1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietojen ja sovellusten siirto Androidista toiseen?

Viestiketju Android -osiossa. Ketjun avasi deegeex 02.05.2014.

 1. deegeex

  deegeex Newbie

  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  En ole koskaan tehnyt tuota temppua ja nyt pitäisi siirtää tuttavalle Sonyn Android-puhelimesta kaikki tiedot, sovellukset ja jossain määrin myös asetukset Samsungin Android-luuriin. Miten tuo onnistuisi järkevimmin?
   
 2. JoniS

  JoniS Active member

  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  titanium backup nimisellä softalla onnistuu kyllä tuo tietojen varmuuskopiointi ja sitten käsipelillä siirtää toiseen luurin "varmuuskopiot", missä taas sitten samalla softalla "palauttaa" ne. asetuksia tuskin saa tai vaikka saisi siirrettyä niin ei kannata kun noissa on eroa aikasta lailla.

  maksullisessa versiossa titanium backupissa taitaa olla pilvipalvelu mukana niin saisi varmuuskopiot sitä kautta ettei tarvitse sotkea niiden tiedostojen kanssa luurista toiseen.
   
 3. PatrikSelin

  PatrikSelin Regular member

  Viestejä:
  216
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  28
  Ymmärtääkseni laitteen asetukset menee pilveen. Toki jos peli ei tue pilvitallennusta - itse en pelaa muita pelejä - jolloin täytyy käyttää varmuuskopiosoftaa. Titanium Backup on toki monipuolinen, mutta todella ruma. Helium on hieman parempi.
   
 4. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Ainakin yhteystiedot, kalenterimerkinnät menevät Googlen pilveen.
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Tein hiljattain täsmälleeen kysyjän kuvaaman siirtoprosessin, käytössä muistaakseni "lähtölaitteessa" Android 4.0.x ja vastaanottavassa Android 4.2.x tms.

  Vanhassa laitteessa oli Asetukset > Varmuuskopioi ja palauta -kohdasta ruksittuna päälle "Varmuuskopioi omat tiedot" ja "Automaattinen palautus".

  Uuden puhelimen kun rekisteröi samalle Google-tunnukselle kuin vanha oli ja tarkisti, että nuo olivat ruksittuna sielläkin, alkoi uusi puhelin automaattisesti asennella vanhassa puhelimessa olleita appseja, siirsi kalenterimerkinnät ja siirsi osan kontakteista.

  Se, mitä piti "käsin" siirtää jälkikäteen sisälsi:
  • osa yhteystiedoista -- lähinnä ne yhteystiedot, jotka oli tuotu tätä aiemmasta puhelimesta esim. SIM-kortilta ja eivät olleet kytkettyinä Google-tiliin. Nämä siirrettiin Bluetoothilla jälkikäteen yhtenä möykkynä.
  • tekstiviestit. Näiden siirtoon käytettiin SMS Backup -appsia, joka ajettiin vanhassa puhelimessa, talletettiin microSD-kortille tuon luoma XML-tiedosto, siirrettiin microSD uuteen puhelimeen, ajettiin sama appsi siellä ja tuotiin sieltä tuon XML-tiedoston kautta tekstarit uuteen puhelimeen.
  • kuvat ja videot. Nämä siirrettiin ihan vain microSD-kortin mukana, tarkistettiin vain ettei puhelimen omassa tallennustilassa ollut kuvia tai videota -- jos oli, siirrettiin nekin SD-lätkälle ennen luurin vaihtoa.
  Tuollainen puolentoista tunnin homma taisi kaikkineen olla, mukana siirtyi jopa osa sovellusten asetuksista, mutteivät ihan kaikki asetukset. Pelien tilanteita ja achievementtejä jäi bittiavaruuteen siirrossa myös.
   
  deegeex kiitti tästä.

Jaa tämä sivu