Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony ei antanut Sony Ericssonin käyttää PlayStation-brändiä

6
Markus Lehtiniitty

Sony ei antanut Sony Ericssonin käyttää PlayStation-brändiä
Epävirallisten tietojen mukaan Sony ei antanut puoliksi omistamalleen Sony Ericssonille lupaa Sonyn PlayStation-pelibrändin käyttämiseen yhtiön tulevassa pelipuhelimessa. Asiasta kertoo brittiläinen Mobile Today.

Mobile Todayn mukaan Sony Ericsson suunnitteli pelipuhelinta ja pyysi Sonylta viime vuoden lopulla lupaa PlayStation-brändin käyttämiseen kyseisen puhelimen yhteydessä. Sonylta tätä ei lupaa ei kuitenkaan hellinnyt. Sonyn kielto on tietojen mukaan aiheuttanut jonkinasteisen välirikon yhtiöiden välille.
Toistaiseksi Sony Ericsson hyödyntää musiikkipuhelimissaan Sonyn Walkman-brändiä, kamerapuhelimissa Cyber-shot-brändiä sekä japanilaisessa mallissaan myös Sonyn televisioista tuttua Bravia-brändiä.

Luultava syy Sonyn kielteiselle päätökselle on se, että Sony Ericssonin pelipuhelin ei tule tarjoamaan riittävän laadukasta pelikokemusta ja ei olisi vastannut PlayStation-brändiin nykyisin liitettyjä mielikuvia.

Sony Ericssonin tiedottaja ei varsinaisesti kommentoinut asiaa Mobile Todaylle. Tiedottaja oli kuitenkin todennut Sony Ericssonin pohtivan Bravia- ja PlayStation-brändien käyttöä tulevaisuudessa.

Sony on ollut mukana kannettavien pelilaitteiden markkinoilla PSP-käsikonsolillaan (kuvassa). Toinen suuri peluri Sonyn ohella näillä markkinoilla on Nintendo. Apple on kuitenkin aiheuttanut iPhonellaan ja iPod touchillaan ja niihin liittyvällä App Store -ohjelmistokaupalla harmaita hiuksia mobiilien pelilaitteiden valmistajille.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Roger Peltonen (vahvistamaton)

1

PSP:llä pelaaminen on _hiukan_ eri luokkaa kuin SE:n puhelimella...

Vastaa
ooepi (vahvistamaton)

3

Miksi tähänkin uutiseen piti laittaa applea, oi miksi?
Eipä varmaan mee kauaakaan, että jotkut Xbox fanit tulee tätäkin haukkumaan..

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

4

Ihan järkevä päätös Sonylta. Arvostettua brandia ei kannata ihan mihin vaan tunkea. Mitä ilmeisimmin kyseinen laite ei ollut tarpeeksi laadukas eikä sillä varmaankaan olisi voinut pelata mitään oikeita PS tai PSP pelejä joten olisi sekoittanut kuluttajien päitä ihan turhaan.

Applen mainitseminen pienenä sivujuonteena oli mielestäni ihan paikallaan kun puhutaan mobiilipelaamisesta. iPhonen App Store on saanut liikettä aikaan puolessa vuodessa enemmän kuin mitä esimerkiksi N-gage viimeisten viiden vuoden aikana. (toki N-gagen konsepti jouduttiin laittamaan ihan uusiksi kesken kaiken, mutta se ei ole syy vaan seuraus :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja