi virallisella tuella portattuna. Seuraava luuri tulee olemaan ehdottomasti nexus 5 taikka sitä seuraava malli! Toki sen verran täytyy samsungin puolesta puhua että rautapuoli yleensä on kyllä vähän parempaa laatua kuin nexus sarjalaisissa mutta sen sitten korvaakin hintaero. Jos vaan nopeita päivtyksiä, custom romeja ja hinta/laatusuhdetta arvostaa niin minusta nexukset on ihan lyömättömiä laitteita. En pidä kyseisen sarjan suosiota yhtään outona.
   
  dRD ja Droxtor kiittävät tästä.
 5. hvihavai

  hvihavai Member

  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  13
  Eiköhän tämä sisällä kaiken oleellisen.

  Nexus 5 on ihan riittävän ok viimeistelyn kannalta, voittaa kyllä samsungin helposti. Jotain ominaisuuksia puuttuu, mutta hinta ulkoimailta ostettuna tasoittaa hinta/laatusuhteen aika korkeaksi.
   
 6. arvokm

  arvokm Newbie

  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Omassa Notessa on deodeksoitu jne Echoe 4.4.2 rom, josta on poistettu TW launcher sen jälkeen kun rinnalle oli asennettu vanilla launcheri joka sopii Note 3een.

  Vakuutuin siitä, että nexusten viehätys voi ollakin nimenomaan siinä, että siinä on ikäänkuin tehty valmiiksi Noteeni tekemäni muutokset lukuunottamatta root -oikeuksia, säilyttäen takuun. (Itsellä Knox counter 0x1).

  Ja sekin on totta, että peruskuluttaja tuskin osaa tehdä heti omaan luuriini tekemiäni muutoksia.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2014
 7. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Nexus mallien etuina muihin nähden on

  - Puhdas Android ( Ei ole siis valmistajan omia käyttöliittymä ja sovelluksia jotka vaikuttavat suorituskykyyn)
  - Nopeammat Android päivitykset

  Itselläni on Nexus 7 2013 malli ja se on ollut nyt noin 41 päivää yhtämenoon päällä. Ei ole pahemmin hidastunut vaan toimii nopeasti.
   
 8. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Niinno. Edes yli kaksi vuotta vanha galaxy nexus ei softan puolesta uudemmille luureille juuri häpeä. Oma gnex 4.4.2 (cm11) vie stock s3 sulavuudessa 6-0. :) Onhan tämäkin samsung, mutta ei läheskään yhtä paha natisija kuin s2/s3.
   

Jaa tämä sivu