>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmä tulossa Xperia-puhelimiin – Kiinalaisilta iso satsaus alustaan

3
Manu Pitkänen

Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmä tulossa Xperia-puhelimiin – Kiinalaisilta iso satsaus alustaan
Suomalainen teknologiayritys Jolla kertoi tänään ottavansa osaa Sony Mobilen Open Devices Program -hankkeeseen, minkä myötä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän voi asentaa valikoituihin Xperia-älypuhelimiin.

Ensimmäisenä Sailfish OS tulee viime vuoden keväänä julkaistulle Xperia X:lle. Jollan tavoitteena on saada ohjelmisto julkaisukuntoon toisen vuosineljänneksen aikana eli käytännössä kesään mennessä. Hankkeen ansiosta Jollan ei tarvitse itse pähkäillä laitesuunnittelun kanssa, mutta markkinoilta löytyy kuitenkin sitä tukevia puhelimia. Lehdistötiedotteen perusteella Sailfish OS:n laitetukea aiotaan laajentaa myöhemmin muihinkin Xperia-puhelimiin.

Jolla kertoi samalla myös lisensoivansa Sailfish-käyttöjärjestelmän kiinalaiselle konsortiolle, joka aikoo panostaa tulevina vuosina Sailfish-ekosysteemin kehittämiseen yhteensä 250 miljoonaa dollaria. Tavoitteena on luoda paikallinen käyttöjärjestelmä Kiinan markkinoille. Konsortion tavoitteena on laajentaa Sailfishin käyttöä älypuhelimista muun muassa autoihin, älytelevisioihin ja IoT-ratkaisuihin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Salorni
Salorni

1

Hyvä jos saa Sonyn puhelimiin!! Heidän käyttöliittymänsä on kyllä ollut sellainen suppea bloatware-kori että Samsungin kanssa kilpailee lahjakkaasti.
Huawei on työpuhelimena eikä siinä ole kuin 1/4 Sonyn esiasennettujen ohjelmien määrästä.
Muutenkin olen jo tottunut tuohon Sonyn Romppujen kanssa kikkailuun että tämä on vain mukava lisä kun tulee taas uusi luuri hommattua ja mitä luultavimmin Sonylta vaikka heidän puhelimia akut kuumottavatkin melkolailla :)

Mutta ihan hyvä veto Jollalta, tsemppiä ja toivottavasti saavat pitää osuutensa mahdollisimman pitkään, ettei käy niin kuin Windows - Nokia kaupan.

Vastaa
pentsu
pentsu

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:

Tätä on odotettu. Kun tulisi vielä helposti Suomeen saataville.

Ja toivotaan samalla Jollalle menestystä ja että suomalainen työ lähtisi taas nousuun.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.