Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onko tässä seuraava iPhone?

38
Matti Vähäkainu

Onko tässä seuraava iPhone?
Vuotaneiden kuvien, salaisten lähteiden ja tuhansien käyttäjäkommenttien ristitulessa ollut uusi iPhone 4G -- tai iPhone HD -- on Engadgetin mukaan nyt vasemmalla ja alla näkyvissä kuvissa. Alunperin kuvia väitettiin japanilaiseksi kopioksi, mutta tutkivaa journalismia harrastanut Engadget on nyt lähes varma, että kyseessä on aito kapistus -- joskin prototyyppivaiheessa oleva sellainen.

Engadgetin julkaisemien kuvien lähde kertoo, että puhelin löytyi sanjoselaisen baarin lattialta lojumasta tavallisen iPhone 3G:n kotelossa. Taustatarina kuulostaa niin oudolta, että joko sen täytyy olla totta tai huonoin juoni vuotaneiden laitetietojen historiassa.
Puhelimen ulkonäkö tai väitetyt speksitkään eivät vakuuta. Ulkonäöltään laite poikkeaa radikaalisti aiemmista iPhone-malleista ja 80 gigatavun Flash-muisti kuulostaa oudolta aiemmin arvellun 64 gigatavun rinnalla.

Engadget kuitenkin sivuuttaa nämä seikat, sillä heidän mukaan puhelin näkyy aiemmin julkaistun, Applen testilabrasta otetun kuvan oikeassa ylänurkassa (alla), jonka on ottanut erityisesti puhelinvuodoissa mainetta niittänyt Mr. Blurrycam. Sivusto uskoo erittäin vahvasti, että testilabran kuva on aitoa tavaraa.Väheksymättä Engadgetin ennusmerkkejä, kannattaa kuvat ottaa siis erittäin suurella varauksella. Engadgetin päätoimittaja Joshua Topolsky on kuitenkin laittanut päänsä pantiksi kuvien aitoudelle. Mitä mieltä arvoisat Puhelinvertailu.comin lukijat ovat?

Kommentit (38)

Aloc
Aloc

2

Ei olla toimituksessa nyt ihan ajantasalla kun tänään vasta julkastaan artikkeli puhelimesta joka jo aamulla ilmoitettiin feikiksi. Rumahan tuo on muotoilultaan. Ei Apple moista julkaisisi.

Vastaa
eipä (vahvistamaton)

4

@2
Ainakin Engadgetin jorinoissa epäilyt tuon aitoudesta ovat vain vahvistuneet.

Vastaa
delic
delic

5

@2 ei taida nyt aloc olla ihan ajantasalla ja liekkö lukenut koko uutistakaan? Tai sitten vaan ei iha ymmärtäny mitä siinä luki

Vastaa
sillattiiis (vahvistamaton)

6

Jeps. Eivät ensimmäiset tainneet vaivautua lukemaan koko artikkelia.

Koska puhelin on "ruma" ja "halpamaisen näköinen", että varmaan edes mieti sen ostamista. Nooh eiköhän se ole taas kaikista kaunein kuun Steve sitä hivelee keynotessa. Häilyväistä tämä nykyäajan nuoriso.

Sanoisin myös, että jos tuo on todellakin aito niin kovin isoja muutoksia siihen ei varmasti enää tässä vaiheessa tule.

Vastaa
delic
delic

7

ja täällä uutinen tosiaan on ajan tasalla toisin ku digitodayssa joka julkaisi tänään uutisen, että tämä on japanilainen feikki :D

Vastaa
Phiideer
Phiideer

10

Täytyypä nyt tässä ihmetellä, että kuka se oikein onkaan ajantasalla. Digitoday sanoo, että kyseessä ei ole tuleva iPhone, mutta linkittävät sitten Engadgetin (oikaisu-)uutiseen, joka väittää päinvastaista...joko Engadget on muuttanut uutisensa tai sitten Digitoday:n toimittaja ei ole lukenut uutista loppuun.

Siggy on ihan ajantasalla tässä...ja otsikointikin on mielestäni aivan oikein tässä vaiheessa.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

11

Mielenkiintoista jos tämä on oikeasti loppuvaiheen proto. Hieman on menty iPadin suuntaan, mutta kuitenkin päälle voitaisiin lätkäistä ihan yhtä hyvin monen muun firman logo.

Vastaa
capuzino
capuzino

12

Aika radikaali ulkonäön muutos, jos verrataan iPhonea ja iPhone 3G S keskenään. Ei sentään Applen, joka on pitänyt laitteiden muotoilun samanlaisena monissa laitteissaan useamman mallisarjan ajan luulisi tekevän noinkaan isoa muutosta. (ken ymmärtänee sitten mitä tarkoittanen)

Vastaa
peppersteak (vahvistamaton)

14

@6 ollaan sitä nyt viisaita, ja kyllä mielipiteitä saa olla vaikka tekstin ois lukenu tai ei.

Vastaa
sidni
sidni

16

Vai olisikohan apple lähtenyt myös puhelinpuolla tuohon yhtenäisen alumiinikuoren maailmaan? :o
Samanlaiselta lootalta tuo ulkosesti näyttää kuin mitä macbookit.

Vastaa
Stonik
Stonik

17

@13

Kuulostaa tuo 80 hieman erikoiselta kieltämättä, mutta toisaalta se on 64 + 16, eli periaatteessa ihan mahdollinen yhdistelmä.

Itse olen jollain tavalla taipuvainen uskomaan, että tuo jopa olisi tuleva iPhone. Tavallaan jotenkin hieman ammattimaisempaa ja vakavampaa tyyliä verrattuna edellisiin, eli tästähän tulee siis iPhone Pro. Unohtakaa ne 4G:t ja HD:t. ;)

Vastaa
Stonik
Stonik

19

Gizin kommenteissa on viestiä, että Apple on vuotanut tuon tahallaan, ja tietenkin Gizmodolle kiitokseksi iPad-hehkutuksesta. Tällä saataisiin huomioita pois mm. Droid Incrediblestä, joka on saanut erittäin hyvät arvostelut esimerkiksi Engadgetissa. En välttämättä pitäisi tätä ollenkaan mahdottomana ajatuksena.

Vastaa
sillattiis (vahvistamaton)

20

@14
Mitä kohtaa kommentistani et ymmärtänyt? "Kyllä mielipiteitä saa olla". Ei tähän voi sanoa kuin, että ihanan teiniä. Tottakai saa olla kunhan ne on edes jotenkin perusteltuja ja OMIA. Se ottaa päähän, että on luettu ekat kolme kommenttia jostain toiselta foorumilta ja sitten tullaan tänne toistamaan niitä samoja. Sitten kun selviääkin, että kuvat onkin luultavasti erittäin lähellä tulevaa iPhonea niin se onkin yhtäkkiä siistein ja kaunein maailmassa. Mitä vittiä?

Itse puhelinhan on ihan kohtuu siisti ja lähellä iPadin muotoilua. Miksi se ei siis voisi olla Applen? Ei normaali iPhonekaan ole muotoilultaan mikään älyttömän hieno, ainakaan jos verrataan lähiaikoina lanseerattuihin puhelimiin. Ihan hienohan se on, mutta melko bliisu.

Enivei. Todella tärkeä julkaisu Applelta. Kilpailijat kirivät kovaa ja jotain oikeasti uutta pitäis tällä kertaa tarjota. Tilanne on aivan eri kuin vielä vuosi sitten.

@17
Veikkauksellasi voi hyvin olla pohjaa. 3GS:n myynti tulee melko varmasti jatkumaan. Toki hinnasta tippuu 100$ pois. Applen pitää pikkuhiljaa ruveta hivuttautumaan ylempään keskiluokkaan jos haluaa pitää yllä yhtäkovaa kasvua. Onhan tosin ollut myös vihjailuja kahdesta eri mallista. Tämä voisi ihan hyvin tarkoittaa myös 3GS:n kasvojenkohotusta.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

21

Käsittääkseni japanilaiset eivät kauheammin kopioi, vaan pyrkivät tekemään kaiken itse. Eli olisiko kyseessä siis kiinalainen kopio?

Vastaa
linkittäjä (vahvistamaton)

22

http: // www. feelphones. com/wp-content/uploads/2008/02/nokia-n78-pictures02.jpg
http: // www. feelphones. com/wp-content/uploads/2008/02/nokia-n78-pictures01.jpg

http: // www.engadget. com/2010/04/19/garmin-nuvi-3700-series-breaks-the-gps-mold-uses-another-mold-i/ Ihan nätti

Vastaa
Grina
Grina

23

Kovasti näyttää nokialaiselta. Vanha N81:seni tuli ensimmäisenä mieleen. Videoiden perusteella varsin tyylikäs kuitenkin.

Vastaa
delic
delic

24

@22 @23

Näyttäski nokialainen tuolta ni sellasta vois ees vakavasti harkita

Kyllä nyt tässä ku on noita kuvia katsellu enemmänkin ni alkaa kyllä olee taas sellasta wow efektiä, että toi on pakko saada

Toivotaan nyt että toi tosiaan on se aito luuri, mikä on kai jo lähes varmaa vaikkakaan varma ei voi ennen kesää olla :)

Apple lisäs kaikkee tavaraa luurin sisuksii ja teki siitä vielä ilmeisestikkin vähä ohkasemman, kun nykyinen, ei huono

Vastaa
vahvistamaton (vahvistamaton)

25

Ihan samannäköinen saippualaatikko kuin moni muukin luuri markkinoilla tänä päivänä. Wow? Ei todellakaan.

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

27

iha jees, mielenkiinnol jään kyl odotteleen muita speksei, resoluutioo ja sellasta.

Vastaa
Abexi
Abexi

28

Oma mielipiteeni on että tuo näyttää KUVISSA halvemmalta kuin nykyiset iPhonet (tietysti pois lukien ensimmäinen iphone).

Vastaa
delic
delic

29

Siinähän se seuraava iphone on. Nyt se on varmaa, tai siis ainakin proto, tiedä sitten tuleeko ulkonäkö tuosta vielä muuttumaan

Vastaa
jepari (vahvistamaton)

31

Aika mielenkiintoinen valinta tuo takakansi. Nyt luultavasti molemmat puolet keräävät sormenjälkiä oikein huolella.

Kyllä tosta saadaan vielä hienot kuvat aikaiseksi studiossa ammattikuvaajien ja photoshopin kanssa. Kaikista puhelimista saadaan.

Hassua, että muotoilussa on käytetty aika paljon monen muun puhelimen muotoja, mutta varsinkin Nokian. Loppupeleissä muotoilulla ei ole tässä tapauksessa niin väliä. Iso osa iPhonen käyttäjistä säilyttää kultaansa sikarumassa silikoniläpyskässä jossa tämä uusi näyttää lähes samalta kuin vanha.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

32

Takakannen muovimainen rakenne selittyy radiolähettimien signaalin esteettymyydellä. iPadin ongelmanahan on ollut ongelmat WLANin kanssa, koska takakansi on alumiinia.

Itse uskon myös tämän olevan aidon prototyypin seuraavasta iPhonesta. Nyt saisivat vain jailbrake-miehet pistää luurin tulille ja kertoilla kovosta ja OS 4:stä lisää.

iPhonen OS:n elinkaari näyttää tosin olevan vain sen kaksi vuotta. Tuleva OS 4 ei asennu enää iPhone 2G eikä 3G:ään, ts. puhelin muuttuu mm. tietoturvattomaksi. Tässäkö yhteinen tapa kus^H^H^Hrahastaa ihmisiä ensin 2 vuoden kytkysopimuksella ja sitten pakkopäivityksellä uuteen luuriin? Toivottavasti tätä tulevaa iPhonea saa vihdoin kytkyvapaana ja muulta operaattorilta kuin Surinalta.

Vastaa
delic
delic

33

@32

"iPhonen OS:n elinkaari näyttää tosin olevan vain sen kaksi vuotta. Tuleva OS 4 ei asennu enää iPhone 2G eikä 3G:ään"

WRONG! 2g oikein, 3g:lle asentuu kyllä, mutta moniajoa siihen ei saa

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

35

@34
eiköhän tässä puhuttaa siitä amerikoiden ihmemaasta, eikä suomesta. kotikentältähään Apple suurimmat tuotot kerää.

Vastaa
MasterDAN
MasterDAN

36

Otin iPhone 3GS-puhelimen Soneralta 2 vuoden kytkyllä viime vuoden syyskuussa. Tietääkö kukaan, että onko mahdollista jotenkin vaihtaa se tuohon uuteen malliin sitten ku se tulee vai pitääkö minun todellakin maksaa sitä kaksi vuotta? Jenkeissähän tuo on jotenkin mahdollista. Ainakin ennen oli. Onko tuo mahd. Suomessa?

Vastaa
iLock (vahvistamaton)

37

@36
Rahalla saa ja hevosella pääsee. Sama juttu sitten ensi kesänä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja