Soneralle tuli kiire: avaa 4G-verkkonsa tänään (PÄIVITETTY)

4
Manu Pitkänen

Soneralle tuli kiire: avaa 4G-verkkonsa tänään (PÄIVITETTY)
Uutisoimme eilen, että Finnet-leirin omistaman Datame aikoo avata ensimmäisenä Suomessa kaupallisen 4G-verkon keskiviikkona. Nyt Sonera on ilmoittanut, että se avaa oman verkkonsa tänään tiistaina Turussa.

Raahessa ehdittiin jo pitää avajaistilaisuus ja juhlia keskiviikkona avattavaa verkkoa. Sonera kuitenkin pilaa Finnetin juhlat avaamalla vuorokautta aikaisemmin oman verkkonsa. Soneralle oli käydä köpelösti, sillä se on jo pitkin syksyä ilmoittanut olevansa ensimmäinen oman kaupallisen 4G-verkon avaava operaattori.

Turun 4G-verkko on ollut testikäytössä jo kesästä lähtien, mutta nyt se avataan kaupalliseen käyttöön. Sonera aikoo pitää iltapäivällä lehdistötilaisuudessa, jossa se kertoo tarkemmin verkostansa, liittymistään ja hinnoittelusta. Turun verkon avauksen jälkeen Soneran on tarkoitus avata verkkonsa Helsingissä.



Datamen toimitusjohtaja Asmo Uljanoff pitää silti omaa verkkoa Suomen ensimmäisenä.

Olemme testanneet sitä jo ennen Soneraa ja meillä on laajempi peittoalue. Lisäksi päätelaitetarjontamme on Soneraa monipuolisempi.



Finnet kehuu käyttämäänsä tekniikkaa sillä, että se mahdollistaa verkon nopean rakentamisen. Uljanoffin mukaan tarkoituksena on saada heidän verkkonsa kattamaan 70 prosenttia suomalaisista seuraavan kahden vuoden sisällä. Elisa aikoo avata oman 4G-verkon vasta kun 4G-päätelaitteiden saatavuus paranee.

PÄIVITYS. Uutista kirjoitettaessa saaupui uutta tietoa. Näyttää siltä, että Datame kiri jo Soneran ohi sillä ennakotiedoista poiketen se avasti oman verkkonsa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Sonera avaa verkkonsa kello 13.30 aikaan pidettävän lehdistötilaisuuden jälkeen.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

1

Näin pienessä maassa ja markkina-alueella niin turhaa ja surkuhupaisaa meininkiä kuin olla ja voi...

Vastaa
hyvi
hyvi

2

Kiva, kun Dollarinen on ilmeisesti ison lätäkön takaiset markkinakuviot nähneenä vaivautunut tulemaan kommentoimaan tämän pienen ja surkuhupaisan maan meininkiä. Olemme kaikki taas kerran suuresti valaistuneita.

Mutta tottahan se on, kuten kaikki asiaa tuntevat tietävät, että "first to market" ei useinkaan eduistaan huolimatta välttämättä voita kilpailijoitaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/First-mover_advantage

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

3

No kylläpä kiinnostaa joku helvetin never heard Datame! Ainakaan ottaisi kyseisen puljun palveluita vaikka se tarjoaisi ilmaiseksi loppuelämän datat. Mielummin maksan tunnetulle Soneralle.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

4

@3
Ja harvinaisen hieno kommentti taas. Sehän onkin oikein fiksua kieltäytyä ehdottomasti uusien toimijoiden palveluista... :)

Käsittääkseni taustalla oleva Finnet on kuitenkin tunnetumpi ja isompi toimija Suomessa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.