1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Testissä Lumia 1020 - kerro millaisia kuvia otamme!

Viestiketju Windows Phone -osiossa. Ketjun avasi Siggy 18.09.2013.

 1. Siggy

  Siggy Sähköpäätoimittaja Ylläpitäjä

  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  18
  Puhelinvertailu.comin testiin saapui eilen illalla Lumia 1020. Hirviökameraksikin tituleerattu 41 megapikselin sensori kaipaa nyt haasteita ja niitä tulee tarjoamaan Puhelinvertailun perinteisten testikuvien ja -videoiden lisäksi tällä kertaa myös lukijoiden ehdotukset!

  Eli homman nimi on yksinkertaisuudessaan tämä:

  Kerro mistä, miten tai millä haluat, että otamme kuvan. Olipa kyseessä kohde, asetus, kamerasovellus tai olosuhde, me pyrimme ottamaan juuri haluamanne kuvan. Pyrimme toteuttamaan mahdollisimman hyvin kaikkien halukkaiden ehdotukset, mutta esimerkiksi pingviinejä varten emme lähetä Lumiaamme Etelämantereelle. On siis hyvä pitää mielessä arkirajoitteet.

  Nyt ei muuta kuin kysymyksiä alle.

  Huom! Ainoastaan tämän ketjun alle kertyneet ehdotukset otetaan huomioon. Ideoita otettu myös muualta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2013
 2. mievain1

  mievain1 Member

  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  13
  hämärä kuvauksesta on niiiin paljon puhuttu ja kehuttu monessa kamera kännykässä ,,käykääpä ottamassa valokuvia ja/TAI filmille(molemmat aina parempi) Revontulet jos SE onnistuu niin nimensä mukainen ja jos ei Siellä repoja niin lähettäkää tänne laphiin mulle tai tulkaaa kylhään niin eikhän se repo kin tule sit kaa..OK!?
   
 3. Darce

  Darce Member

  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Jos tähdistä/revontulista saatte kuvia niin kova on kamera.. Mutta haaste olisi ottaa yöllä timelapse kaupungista.
   
 4. R3DgRu

  R3DgRu Regular member

  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  Itseäni kiinnostaisi tietää, että miten hyvin sillä saisi otettua kuvan Kuusta. Sillä sen hienolla zoomilla ja kuvanvakaimella saattaisi kelvollisen kuvan saadakin.
   
 5. Jojjeli89

  Jojjeli89 Member

  Viestejä:
  76
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  18
  Joku jossa on paljon pieniä yksityiskohtia (esim. muurahaispesä ).
  Hämärässä videointia (pimeillä kaduilla kaupungin valoissa) oi kans kiva.

  Odotukset korkeella... :D
   
 6. jokkix

  jokkix Newbie

  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiinnittäkää puhelin autoon in car-kameraksi ja käykää ajamassa jossain JM/Rallikrossi-radalla. Vielä parempi jos auto sattuu olemaan JM- tai Rallikrossi-luokan auto, missä tärinää on paljon ja kameran kuvanvakain joutuu tosi toimiin. Sillä jo punnitaan onko kamera hyvä.
   
 7. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Liikkuvista kohteista hämärässä. Se toisi hieman haastetta. Toinen on sumu. Eli kuinka tarkentaa sumussa esim, jos haluaa kuvan auringon noususta. Maisema kuvia olisi hyvä saada mukaan.
   
 8. miksu1997

  miksu1997 Member

  Viestejä:
  87
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tiputatte veteen kiven. Tai jonkun muun esineen. Ja otatte kuvan liikkuvista pisaroista.
   
 9. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Yrittäkää ottaa mahdollisimman hienoja ja näyttäviä kuvia. Se kamera ja sen ominaisuudet ovat niin hukeat, niin käyttäkää niitä ja yrittäkää saada mahdollisimman komeita kuvia.

  Ei todellakaan pelkästään mitään kuvia parkkipaikalla olevasta autosta tai kaupungin keskustasta.

  Käyttäkää kameraa monipuolisesti!
   
 10. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Eiköhän se sumussakin hyvin tarkenna, koska manuaalinen tarkennus. :)
   
 11. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  No kuva jääkarhusta sitten, mielellään sen luonnollisessa elinympäristössä otettuna. Jos tämä ei ole mahdollista, eläintarhakin käy paremman kuvauspaikan puuttuessa.
   
 12. nokiaworld

  nokiaworld Regular member

  Viestejä:
  145
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  maisema kuvia kerrostalon katolla. auringolaskun aikaan.
   
 13. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Ihan tavallisessa huoneen valossa, kun valot on päällä ja ulkona on pimeää.
   
 14. Piirakainen

  Piirakainen Newbie

  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  3
  - Kuvia joissa on riittävästi yksityikohtia sen 41 Mpix kennon suorituskyvyn arvioimiseksi.
  - Suoraan edestä otettu kuva sanomalehdestä jossa on riittävän pienikokoista tekstiä, eri etäisyyksiltä lehdestä joka on teipattu seinälle, ilman salamaa. Parhaiten vertailu esim tulevien testien kanssa onnistuu, jos käytätte kunnollista kamerajalustaa, jossa puhelin on tukevasti kiinni, vitkalaukaisua (jotta suljjinnappulan painamisesta aiheutuva kameran värähtely ehtii vaimentua), ja jos käytätte piirtokyvyn ilmaisevaa testitaulua (mm kameralehtien testiraporteista selviää mitä testauksella tarkoitetaan).
  - Oli aihe mikä tahansa, älkää antako tekniikan tai testausolosuhteiden pettää. Testeissä ja "testeissä" näkee aivan liiaksi käsivaralta otettuja mitäänsanomattomia kuvia. Toki niitä "todellisissa olosuhteissa" otettuja kuvia tarvitaan, mutta tarvittaisiin myös kuvia jotka paljastavat kameran vahvuudet ja heikkoudet. Tulosten vertailu tulevia tehtäviä varten vaatii, että kuvauskohteissa kuvaan saadaan samankokoinen alue (ei pikseleinä vaan kohteen, esim testitaulun, tai sanomalehden aukeaman koko senttimetreinä).
  - Eikä sitten testiraporttiin mitään postimerkin tai pelikortin kokoisia ja kuvakehykseen väkisin survottuja kuvia, vaan ne alkuperäiset täyden (n 36 Mpix) ja pienennetyn (5 Mpix?) kuvat. Koska tarkin kuva ei mahdu nettisivulle, testiraportissa riittää siitä 5 Mpix-kuvasta ja 36 Mpix kuvasta vaikkapa 1024 x 768 kokoon rajattu kuva, kunhan niiden vieressä on linkit alkuperäisiin kuviin, joissa siis on kaikki pikselit.
  - Tällaisten "tieteellisen tarkasti" tehtävien suorituskyky-testien lisäksi tarvitaan käsivaralta otettuja kuvi ihan tavallisista aiheista. Sellaisilla kuvilla saadaan selville varmaan parhaiten käyttöliintäominaisuudet ym seikat, jotka merkitsevät nekin paljon.
   
 15. Siggy

  Siggy Sähköpäätoimittaja Ylläpitäjä

  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  18
  Tarkoituksena oli kysyä nimenomaan noita todellisissa olosuhteissa otettujen kuvien haasteista. Omat testikuvamme tullaan ottamaan myös puhelimella, mutta tämä ketju koskee nimenomaan kuvia jollaisia te haluaisitte ottaa. Näitä ei ole tarkoitettu vertailtaviksi tieteellisesti, vaan ainoastana esittämään kuinka Lumia 1020 suoriutuu kuluttajien haasteista.
   
 16. Siggy

  Siggy Sähköpäätoimittaja Ylläpitäjä

  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  18
  Aloitetaanpa ensi alkuun muutamalla kuvalla. Tulen pikkuhiljaa lisäämään lisää kuvia kunhan pääsen tilanteisiin jollaisissa niitä saa otettua.

  Mutta tähti- ja kuuaiheisia pyyntöjä on tullut useita (kuten myös muusta hämäräkuvauksesta), joten tässä muutama kuva täyden kuun aikaan ilta/yöhämärässä. Tähtiä ei valitettavasti näy kun kaupungin valoissa ollaan ja pilviäkin on taivaalla, mutta kokeilemme tähdetkin saada vielä kuvaan. Nämä kuvat on otettu käsivaralla.

  EDIT: Lisätty originaalit, eka, toka, kolmas.

  nokia_lumia_1020_haastekuva_7. nokia_lumia_1020_haastekuva_8. nokia_lumia_1020_haastekuva_6.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2013
  _eemeli- kiitti tästä.
 17. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Wau! Aivan loistava kuvanlaatu. Tuo on jotakin häikäisevää! :)
   
 18. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  FullHD-videota eri kuvausolosuhteissa ja uploadatkaa muokkaamattomana ja pakkaamattomana tiedosto meille ladattavaksi. Haluaisin nähdä videon kuvanlaadun ilman Youtuben pakkausta. Päivällä auringonpaisteessa, hämärässä, sateella, illalla ja sisätiloissa. Mielellään myös liikkuvia kohteita ja kameran liikuttelua. Kameran liikuttelulla en tarkoita mitään holtitonta hosumista, vaan ihan vain että pannaa ympäristöä ja vaikka kävelee sen kanssa kuitenkin yrittäen pitää sen vakaana - ei kuvanvakaimen ole tarkoitus tehdä ihmeitä, vaan auttaa pitämään kättä vakaana. Silleen, että näkee, onko videosta mahdollista saada sulavaa ja kohtuu tärinätöntä, kun kameran yrittää pitää vakaana vapaalla kädellä. Lisäksi myös zoomia sopisi käyttää - ilmeisesti ainakin hämärässä zoomaaminen heikentää kuvanlaatua huomattavasti.

  Jos saatte myös iPhone 5s:n sinne testattavaksi, tai teillä on joku iPhone käytettävissä, olisi kiva nähdä split-screen vertailuvideo. Sama koskee muita alan suurimpia nimiä, kuten SGS4, LG G2, HTC One, jne. Ja miksei myös Lumia 920. Jos teillä ei ole saatavilla puhelimia ylenmäärin, vertailkaa edes joihinkin, mitä teiltä sattuu taskusta löytymään.

  Jos teillä on vain suinkin tilaisuus käydä jossain konsertissa, joka olisi sisätiloissa (pimeä, vilkkuvia valoja ja kovaäänistä musiikkia), niin sen näkisin mielelläni. Olen oikeasti pettynyt, kuinka vähän 808:llakaan tälläisiä kuvattiin. Haluaisin nähdä, kuinka hyvin kamera reagoi nopeasti vaihtuviin valoihin (ettei video ole aivan puuroa ja ettei valotus hypi holtittomasti) ja haluaisin kuulla, kuinka hyvältä nämä mikrofonit oikeasti kuulostavat kunnon konsertissa. Jos itsenne konserttiin saatte, niin myös still-kuvat samoista olosuhteista ovat erittäin tervetulleita.

  Mitä valokuviin tulee: Tahdon nähdä täysiresoluutioisia pakkaamattomia kuvia. Edellä lähetetyt olivat häpeälliset 0,9MP ja varsin väkevän jpeg-pakkauksen jälki näkyi rajuna, eikä niistä oikein saanut mitään kuvaa edes siitä, kuinka hyvälaatuisia ylinäytteistetyt 5MP kuvat ovat.

  Haluaisin nähdä kuvan jostain nopeasti liikkuvasta kohteesta heikossa valaistuksessa salaman kanssa ja ilman. Esimerkiksi hyppäävästä koirasta. En tarkoita mitään keskiyön kuvaa, mutta sellainen, ettei ole mikään aurinkoisin päivä ja ilta alkaa ehkä jo hiukan hämärtymään. Taino, miksei ihan pimeässäkin, pääsisi näkemään myös salaman tehon ihan yön pimeydessä:)

  Lisäksi haluaisin nähdä kuvia olosuhteista, joissa dynamic range näkyy hyvin. Äskeisessä kuvassa näki jo, että kuu oli pahasti puhki palanut (joka tosin oli ihan odotettavaakin), mutta muitakin tilanteita olisi kiva nähdä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2013
  _eemeli- kiitti tästä.
 19. Siggy

  Siggy Sähköpäätoimittaja Ylläpitäjä

  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  18
  Seuraavaksi muutama kuva ruoasta/ravintolasta eri hämäryysasteissa. Tällä kertaa myös originaalit tarjolla: jälkkäri, kyltti ja pihvi.

  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG].
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2013
 20. Siggy

  Siggy Sähköpäätoimittaja Ylläpitäjä

  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  18
  _eemeli-, WWTV ja dRD kiittävät tästä.

Jaa tämä sivu