1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vakuuttiko iPhone 5s?

Viestiketju Apple -osiossa. Ketjun avasi dRD 11.09.2013.

 1. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  188
  Pisteet:
  143
  Nyt on Apple-hartaus pidetty ja speksit aikalailla tiedossa, tuleekin tärkein kysymys: vakuuttiko 5s päivitystarpeesta? Näkisin, että 4S:n tai sitä vanhempien iPhonejen käyttäjille tuli "tarpeeksi uutta", mutta miten iPhone 5:n käyttäjät, riittääkö 64-bittisyys, sormenjälkilukija, tupla-LED ja muut tilpehöörit päivityksen syyksi?
   
 2. Zimzin

  Zimzin Member

  Viestejä:
  60
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itse oon aina päivittäny laitteen tähän "päivitettyyn" malliin. Ensin oli 3gs, josta vaihto 4s:ään. Tämä vaihto tuntui aika isolta ja muutoksia oli tapahtunut paljon. Nyt kun saman aikajänteen muutokset on käyty läpi ja voisi taas uutta puhelinta katsella, on muutosten määrä aika vähäinen. Listailen tähän hieman mitä itsellä muuttuisi kahden vuoden odotuksen jälkeen. + taikka - riippuen onko hyvää vai huonoa. Kaikki tiedot ovat suoraan Applen omilta sivuilta:
  Koko - Pidempi ja ohuempi. Olen jonkun verran kaverien puhelimia hipelöinyt eikä juuri erilaiselta tunnu. Vajaan 30g kevennys ei taskussa paljoa kevennä. Isompi näyttö on ihan kiva. +
  Yhteydet - LTE-tuki. En sitten tiedä muuttaako maailmaa. 3g on riittänyt oman toiminnan tukemiseen ihan hyvin ja wlan-verkkoja on käytettävissä varsin usein. Wifi-tekniikka 4s:ssä tukee vain 2,4Ghz, mitä se tarkoittaa? +/-
  Kamera - Kameraa on paranneltu. Tämän hetkinen kamera on riittänyt kaikkiin tarpeisiin joten päivitykset ovat tietty edistystä kännykkäkameroiden maailmassa mutta eivät vaikuta ostopäätökseeni juuri mitenkään. Videokameran sisäänrakennettu hidastustoiminto on itselleni hyvä ominaisuus koska käytän puhelinta valmentaessa ja voin hidastaa suorituksia ja antaa palautetta hidastetusta kuvasta. +
  Akku - Akunkestoa on parannettu ja iOS 7 on kuulemma myös pihimpi virrankulutuksen suhteen. ++
  Uusi lightning kaapeli - Tulee mukana enkä omista muita Applen tuotteita joten ei haittaa +/-
  Kuulokeliitännän siirto puhelimen alaosaan - Vaikuttaa pikkujutulta, mutta ite tykkään paljon. +++
  Toimistoaplikaatiot - Aiemmin maksulliset apit ilmaisia. Tarkastelen paljon erilaisia tiedostoja ja jos uudessa iPhonessa tämä tarkastelu on helpompaa niin loistavaa. ++
  Rauta - Puhelimien kehitys tietysti tekee niistä tehokkaampia. En kuitenkaan ole ikinä nähnyt tarpeelliseksi, että puhelimeni tarvitsisi enemmän potkua. M7-siru kiinnostaa, koska itse käytän health-, ja fitness-appeja. 64bit järjestelmä on askel eteenpäin mobiilimaailmassa. Apple ei yleensä julkista tekniikkaa joka on kokeiluasteella joten epäilen tämän päivityksen aiheuttavan mitään ongelmia.
  Sormenjälkitunnistin - "Ihan kiva". Ei toi maailmoja avaa mutta erottaa muista laitteista ja onhan se kiva ominaisuus. +
  Väri - Kullan/Shampanjan värinen iPhone on omasta mielestä tosi nätti. +

  Mitä jäi tulematta - Eli mitä olisin halunnut, mitä muut ovat tuoneet.
  NFC-tuki -
  Langaton lataus - -
  Innovaatiot
  - Apple ei enää luo uutta vaan päivittää puhelimiaan muita seuraillen. -
  Muuta?
  - Mitä muuta muilla valmistajilla on johon Apple ei ole vielä pystynyt vastaamaan. Noi kaks isoa päivitystä harmittaa, mutta muuten paketti on sellainen, että jos puhelinta vaihdan, ei Apple ole huono vaihtoehto.
   
 3. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Sormenjälkitunnistin on hieno juttu ja tuo 64 bittisyys on saavutus Applen insinööreiltä, niitä en kiellä.

  Tuosta julkistuksesta jäi kuitenkin jotakin mielestäni puuttumaan. Ei säväyttänyt liiemmin. Oikein missään ei olla kilpailijoita edellä.

  Kun vertaa muihin kilpaileviin malleihin on esim Lumia lippulaivoissa edistyksellistä kamera- ja näyttöteknologiaa, Samsungilla on erilaisia eletoimintoja ja Sonylläkin on huippulaitteissa vedenkestävyys.

  Joku tällainen oma juttu jäi mielestäni Applelta puuttumaan.
   
 4. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Mitä edistyksellistä Lumia-lippulaivojen näyttöteknologiassa on?
   
 5. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
 6. atcx

  atcx Newbie

  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  3
  Omasta mielestä pettymys, ei vakuuta.

  Sormenjälki tunnistus puhelimessa aika huono juttu. Ts. helpompi ottaa puhelin haltuun ulkopuolisen toimesta, kuin salasana suojatulla luurilla. Puhelimessa, kun sattuu yleensä olemaan käyttäjän sormenjälkiä aika lailla ja todennäköisesti löytyy jokainen sormi edustettuna. Saksalaiset testasi homman liimapaperi mentelmällä ja hups eipä kestänyt kauaa ja tämä sojaus oli murrettu. Tietorurvallissuuden kannalta lähinnä haitake.
  Ja voi olla, että köyhissä maissa ennen varastettiin pelkkä puhelin, nyt myös sormet.
  64 bittisyydestä ei kovinkaan paljoa ole iloa toistaiseksi. Ehkä tulevaisuudessa kun puhelimet lähettävät kuvan isolle ruudulle ja luuria voi käyttää pääte laitteena. Tosin silloin on jo ehkä siirrytty 128 bittisiin tms.
  Uusi kraafinen look.....hmmm tulee mieleen 80" luvun räpellykset ja tuntuu hiukan vanhan aikaisen näköiseltä 2000 luvulla.

  Tupla led on hyvä, mutta voisi jotenkin yrittää parantaa hämärä kuvaus ominaisuuksia. Itse en ainakaan edes järkkärillä kuvatessa halua käyttää salamaa ellei ihan pakko. Salama tuppaa yleensä pilaaman kuvan fiiliksen.
  Ei isompaa näyttöä, jos tykkää lukea pikku ruudulta niin mikä ettei. Apple missä innovaatiot?
  Ehkäpä Steve Jobs on todellakin kuollut ja se näkyy.

  Jotenkin tuntuu, että kaikkien muiden leirien lippulaivat pystyvät tarjoamaan enemmän kuin uusi iphone.
  Tietysti pitää ottaa i lasit pois silmiltä, että sen voi nähdä.
  Ainakaan näillä spekseillä oma valinta on jokin muu.
   
  _eemeli- kiitti tästä.
 7. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  Sormenjälkitunnistuksesta on noussut aika kohu, ihme ettei kukaan melskaa Androidin "pyyhkäisykuviolukituksesta", jonka voi aika suoraan lukea tahmaiselta näytöltä valoa vasten, tai vilkaista toisen olan yli noin 10 kertaa helpommin, kuin pin-koodin. Eikös ne sakemannit muuten käyttäneet jotain kalvolle tulostetusta sormenjäljestä muotittamalla tehtyä kumijäljennöstä tuohon murtoon, vai pystyykö tuon muka ohittamaan kontaktimuovilla nostetulla sormenjäljellä?

  Tuskin tulee vieläkään ensimmäistä iPhonea hankittua, mutta kyllä Apple ihan vakuuttavan paketin on taas laittanut kasaan. Odottelen ainakin mielenkiinnolla kunnon kameravertailua tämän, G2:den ja 1020 Lumian kesken.
   
 8. R3DgRu

  R3DgRu Regular member

  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  Mitäs sitä spekuloimaan kun tuokin myy aivan älyttömästi koska on Apple. Sekös jos mikä ottaa pattiin. Porukka ei osta sitä mikä on parasta vaan sitä mitä "muillakin on".
   
 9. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  Hehhe, tai sitten porukka määrittelee "parhaan" omalla tavallaan ;)
   
 10. nokiaworld

  nokiaworld Regular member

  Viestejä:
  145
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  totta parhaan voi määritellä ihminen monella tavalla. Mutta itseni mielestä sormenjälkitunnistin on ihan jees ja kun se toimii nopeasti todella hyvä. Mutta kyllä se tunnistin voi lisätä rikollisuttaa esim kehitysmaissa ja ristiriitoja
   
 11. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Itseä ei vakuuttanut. Samppanjan väri kyllä on ihan siisti. Ne kaverit, jotka ovat ompun tuotteita käyttäneet eivät ole myöskään vaihtamassa luurejaan tähän uuteen. Kyllähän tämä taatusti myy täälläkin, mutta seuraavan iphonen tulee uudistua enemmän tai jopa ompun luurimyynti voi kääntyä laskuun.
   
 12. nokiaworld

  nokiaworld Regular member

  Viestejä:
  145
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  se onjo kääntynyt mitä omppu nyt on vähentänyt 5c ja 5s toimituksia
   
 13. delic

  delic Regular member

  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Itseasiassa iPhone 5S toimituksia on lisätty 75% eli kysyntä on huimaa, mikä nyt onkin ihan odotettua sen verran loisto luuri kyseessä.
   
 14. nokiaworld

  nokiaworld Regular member

  Viestejä:
  145
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  5s toimituksista en paljoa tiedä, mutta 5c kysyntä on yhtiön odotuksii nähden hitusen heikkoa.
   

Jaa tämä sivu