1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Note 3 vs Xperia Z1 vs Nexus 5

Viestiketju Android -osiossa. Ketjun avasi tomixii 18.12.2013.

 1. tomixii

  tomixii Member

  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kauan olen yrittänyt miettiä minkä näistä kolmesta vaihtoehdosta ostaisin, mutta lopputulokseen en ole päässyt. Note 3:ssa tuntuu olevan kaikki muu kohdallaan paitsi TouchWiz , mutta koko vähän pelottaa. Nexus 5:n ongelmana on pieni akku ja vanilla android johon saattaisin kyllästyä, kun on jo nexus 7 tabletti. Xperiassa mietityttää päivitysten tulo laitteelle ja ominaisuuksien puute verrattuna Note 3 :een. Joten tarvitsisin hiukan apua ja mielipiteitä, että mikä puhelin on paras ja kannattaisi ostaa.:)
   
 2. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Lähinnä tuon Nexus 5 mallin etuina olisi

  - Alhainen hinta ( Jos tilaa ulkomailta)
  - Puhdas Android eli mukana ei tule valmistajan omia käyttöliittymiä tai sovelluksia
  - Nopeammat Android päivitykset

  Jos itse olisin ostamassa uutta luuria niin Nexus 5 olisi kärivaihtoehtona noiden vuoksi.
   
 3. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  Disclaimeri: Allekirjoittaneella on pienenpieni bias tuonne Note kolmosen suuntaan.

  Tuosta kannattaa lähteä karsimaan kysymyksellä: Kuinka suuren puhelimen tarvitset?
  -Jos kaipaat "normaalin" kokoista Android puhelinta, niin tuo Nexus antaa varmasti paremman hinta/laatu-suhteen.
  -Jos taas isompi näyttö houkuttaa, kannattaa suosiolla jättää Nexus väliin ja katsoa kumpi jäljelle jääneistä miellyttää enemmän.

  Tämän sanominen hämmentää itseänikin lievästi, mutta ToucWiz ei häiritse Notea käyttäessä, enkä itse ole enää sen enempää haikillut sen puhtaan Androidin perään. Toisaalta nuo ominaisuudet joita Notesta löytyy ovat suurelta osin jääneet kuriositeeteiksi ja ainut lisäominaisuus, jota tulee käytettyä säännöllisesti on ir-kaukosäädin.

  Tässä olisi pari ristiinvertailua, joista voisi olla apua. En nyt löytänyt Nexus 5 - Z1 vertailua joten tämäkin menee vähän Note painotteiseksi.


   
 4. CrpDem

  CrpDem Member

  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  13
  Itsellä on kanssa tuo uuden luurin hankinta, ja kovasti olen kallistumassa tuon Noten puolelle.
  Nykyinen luuri Gs3, muuten täysin pätevä, mutta ruutu jäänyt liian pieneksi, ja tablettia en ole hankkimassa ollenkaan, ja tuo vajaa 6" koko ei itselle ole liikaa, joten siinä yhdistyykin näppärästi molemmat osiot.
  Ja Lauzia kyllä pakko sen verran kompata, että nykysessäkään luurissa ei ole tuo touchwiz häirinnyt ollenkaan, tuntuu lähinnä luontevammalta verrattaen esim HTC/Sony puoleen.
  Ja jos se koko pelottaa, onko esim Sgs4 poissuljettu optio ?
   
 5. tomixii

  tomixii Member

  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Haluaisin premium tuntuisen puhelimen, joten s4 eisiinä tapauksessa ole mahdollinen ja note 3:kin on rajamailla. Nexuksen suurin ongelma on akun koko, joka ei varmaankaan kestäisi minulla edes päivää
   
 6. CrpDem

  CrpDem Member

  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  13
  Mikä sitten tekee sen premium tunnun? Vaikka tätä samppaa kovasti ämpärimuoviks sanoo, paremmin tämä on kestäny kolhuja, kuin jotkut metalli & lasi härpättimet, ja muutenkin suosittelen kunnon suojakuoriin investoimista jonka jälkeen perusmatskulla ei ole merkitystä. Näppärästi kestäny useemmankin pudotuksen pöydältä laattalattialle näillä silikoni suojuksil, eikä ole niin liukaskaan enää. Kannattaa käydä ihan hypistelemäs liikkeessä noita malleja ja myös kysyä kuorista yms niin saa tuntuman myös niiden kanssa.
   
 7. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Note 3 mallin takakansi on nahkan oloista ja minusta se tuntuu laadukkaalta. ( Ei ole siis muovisen tuntunen)
   
 8. CrpDem

  CrpDem Member

  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  13
  No tuli sitten itselle joululahjaksi ostettua Note ja geari kylkeen. Ja voin kyllä suositella lämpimästi nihkeistä palautteista huolimatta. Vielä näin kuukauden käytön jälkeen en ole puutteita huomannut. Eikä ole jäätynyt myöskään raskaammassa käytössä.
   
 9. arvokm

  arvokm Newbie

  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mielenkiintoista, kuinka arvostelija haukkui toisella videolla Note 3:n näyttöä ja värintoistoa puhelinten ollessa vierekkän Xperia Z1n kanssa.

  Minusta Z1:n näytön värit olivat paljon haaleampia ja ei läheskään niin täyteläisiä kuin Note 3ssa. Ja Samsungissa saa helposti säädettyä näytön väriskaalaa luonnollisemmaksi "ammattilaiskuva" -asetuksella.

  En tiedä mitä sanoa, muuta kuin sen, että Note 3 vie voiton Xperia Z1 ja Z1 Ultrasta helposti.

  Nimim. Sonyn entinen kannattaja ja Z ultran jättimäisyyteen lopen kyllästynyt.
   
 10. tuburbia

  tuburbia Member

  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Terve. Entinen puhelimeni Sony Xperia S 32G. Nyt vaihtamassa uuteen, Miettinyt vaihtoehtoina Sony Xperia z1, z1 compact, LG GOOGLE NEXUS 5. Uuden puhelimen pitäisi sisältää parempi kamera kuin tuo Sony xperia s kamera, 4 ydin prossu, ei mikään suht virtasyöppö, 4,3 tuumaine on suurin puhelimen jonka olen omistanut. valikot,ominaisuudet,musiikkiominaisuudet,tallennustila,näyttö siinä tärkeimmät ja nämä pitäisi olla reippaasti paremmat kuin entisessä. ja budjetti 400-600e PS jos jollain halua vaihtaa/ostaa sony xperia s ottakaa yhteyttä. Paras vaihtoehto näistä tuntuu minusta Sony Xperia Compact koska se olisi suoraan periaatteessa samanlainen kuin tämä entinen ? samankokoinen? Yhtä hyvä näyttö? Yksi parhaista prossuista mitä saatavilla? Muistia tarpeeksi? Kameran pitäisi olla erinomainen? mitä miinuksia? ehdotelkaa! kiitoksia jo etukäteen.
   
 11. Ketola

  Ketola Turned ninja Ylläpitäjä

  Viestejä:
  1,244
  Kiitokset:
  100
  Pisteet:
  78
  Xperia Z1 on kieltämättä vaikuttava puhelin. Oma valintani kohdistuisi todennäköisesti kuitenkin Nexus 5:een jo ihan hinnankin puolesta. Lisäksi päivityksiä Nexus-luureihin on varmasti tarjolla pitkään.

  Toisaalta jos Xperia S tuntuu tutulta, voi Z1 Compact olla hyvä valinta. Kieltämättä nuo n. 5" näytöllä varustetut puhelimet alkavat olla jo melkoisen isoja. Ainakin tällaisen keskimittaisen ja sopusuhtaisen käsissä. ;-)

  Speksien puolesta (CPU, muisti, tallennustila, näyttö) kaikki ovat varmasti erinomaisia valintoja.
   

Jaa tämä sivu