Kuluttajien viha sai T-Mobilen perääntymään tiedonsiirtorajoissa

8
Kaarlo Räihä

Kuluttajien viha sai T-Mobilen perääntymään tiedonsiirtorajoissa
T-Mobile-operaattorin suunnitelmat mobiililaajakaistan tiedonsiirtorajojen alentamisesta eivät ole sujuneet yrityksen kannalta hyvin, jonka takia yritys on nyt päättänyt perua idean nykyisten asiakkaiden kohdalla.

Operaattorin oli tarkoitus rajoittaa Britanniassa asiakkaiden tiedonsiirtoa 500 megatavuun kuussa. Aiemman tiedotteen mukaan mobiililaajakaistaa ei ole tarkoitettu esim. pelien pelaamiseen tai videoiden katseluun, joten 500 megatavun kuukausittainen siirtoraja sopii tavallisille käyttäjille.

Nämä suunnitelmat eivät kuitenkaan miellyttäneet asiakkaita, joiden jättämät palautteet ja lopetetut asiakkuudet ovat nyt saaneet operaattorin muuttamaan suunnitelmiaan. Uuden tiedon mukaan 500 megatavun siirtoraja tulee käyttöön helmikuussa, mutta se koskettaa ainoastaan uusia asiakkaita. Nykyiset asiakkaat saavat siis pitää aiemmin voimassa olleet gigatavun tai kolmen gigatavun siirtorajansa.



T-Mobile pahoittelee tiedotteessaan aiemman päätöksen aiheuttamaa hämmennystä. Operaattori on kuitenkin edelleen sitä mieltä, että rajoituksia tarvitaan luotettavasti toimivan tiedonsiirtoyhteyden takaamiseksi kaikille asiakkaille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (8)

Pihlis12
Pihlis12

4

Anestic itsellä loppui soneran asiakkuus just tuon takia. Soittivat vielä perään että miksi asiakkuuden lopetin ja sitten kun kerroin tuosta tideonsiirtorajoista syyksi, niin kuulemma sen ei pitäisi haitata. Niin eihän se haittaa, mutta se maksaa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Asentaja123 (vahvistamaton)

5

"rajoituksia tarvitaan luotettavasti toimivan tiedonsiirtoyhteyden takaamiseksi kaikille asiakkaille."
ja tämäkö on sitten ainut vaihtoehto. Miten olisi verkon kapasiteetin parantaminen?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

5@
>Miten olisi verkon kapasiteetin parantaminen?

Tai lisää hintaa, tekee tilaa verkkoon tai lisää investointi varaa.

Vanhojen määräaikaisten asiakkaiden osalta myöhästä jos housut jo märkänä.

Priorisointi on yksi kosnti mitä ainakin Suomessa toitotetaan, mutta sekään ei ilman onnistu. Ja sekin pitää myydä oikain.

3@
>Että terveisiä vaan soneran asiakkaat :D Eivät sovellu
>älypuhelinkäyttöön...

Sonera sentäs toimi järkevämmin, ei muuttanut vanhoja tuotteita, vaan toi uusia tuotteita, joissa nopeusleikkuri iskee paketin ylittyessä, ei estä käyttöä, ei ole hintapommi.

Vastaa
Eriol
Eriol

7

Itsellä on kokemusta brittilaajakaistan rajoituksesta Virginiltä, ja pistää kyllä miettimään kuka näistä rajoista oikein päättää ja millä perusteella. Vähänkin youtubea katsova ylittää rajat hetkessä, ja rajojen ylittyessä liittymää tehdään käytännössä käyttökelvottomaksi sen sijaan, että jätettäisiin edes kohtuullinen kaista jäljelle throttlauksen ajaksi.

Toivotaan, ettei Suomessa lähdetä ottamaan tällaisia askelia taaksepäin kehityksessä.

Vastaa
Machcone
Machcone

8

"Operaattori on kuitenkin edelleen sitä mieltä, että rajoituksia tarvitaan luotettavasti toimivan tiedonsiirtoyhteyden takaamiseksi kaikille asiakkaille. "

Kyllä on maailma menny mielenkiintoiseks, kun suurimpana ongelmien aiheuttajana nähdään aina palvelusta maksava asiakas. Operaattoreilla tuntuu olevan lähtökohtana kaiken aikaa miettiä tapoja miten asiakkaiden toimintaa voitaisiin rajoittaa, kukaan ei kyseenalaista operaattorin päässä riittämättömiä laitteita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.