1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tilanneseuranta: Mihin Nokia on menossa?

Viestiketju Windows Phone -osiossa. Ketjun avasi teppoI 17.06.2013.

?

Windows Phoneen siirtyminen oli...

 1. ...oikea valinta

  28 ääntä
  66.7%
 2. ...väärä valinta

  14 ääntä
  33.3%
 1. Fantasos

  Fantasos Member

  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  13
  Tuo oli kokoelma useammasta lähteestä, MeeGon Tarina oli runkona. Wikipedia em. tuotteista täydentää vähän kuvaa, voin etsiä muutkin lähteet jos toiveita on.

  EDIT: Lähteet lisätty alkuperäiseen.
   
  AhKeefas kiitti tästä.
 2. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Voisit kyllä laittaa lähteet, jos joku muu on kiinnostunut aiheesta.
   
 3. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38

  Maailman fiksuin kirjoitus. Kiitos tästä. :)

  Itse en ainakaan kaikkea noista tiennyt.
   
 4. AhKeefas

  AhKeefas Member

  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  16
  Pisteet:
  18

  on
   
 5. TaioJ

  TaioJ Member

  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Osan tästä olen jo lueskellut netistä. Meillä oli vaimon kanssa Nokian N70 puhelimet kun ensimmäinen iPhone julkaistiin. Ajattelin että eihän iPhonesta ole mihinkään. N70:ssä toimi videopuhelut 3g verkon yli, sai ladattua kartat ja navigoimaan yms. 2010 olin ostamassa uutta puhelinta ja vasta silloin todellinen kiinnostukseni mobiilialaa kohtaan nousi. Experin myyjä olisi halunnut väkisin myydä Samsung galaxy S:n noin 550€ hintaan koska se oli markkinoiden paras. Päätöksiä olisi pitänyt tehdä ehkä aiemmin. Nokialla oli kaikki valtit käsissään, joiden avulla kuitenkin kilpailijat rynni ohi. Toivotttavasti myyntihuhut olisivat vain huhuja ja nousu alkaisi. 11.7.2013 nähdään ehkä esimakua mihin suuntaan laiva lähtee.
   
 6. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
 7. jokojo

  jokojo Member

  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Olen ollut uskollinen Nokian käyttäjä melkein siitä saakka, kun kännyköitä alkoi saada. Ainoastaan 450 MHz verkossa en ole ollut. Nokian kehitys noudattaa aika tarkkaan normaalia elinkaarimallia. Nousu, huippu ja lasku. Tuotteilla se pitää vielä tarkemmin paikkansa. Mutta se pätee toimialallakin. (vrt. paperi) Omistan nyt L920:n enkä osaa toivoa paljoa enempää. Minusta puhelin on puhelin ja kaikki muu on extraa. Office puhelimessa on yleellisyyttä. Puhelin ei korvaa kuitenkaan PC:tä. Kameratekniikassa olisi vielä kehittämistä. 920:n kamera on erinomainen, mutta sähköinen zoom ei ole hyvä. Kamerat on keksitty kuvaamista varten, puhelimen kamera on näppäilyä varten. Videokuvauksessa häiritsee automaattinen valotus. Se ei ole hyvä.

  Mitä sitten tulevaisuudessa ? Tampereella tehdään töitä yhä paremman kameran luomiseksi. MS Phone kauppa on riittävän laaja. Appsejen määrä ei kuvaa kaupan hyvyyttä. Google Playssa on eräiden tietojen mukaan 40 % saastuneita appseja. Windows Phone on virusvapaa, koska kaupan appseissa ei ole viruksia ja selaimen suojaa HTML 5 kieli. Silti olen hankkinut kaupasta Mobile Securityn ihan varmuuden vuoksi. MS-maailmassa olen tottunut suojaamaan laitteet. Ihmettelen, miksi Nokia ei ole mainostanut enempää Windows Phonen puhtautta. Sehän on myyntivaltti, jos mikä.

  Nokia ei kaadu. Ainoa uhka on myynti jollekin suuremmalle, jolla on eri OS. Silloin WP:n tarina on loppu ja siitä tulee toinen Jolla. Uskoa WP:n paremmuuteen pitää luoda enemmän. Pelkkä kestävämpi näytön lasi on jo syy hankkia puhelin.
   
 8. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Pakko takertua, se että 40 prosenttia play kaupan sovelluksista olisi saastuneita on paska puhetta. Ei niissä 40 prosentissa viiruksia ole...
   
 9. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Mitä veikkaatte kuka tulisi Nokian johtoon, jos Elop päättäisi lähteä mikkisoftan johtoon? Ja mitenkä Nokian strategia muuttuisi?
   
 10. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Pahoin pelkään, että jos Elop lähtisi MS:lle, niin MS ostaisi heti Nokian.
   
 11. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Sama pelko takaraivossa on täälläkin. En tiä ostaisiko NSN:ää ja peruspuhelimia, mutta älyluurit ja kartat kyllä varmaan kelpaa Mikkisoftalle. Toivotaan että Elopilla on munaa sanoa ei, ja jäädä Nokiaan viälä hetkeksi aikaa.

  Ja jos Elop lähtisi niin, kuka tulisi hänen tilalle Nokian johtoon.
   
 12. R3DgRu

  R3DgRu Regular member

  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  No nyt se MS otti ja osti Nokian...
   
 13. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108

  Saa nähdä vaihtuuko Nokian logo jossakinvaiheessa "Microsoft" nimeksi. Jos näin niin voidaan saada "Microsoft Lumia" malleja.
   
 14. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Damnit Nokia! Toivottavasti strategia ei muutu ja suomalaisille insinööreille ei anneta kenkää. Osaa MS:kin ihan hyvää hardwarea tehdä, ei siinä mitään.
   
 15. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143

  Näinhän tässä näyttää käyvän, tosin kartta- ja navigointipuoli jäi Nokialle ja peruspuhelinten kohtalo on enemmän kuin epäselvä (toki ne MS:lle menevät, mutta tapetaanko ne sitten samantien vai mitä niille tapahtuu, on se iso kysymys). Noh, Noksulla on ollut vaikka ja mitä tuoteportfoliossa tässä 150 vuoden mittaan, josko sieltä taas jotain jännää löytyisi.
   
 16. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Eli Elop oli troijalainen?
   
 17. nokiaworld

  nokiaworld Regular member

  Viestejä:
  145
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  nokia saa alkaa käyttämään nokia nimeä vasta 2016. eli puhelimia silloin ehkä mutta vilkaiskaa osakkeeseen. sitä on jo vaihdettu jo yli miljardilla
   
 18. Siggy

  Siggy Sähköpäätoimittaja Ylläpitäjä

  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  18
  Kyllä tämä nyt siltä vaikuttaa, että peruspuhelinten kohtalo on melko synkkä. Tosin en tiedä miten kauan tuon alasajo tapahtuu. En tiedä sopiiko se oikein Microsoftin portfolioon kuitenkaan.

  Elop jatkaa kunnes Ballmer siirtyy syrjään Microsoftilta. Se paikka täyttyy melko varmasti Elopilla.

  Harmihan tämä on, ei muuta voi sanoa. Puhelimia Nokialta tulee vielä todennäköisesti ainakin puhletti Lumia 1520:n muodossa, mutta sitten siirrytäänkin jo pian Microsoftin alle.
   
 19. jani1987

  jani1987 Member

  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En ole itse mikään nokia fani ollut vuosiin, mutta onhan toi todella harmi että näin kävi( vaikka odotinkin tota jo aiemmin) R.I.P Nokia

  Saa nähdä miten käy suomalaisten työntekiöiden...
   
 20. SpyroMan

  SpyroMan Member

  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  13
  Eli yhtäkkiä WP:lle tuleekin tuki 4K resoluutiolle, 16 ytimelle jne. Kuka Microsoftin puhelinta oikeasti ostaa vaikka tuleekin olemaan Nokian nimellä?
   
  mrl586 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu