Puhelinnumeron siirtoon lisää joustavuutta

4
Manu Pitkänen

Puhelinnumeron siirtoon lisää joustavuutta
Tästä päivästä alkaen puhelinnumeronsa voi siirtää toiselle teleyritykselle kesken määräaikaisen liittymäsopimuksen. Aiemmin siirto ei ole ollut mahdollista.

Puhelinnumeron siirron joustavuuden lisäys koskee niin kuluttajia kuin yrityksiäkin. Viestintäviraston mukaan lakimuutoksella on haluttu parantaa kilpailua viestintämarkkinoilla. Laki ei vapauta asiakasta määräaikaissopimukseen liittyvistä velvoitteista, joten sopimuksen purusta huolimatta asiakas on velvollinen maksamaan liittymän kuukausimaksut sopimuskauden loppuun asti.

Viestintävirasto on julkaissut verkkosivuillaan selkeän oppaan, kuinka puhelinnumeron siirron kanssa tulee toimia liittymätyyppikohtaisesti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (4)

teme565
teme565

2

Sitten vaan odotellaan kun keskustelupalstat alkavat täyttyä viesteistä että mitäs nyt kun maksan kahdesta liittymästä samaan aikaan?
Jos operaattorit olisivat vastuullisia, he massalähettäisivät esim. tekstiviestin asiakkailleen tästä systeemistä mutta veikkaan että kaava menee niin että myyntitykit kalastelevat asiakkaita juuri tällä mahdollisuudella että numeron voi vaihtaa myös kesken sopimuskauden mutta "unohtavat" kertoa että vanhan liittymän maksut juoksevat kyllä kauden loppuun.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

3

Mulle ainakin kerottiin että kun vaihdan liittymän esim saunalhdelta DNA:lle. Niin ihan sanoivat että tekevät kaiken minun puolestani. Ei tarvitse odottaa kuin 2 viikkoa.

Vastaa
matrix82
matrix82

4

Sitten se vasta riemu repeää, kun ollaan yhtäaikaa kolmen tai neljän liittymän loukussa samaan aikaan, jos joku vaihtaa liittymiä vähän useammin.
Voi olla loukussa vaikka kaikille operaattoreille yhtäaikaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.